Nyheter 2018

31 DESEMBER 2018

Nå er det bare timer til det nye året og vi ser tilbake på året som har gått. Det har vært et tøft år på mange måter. Flere av topphestene fra vårt oppdrett har i løpet av året sluttet sin løpskarriere av ulike årsaker. Meget gode hester som THAI BROADWAY, THAI SARAHYA, THAI DONATO og THAI BAKERY kan nevnes. Dette sammen med at vi har hatt noen tynne årganger siste årene gjør at det har blitt langt mindre starter enn vi hadde ønsket! Ettersom flere av de gode eldre hestene har forlatt løpsbanen så legger det ekstra press på den yngre garden. Men når det er sagt så ser det veldig lovende ut for årgangen født 2016. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på flere av disse hestene og gleder oss til 2019!

Årets høydepunkt var uten tvil Jarlsberg Grand Prix hvor THAI HIGHWAY vant både kvalifiseringen og finalen. Det var for øvrig tredje gangen vårt oppdrett vant dette storløpet! Tidligere har også Thai Tanic og Thai Seaman vunnet.

I år fikk vi 13 føll som nå går her på Åsen Unghestsenter og koser seg, og neste år venter vi 15 nye spennende føll.

Vi ønsker alle et Riktig Godt Nyttår!


28 DESEMBER 2018

THAI PARADISE tok nok en seier i kveld på Jarlsberg. Dette var 3-åringens andre start i karrieren og begge har altså endt med seier! Hesten trenes av Jan Kristian Waaler og kusk var Lars Anvar Kolle. Hesten eies av Steinar Larsen fra Sande i Vestfold. Vi gratulerer med sieren.

Thai Paradise vinner på Jarlsberg. Foto: Hesteguiden.com


27 NOVEMBER 2018

THAI PARADISE MED STERK SEIER I DEBUTEN!


Det ble en sterk seier til 3-årige THAI PARADISE (u. Thai Mahal) i sitt debutløp på Bjerke. Seier etter siste runde i dødens sier litt om styrken til denne sønnen av Maharajah! Vinnertiden ble 1.19.6a / 2100m. Hesten eies av Steinar Larsen fra Sande i Vestfold og trenes av Jan Kristian Waaler. Vi gratulerer med seieren.


Også 2-årige THAI SELENE imponerte da hun jogget rundt på Bjerke på 1.21.7 volte i mønstringsløpet den 14 November. Ettersom dette er for raskt for mønstringsløpene ble ikke tiden notert. Men hesten er meldt Premiesjansen og trener Kim Pedersen hadde bare tatt hoppa ut i mønstringsløpet som en treningsøkt. Det kan virke som at andelslaget FOR LADIES ONLY har et stort talent i denne 2-års hoppa. Det kan fort bli en spennnende 2019 sesong!

2-årige THAI SELENE på Bjerke 14 November. FOTO: HESTEGUIDEN.COM


Dessverre så tar og gir travet. Den 2 November døde den flotte 5-årige THAI DONATO. Hesten hadde bare gått 23 starter i karrieren hvorav 7 endte med seier. Hesten tjente 331.500 kroner og hadde rekorden 1.12.3a.

RIP THAI DONATO FOTO: HESTEGUIDEN.COM


17 OKTOBER 2018

THAI DONATO MED SEIER OG NY PERSONLIG REKORD PÅ BJERKE I KVELD


THAI DONATO ( u. Loveable Volo) satte like godt ny personlig rekord i sitt vinnerløp på Bjerke i kveld! oppskriften på vinnerløpet var tet fra start til mål for Thai Donato og Eirik Høitomt. Passeringstidene var 10,4 første 500 meter og 12,0 første 1000 meter. Vinnertiden ble gode 12,3a. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med flott seier!

THAI DONATO & Eirik Høitomt vinner på Bjerke. Foto: Hesteguiden.com


16 OKTOBER 2018

FJERDEPLASS TIL 2-ÅRIGE THAI ATHENA I SVERIGE

Den 2-årige Broadway Hall hoppen THAI ATHENA gjorde sitt livs andre start, denne gang på Axevalla i Sverige. Det ble en fjerdeplass på tiden 1.16,8a. Kusk var Erik Adielsson. Det er kjekt å se at unghestene fra vårt første kull i senere tid fra Åsen Unghestsenter starter allerede som 2-åringer. Dette er en bekreftelse på at de har hatt en sunn oppvekst.


13 OKTOBER 2018

SEIER TIL THAI ALLURE I HARSTAD

Det ble sier til THAI ALLURE og Josefine Eilertsen i Dameløpet Harstad i dag. vinnertiden ble 1.17,8 / 2040m. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med flott seier!


27 SEPTEMBER 2018

2-ÅRIGE THAI ATHENA DEBUTERTE MED STERK 2 PLASS I SVERIGE


2-årige Thai Athena ( e. Broadway Hall u. Reel Volo) reiste til Åby i Sverige i sitt debutløp, og hun skuffet ikke!


Her er hva TGN skriver

"Trener Frode Hamre sendte hoppa til Åby i går der Veijo Heiskanen fikk kjøreoppdraget. Han sendte Thai Athena til tet, slapp klokelig da Adrian Kolgjini kom farende og kom seg ut i annet utvendig i siste sving. Thai Athena spurtet bra, men var litt ute av det kort før mål. Kanskje røk seieren på det. Hun tapte nemlig med knapp margin til Walkofshame. Begge noterte 17,5v/1640. Annenpremien var verdt 25 000 svenske kroner.

Thai Athena eies av Stig Flaata og Morten Vilhelmshaugen."

Thai Athena som ett-åring i 2017


27 SEPTEMBER 2018

FØLLENE HAR NÅ FÅTT EGNE SIDER MED BILDER

Alle unghestene våre født 2018 og som er tilsalgs, har nå fått egne sider med bilder. Ettersom vi ikke har fått navngitt dem enda så ligger de under morens navn. Vi håper å få døpt dem om ikke så lenge. Vi vil også få inn litt informasjon om hvert av stammene på føllene etterhvert.

Det er planen at hele årgangen født 2018 skal komme til Norge og Åsen Unghestsenter i månedskifte november / desember. De går foreløpig med sine mødre i Danmark. Her har de det meget bra og de ser ut til å stortrives hos Bjarne og Helene.

Viktig med daglig inspeksjon av føllene, her er Bjarne med et par av småtassene som

er meget tillitsfulle!


10 SEPTEMBER 2018

OPPSUMMERING AV HELGEN


Våre fire ett-åringer ble solgt under klasseløpsauksjonen på fredagen. Vi er godt fornøyd med at alle hestene våre kom til dyktige trenere og hesteeiere som vil gi hestene de ypperste muligheter til å hevde seg i løpsbanen om noen år. Det som var mest gledelig var det faktum at THAI TARGARYAN (e. Muscle Hill u. Bether Always) ble helgens dyreste hest solgt på auksjonen! Dette er en åring som vi har veldig høye forventninger til ut fra stamme men også det enorme travet han har. Vi ønsker de nye hesteeierne all lykke med sine nye hester fra vårt oppdrett.

THAI TARGARYAN ble dyreste hest solgt på Klasseløpsauksjonen 2018!


THAI EXPLOSIVE var finalist i Kriteriet, men fikk dessverre ødelagt løpet sitt da starten gikk. Hesten foran dundret i galopp da starten gikk og Thai Explosive gjorde da det samme! Da var all sjanse borte i løpet. Vi får håpe at lykken snur for denne flotte 3-åringen snart!


10 SEPTEMBER 2018

SEIER TIL THAI DONATO PÅ JARLSBERG

Det ble seier til THAI DONATO (e. Donato hanover u. Loveable Volo) og Eirik Høitomt i det femte løpet på Jarlsberg i dag. Vinnertiden ble 1.14,7a/2100a. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

Thai Donato vinner på Jarlsberg Foto: Hesteguiden.com


6 SEPTEMBER 2018

KRITERIEFINALE FOR THAI EXPLOSIVE PÅ SØNDAG OG AUKSJON PÅ FREDAG

Vi går nå en veldig spennende helg i møte. På førstkommende fredag skal våre fire flotte åringer selges på klasseløpauksjonen på Bjerke. Hestene har den siste måneden blitt preparert nettopp for denne store dagen. Og vi må innrømme at de nå er klar for auksjonen. Men hva som skjer når de kommer in på Bjerke med 100 andre ettåringer rundt seg det må vi bare vente å se! Hestene har reist inn til Oslo nå i formiddag. De gikk rett på lastebil og henger og det virket som de nå var mer en klar for å komme seg videre i livet. De har gått i flokk på utegang på Åsen fra november til mai og deretter hatt en flott sommer på beite her på Skadberg. Nå er det på tide å komme i gang med neste fase i livet, nemlig å bli innkjørt og trent fram til en framtidig travstjerne:) Det store spørsmålet er bare hvem som er de heldige nye eierne... Det får vi svar på i morgen kveld!


På søndag er det Klasseløpsfinalene. THAI EXPLOSIVE kom videre til Kriteriefinalen etter et fint løp i kvalifiseringen av Per Oleg Midfjeld hvor han satt fast bak vinneren med krefter spart til annen. På søndag starter de fra spor 9 i finalen. Vi ønsker Thai Explosive, hestens eier Fredrik Holth fra Granli, hestens trener Kim Pedersen og hans team, samt kusk Per Oleg Midfjeld lykke til i finalen!

THAI EXPLOSIVE skal ut i Kriteriefinalen på søndag Foto: Hesteguiden.com


23 AUGUST 2018

AUKSJONEN NÆRMER SEG


Nå er det bare litt over to uker til årets Klasseløpsauksjon på Bjerke. Vi stiller med 4 flotte individer på fredagens auksjon:

Det er lagt ut videoer av alle fire hestene. Se disse på hestens egen side!


Kat # 27 THAI DAENERYS en søster av bl.a. Thai Goldie 1.11,0a / kr 1.327.037, Thai Katie 1.12,3a / SEK 243.000 og Thai Festival 1.13,6a / kr 209.000.

Kat # 57 THAI ARYA som er en søster av bl.a. Platoon Seelster 1.11,5a / USD 359.094. (Morslekten til bl.a. Muscles Wiking B.R.)

Kat # 66 THAI CERCEI er en søster av bl.a. V75 vinneren Thai Profit 1.11,2a / kr 664.885 og Thai Freedom 1.12,6a / kr 353.204.

Kat # 94 THAI TARGARYAN er helbror til Hoppekriterievinner Thai Goodwill 1.12,0a / Kr 1.193.940. Fetter av Hambletonian Oaks vinnerene All The Time 09,7a / USD 931.366 og Ariana G 08,6 / USD 2.223.172 som forøvrig satte ny verdensrekord tildigere i år!


Vi føler selv at vi stiller med et veldig sterkt lag med toppstammede åringer på auksjonen. Hestene er klare for auksjonen og nå er det bare å holde dem friske og skadefri disse siste to ukene!


23 AUGUST 2018

FINE PRESTASJONER AV THAI M. SHARE OG THAI BAKERY

THAI M. SHARE tok karrierens første seier på Forus på tirsdag. Hoppa har bare hatt 17 starter i karrierern og endelig kom første seier! Vinnertiden ble 1.16.8volte. Kusk var Tom Erga. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

Thai M.Share og Tom Erga i et tidligere løp. Foto: Hesteguiden.com


THAI BAKERY fikk en fin andreplass på Klosterskogen i går der hun tangerte banerekorden for eldre norskfødte varmblodshopper med 1.13.4a. Det ble tidlig tet og denne beholdt hun til inn på oppløpet hvor Moveslikejagger ble for sterk de siste meterene. Thai Bakery har nå tjent 561.000 kroner i karrieren og har rekord på 1.11.8a.


09 JULI 2018

THAI HIGHWAY MED SEIER I KVAL OG FINALE AV JARLSBERG GRAND PRIX 2018!


THAI HIGHWAY ( u. Role Model) hadde tydeligvis ladet godt opp til storløpet på Jarlsberg. For hesten var helt enorm da han vant kvalifiseringsheatet sitt på tiden 1.11.2a/1609m og finalen på 1.11.0a!. Han fikk et fint løp av Åsbjørn Tengsareid i kvalifiseringen og smatt ut fra lederrygg og til overlegen seier. I Finalen valgte kretsen rundt hesten spor 1 i sportrekningen. De fleste trodde da at Tom Erik Solberg som skulle kuske hesten i finalen ville prøve å få en god rygg fra start. Men der hadde kusken helt andre planer. Han klinket til da startbilen slapp feltet og føk rett til tet i en 1.08 åpning! Thai Highway avviste alle angrep fra sterke Vainqueur RP den siste runden og seilte inn til sterk seier i Jarlsberg Grand Prix på tiden 1.11.0a. Hesten fikk dermed med seg 400.000 kroner til sine eiere for finaleseieren. Hesten eies av Magnus og Alf Andresen fra Gjerdrum og Jan Petter Hansen fra Moss i Stall Same Same But Different.


Thai Highway trenes av Flemming Jensen i Danmark. Hestens faste oppasser i Danmark er Karoline Ravnholt Henriksen mens det var Rie Raun som var oppasser på denne turen til Jarlsberg.


Gratulerer til Hestens eiere, oppasser, trener og kusk for flott seier i årets Jarlsberg Grand Prix!

Seiersdefileringen Jarlsberg Grand Prix 2018 Foto Hesteguiden.com


09 JULI 2018

SEIER I DEBUTEN FOR THAI EXPLOSIVE

3-årige THAI EXPLOSIVE (u. Thai Gypsy) debuterte under torsdagens kjøring på Jarlsberg. Dette er en løpsdag hvor mange fine 3-åringer får vist seg fram.

Thai Explosive tok enkelt teten fra start og ledet hele veien til flott seier. Dette er nok et stort talent ettersom han gikk og klippet i ørene under hele løpet og rundt siste sving gikk han og kikket fra side til side på det som forgikk rundt ham. Kusk Per Oleg Midfjeld måtte minne hesten på stundens alvor og fikk da rask respons fra Explosive som vant med flere lengder. Vinnertiden ble 1.16.4v / 2100m. Hesten eies av Fredrik Holth fra Granli i Team Explosive. Det er Kim Pedersen som er hestens trener. Vi gratulerer med flott seier!

Thai Explosive i aksjon på Jarlsberg. Foto Arild Hansen


02 JULI 2018

SEIER TIL THAI HIGHWAY I DANMARK

THAI HIGHWAY lader opp til Jarlsberg Grand Prix førstkommende fredag. På Lørdag vant 4-åringen Århus Stifttidenes Ærespræmie med 40.000 Dkk til vinneren. Det var Fleming Jensen som kusket Highway i Århus. Vinnertiden ble 17.7 /2300m. På fire starter i 2018 har det blitt to seire og en andreplass. Thai Highway eies av Stall Same Same But Different v/ Magnus Andresen. Vi gratulerer med seieren.

Bilde av Thai Highway som vinner på Jarlsberg for akkuratt et år siden. Klarer han det igjen i år?

Bilde Hesteguiden.com


26 JUNI 2018

BILDENE TATT AV ÅRETS AUKSJONSHESTER

I år kommer vi ut med fire toppstammede unghester på årets klasseløpsauksjon på Bjerke. Som fryktet ble vi tildelt fredagen, men nå er det slik og vi må bare gjøre det beste ut av det. Vi har som tidligere år hatt besøk at fotograf Arild Hansen som har tatt bildene av auksjonshestene. De som tror at det bare er å ta hesten ut for så å knipse et bilde må tro om igjen. Hestene måtte vi ta inn fra beite dagen før slik at de kunne bli vasket, klippet og stelt. Så begynte vi med stillbildene og deretter løpsbildene. Kan jo si så mye at for de fleste hestene gikk det veldig fort å få dem stilt opp og fotografen kunne knipse sine bilder. Men så hadde vi selvfølgelig den ene hoppa som ikke skjønte bæret av dette med å stå stille, for ikke å nevne at hun måtte gå et skritt fram før hun måtte rygge et halvt skritt tilbake igjen! Hun ble etterhvert ganske gretten og sur og det endte opp med en fotoseanse på nesten to timer!! Da var både jentene og hesten skikkelig slitne. Men vi er godt fornøyd med sluttresultatet. Hestene kunne etterhvert få komme tilbake på beite hvor de nå skal nyte en hel måned til før vi begynner å klargjør dem for auksjonen i september.

Det er fullt mulig å komme ned hit for å se på hestene selv nå i beitetiden. Det er bare å ta kontakt med oss.


De fire hestene vi kommer ut med på auksjonen er

THAI ARYA hoppe e. Donato Hanover u. Personal Hanover e. Yankee Glide

THAI CERCEI hoppe e. Broadway Hall u. Reel Volo e. Enjoy Lavec

THAI DAENERYS hoppe e. Broadway Hall u. K.L.M. Goldie e. Armbro Goal

THAI TARGARYAN hingst e. Muscle Hill u. Bether Always e. Conway Hall

THAI ARYA

THAI CERCEI

THAI DAENERYS

THAI TARGARYAN


9 JUNI 2018

2 PLASS TIL THAI PROFIT PÅ BJERKE

THAI PROFIT fikk med seg en fin 2 plass under v75 løpene på Bjerke den 9 juni. Hesten fikk et snilt løp av Eirik Høitomt og spurtet flott på oppløpet og sikret seg andreplassen og 50.000 kroner. Thai Profit har nå kjørt in 644.000 kroner i karrieren. Hesten trenes av Marius Høitomt og de lykkelige eierene av hesten er Torger og Sindre Østrått fra Sandnes.


4 JUNI 2018

SEIER TIL THAI DONATO

THAI DONATO ser ut til å ha funnet formen hos Marius Høitomt. Han var helt overlegen i sitt seiersløp på Bjerke den 4 juni. Han åpnet første 500 meter etter 12,8 fart og avsluttet med 12,4 siste 500 meter. Vinnertiden ble 14,2 / 2100m og det ble 20.000 kroner på kontoen. Hesten eies av Håvard Schjørlien og Alf Einar Olsen fra Gjøvik. Vi gratulerer med seieren.

Thai Donato & Eirik Høitomt i seiersløpet på Bjerke Travbane. Foto Hesteguiden.com


3 JUNI 2018

SEIER TIL THAI HIGHWAY I BILLUND

THAI HIGHWAY tok en flott seier på Billund Travbane den 3 juni. Vinnertiden ble fine 13,3a og snaut 30.000 kroner på kontoen. Hesten eies av Magnus Andresen fra Gjerdrum. Vi gratulerer med seieren,


12 MAI 2018

3 PLASS TIL THAI PROFIT I SØLVDIVISJONSFINALEN

Det ble en 3 plass til Thai Profit (u.Reel Volo) i Sølvdivisjonsfinalen på Bjerke i dag. Den 6-årige Cantab Hall sønnen gikk 12,7a/2100m og fikk med seg 30.000 kroner for tredjeplasen. kusk var Dag-Sveinung Dalen.


5 MAI 2018

SEIER TIL THAI CAITLIN

Thai Caitlin tok en fin seier på kalmar i Sverige nå i kveld. Hoppa ble kusket av Peter Untersteiner, og seieren var verdt SEK 30.000. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med kveldens seier. Den 5-årige Muscle Hill datteren fikk også en 3 plass på Kalmar den 13 april. Hun virker til å ha stigende form nå.

Thai Caitlin som åring Foto: Sverige


4 MAI 2018

DEN STORE FLYTTEDAGEN

Endelig er dagen kommet hvor vi skal flytte alle åringene ned fra fjellet ( Åsen Unghestsenter) og ned til Skadberg på Eigerøy. Kontrasten er stor mellom disse to plassene nå. Her på Åsen er snøen i ferd med å forsvinne, mens på Skadberg er våren i full gang og hvor gresset er grønt og fint.


Hestene er nå ferdig med sin grunnopplæring her på Åsen og fortjener å få komme på beite. I går var tannekspert Berven her og sjekket alle for eventuelle forinnpakninger. Heldigvis slapp vi unna dette på alle. I tillegg ble alle ulvetennene trukket.


For et par uker siden ble de røntget og ut av 10 røntget var det bare en med biter! Det er et resultat vi ser oss svært fornøyd med. Disse ble forøvrig fjernet for over en uke siden. I tillegg har Ole Johansen vært her og hatt lastetrening. Også det gikk overraskende greit. Så da mener vi at hestene er klar for noen måneders ferie.

Kontrasten er stor på Åsen og Skadberg i disse dager! Foto: Privat


27 APRIL 2018

SEIER TIL THAI PROFIT

Thai Profit (u.Reel Volo) var virkelig god på Jarlsberg nå i kveld når han vant på lette ben på tiden 12,8a/2100m. Han vant med en halv lengde til Photo Lavec som var løpets mest spilte hest. Thai Profit eies av Torger og Sindre Østrått fra Sandnes, og kusk var Eirik Høitomt. Vi gratulerer med flott seier!

Thai Profit vinner på Jarlsberg. foto: Hesteguiden.com


9 APRIL 2018

TID FOR FØLLINGER

Våren er en fin tid for oss som driver med oppdrett. Da melder føllene sin ankomst. Natt til i går fikk MUSCLE SHIRT et hoppeføll e. BROADWAY HALL. Muscle Shirt har selv tjent USD 248.892 og gått 1.12.3a.

bilde av hoppeføllet til Muscle Shirt


4 APRIL 2018

FLOTT PRESTASJON AV THAI GOODWILL I FRANKRIKE

Thai Goodwill ( Muscle Hill - Bether Always) fortsetter å imponere i Frankrike. På mandag tok den 6-årige hoppa en fin andreplass i Cherbourg. Hun ble spilt til favorit etter mange fine prestasjoner den siste tiden. Kusk David Thomain plasserte den norske favoritten i utvendig par og satt der til siste langside. Da fikk Thai Goodwill marsjordre og hun speedet noe voldsomt og tok teten. Det så ut til å gå mot seier, men på de siste metrene ble hun slått av en fransk hest som vant løpet på 15,0a/2550m. Thai Goodwill ble annen på 15,1 og fikk med seg 63 000 kroner for andreplassen. Hesten trenes av Bjørn Goop. Nå sier ryktene at dette var hoppas siste start og at morspliktene venter. Første partner skal være Bold Eagle! Vi er utrolig stolte av hva denne lille krigeren av ei hoppe har prestert. På sine 40 starter har hun bl.a. vunnet Norsk Hoppekriteriet, hun har kjørt inn nesten 1,2 millioner kroner og har tatt rekorden 1.12.0a. Vi ønsker å takke deg Thai Goodwill for mange fine og spennende løp og ønsker deg all lykke i framtiden som avlshoppe.

Thai Goodwill som vinner av hoppekriteriet i 2015 foto: Hesteguiden.com


31 MARS 2018

THAI BROADWAY FJERDE I KLOSTERSKOGEN GRAND PRIX

Det ble en fjerdeplass på Thai Broadway (e.Broadway Hall) i Klosterskogen Grand Prix 2018. Den nå 9-årige Broadway Hall sønnen måtte gjøre mye av jobben selv fra dødens deler av løpet, men stod flott inn helt til mål. Kusk var Gunnar Austevoll. Løpet ble vunnet av Pingus Vang på tiden 13,9a, mens Thai Broadway fikk samme tid som tredjehest i mål på 14,2a. Thai Broadway har nå kjørt inn snaue 5,4 millioner kroner for sine eiere i karrieren, og det virker som om hesten er klar for mange flere løp i eliten!


24 MARS 2018

THAI PROFIT PÅ TREDJEPLASS

Det ble en tredjeplass på Thai Profit ( Cantab Hall - Reel Volo) i Sølvdivisjone på Sørlandet i dag. Men det var ikke mye som skilte andreplassen og tredjeplassen her! Kusk på Thai Profit var Eirik Høitomt. Det må nevnes at andreplassen gikk til Hickothepooh, hvorav vi har hans mamma Hilarious Face.

målfoto av Sølvdivisjonen på Sørlandet


12 MARS 2018

ÅRETS FØRSTE FØLL HAR MELDT SIN ANKOMST

Første føllet for året har meldt sin ankomst! I sist uke fikk vi den gledelige nyheten at førstegangsfødende THAI GUCCI hadde fått en velskapt hingst etter BROADWAY HALL. Thai Gucci satte selv norgesrekord som 2-åring på Bjerke. Så det blir spennende å følge henne i årene som kommer.


Alle våre avlshopper befinner seg i Danmark hos Helene Gravesen og Bjarne Sørensen ved Stutteri Spring og Stald Tårs. Her blir de passet på etter alle kunstens regler. Hoppene går på utegang på høsten og vinteren. Når det nærmer seg følling blir de satt inn på boks for overvåkning. Hoppene får da beveget seg mer naturlig gjennom svangerskapet enn om de skulle stått på boks. Vi har vært å besøkt hoppene flere ganger og det er ingen tvil om at de stortrives.

Thai Gucci hilser på sin sønn for første gang


21 FEBRUAR 2018

Endelig er våre vår nye hjemmeside oppe å går. Vi har ikke oppdatert sidene våre i det siste nettopp fordi vi ventet på å få de nye sidene klare.

De siste månedene har vi hatt det meste av fokuset på å få klar den nye utegangen her på Åsen. Og i dag morges kunne åringshoppene endelig flytte inn!

Det var stor glede hos småjentene da de fikk lov å komme inn i den nye hallen og nye uteområdene. De har måtte gå i luftegården de siste ukene ettersom vi ikke lenger kunne ha dem sammen med guttene. Men nå har både hoppene og hingstene egne uteganger med tilhørende store uteområder.

Snø snø og atter snø! Slik har det vært de siste ukene her på Åsen. Det er lenge siden det har vært så mye snø her oppe. Per dags dato har vi passert 1 meter med god margin. Det har skapt litt hodebry med logistikken. For når vi egentlig bare ville bruke tiden på å bli ferdig med ovennevnte utegang, så måtte det istedenfor brukes mye tid og krefter på snømåking. Det har blitt brøytet og frest jevnlig for å holde veien åpen, i tillegg måtte gravemaskinen tas i bruk for å fjerne noe av snøen fra takene samt å lage stier rundt på uteområdene for hestene. Det positive er at hestene virkelig har fått trent opp musklene med all lek ute! Vi har hatt mye rådyr som har trukket ned til stallen. De sliter med å finne mat nå og har funnet ut at det ligger mye god mat ute i luftegårdene. Så snart hestene forlater høy korgen så vrimler det med rådyr i matfatet. De har blitt såpass trygge på oss nå at de kommer trippende ned i gårdstunet mens vi er her.