Nyheter 2019

11 JANUAR 2019

Nytt år og nye sjanser. Det er noe vi ihvertfall ser veldig fram til etter et tung år i 2018! Vi er mer optimistiske til dette året og gleder oss til årets 3-åringer kommer ut. Det er kommet lovende ord om flere av disse.
På Åsen Unghestsenter er vi godt i gang med nytt 'barnehagekull'. I år er det 9 hingster og 6 hopper fordelt på egne avdelinger for hopper og hingster. Alle har funnet roen og ser ut til å trives. De neste månedene skal de være mest mulig ute å leke i flokk for å bygge opp musklene og skjelett. Det er alltid spennende med unghester. De forandrer seg så utrolig mye på tiden fram til beite. Så langt har vi konsentrert oss med at hestene skal bli trygge i sine nye omgivelser samt at de skal lære seg rutiner.
Heldigvis så gikk det relativt fort å lære rutinene. De fleste går nå til sine respektive spiseplasser ved foring og venter på å bli bundet opp. Selvsagt har vi en og annen som kan ta noen utspekulerte omveier og lage til tider litt uro. Men dette er vel som barn flest! De blir bundet opp tre ganger daglig for individuell foring og heldigvis glir maten ned på høykant. Et par av hoppene nesten sluker maten mens de andre koser seg med kraftforet. Vi har vært så heldige å få tilgang på gulrøtter fra Jæren, noe de setter stor pris på! Dette sammen med god kvalitet på kraftforet samt fri tilgang på høy at bra kvalitet bør bli bra:)
Unghestene blir håndtert regelmessig og tatt ut på stallgulvet for å bli børstet. De har også blitt tatt ut av flokken og satt på boks noen netter hver. Dette for at de skal lære at det er helt ok å måtte forlate vennene sine. De første gangene var det mye protester på dette med vrinsking både fra utegangen og boksene. Men nå reagerer ingen om et par blir satt på boks om natten. Dette vil gjøre det lettere ved eventuelle skader og når det er behov for å sette noen på boks.

Ellers er vi igang med å finne hingster til våre hopper for 2019 sesongen. Alltid spennende å sette sammen kombinasjonene, og finne det som vi tror er rette partner for hoppene.
I Danmark / Frankrike har vi 15 drektige hopper som venter føll etter spennende hingster som: Muscle Hill, Muscles Yankee, Broadway Hall, Sj's Caviar, Brillantissime og Maharajah. Hvilke hingster vi velger å bruke i 2019 vil vise seg etterhvert.