Nyheter 2017

22 APRIL 2017

Tilbake fra reise og tid å oppdatere disse sidene igjen. Men det betyr jo at det har skjedd mye siden sist..

Klosterskogen Grand Prix 2017 ble en stor opptur for oss da THAI BROADWAY gikk et kanonløp fra dødens og endte på Sølvplass men med samme tid som vinneren. Det ble NOK 150.000 til eierkretsen. Vi gratulerer med denne sterke prestasjonen.

Også søsteren til Broadway, THAI BAKERY, gikk et flott løp påskeaften på Klosterskogen da hun og Magnus Teien Gundersen vant sitt løp på 1.15.6a / 1700m. Vi gratulerer med seieren.

Thai Broadway og Gunnar Austevoll med sølvplass i Klosterskogen Grand Prix 2017 Foto: Arild Hansen

3 APRIL 2017

Ingenting er vel mer tilfredsstillende enn at hestene vi har laget presterer bra på banen. Den siste uken har flere fra vårt oppdrett gjort fine prestasjoner.

THAI BAKERY fikk en 2 plass i årsdebuten i dag på Klosterskogen Travbane. Det ble en litt kronglete reise underveis men hoppa spurtet bra inn til 2 plassen. Også THAI CARDINAL startet i dag og satte ny personlig rekord på Bjerke på 1.12.5a / 1609m. Han fikk 2 plass i løpet men en sterk prestasjon uansett på en mandags formiddag! På lørdag gjorde THAI BROADWAY et kanonløp i Gulldivisjonen på Solvalla da han fikk en meget sterk 3 plass bare cm bak selveste Nuncio med over 27 millioner innkjørt! Thai Broadway gikk 1.11.7a og fikk samme tid som Nuncio i mål! På Fredag imponerte 4-årige THAI CAITLIN på Charlottenlund. Den 4-årige Muscle Hill datteren hadde en anonym sesong i fjor, men nå ser det ut til å ha løsnet! Hun gikk siste 1000 meter på 1.13.0 og vant på stramme strikk på 1.15.1a / 2000m.

Vi vil gratulere alle med flotte prestasjoner.

29 MARS 2017

Enda et hingseføllt er født. Denne gang er det Rapsodia Bigi som fikk en stort hingsteføll den 24 mars. Faren er Thai Tanic. Det ble en hard fødsel for førstegangsfødende Rapsodia Bigi som måtte ha drahjelp for å få ut folen. Det var et veldig stort og langbeint svart hingsteføll som etterhvert så dagens lys. Så de som tror Thai Tanic avler bare små avkom må tro om igjen! For hoppa selv er middels stor.

Hingsteføll e. Thai Tanic og Rapsodia Bigi

THAI PROFIT tok en ny seier på Jarlsberg den 26 mars. Vinnertiden ble 1.16.2a og kusk var Marius Høitomt. Vi gratulerer hestens eiere, Torger og Sindre Østrått med seieren.

Vi er nå inne i en travel tid med åringene våre. For et par uker siden var veterinæren her oppe og røntget alle tretten åringene. Og bare fire som hadde biter. Vi opererer alltid ut bitene hos unghestene våre slik at disse ikke senere skal gi problemer. Hva kan vel være mer irriterende enn at en 3 åring som lover godt og man har høye forventninger, og så får den problem med løse biter som ikke har blitt fjernet! Da kan mange fine løp gå i vasken fordi man skulle spare penger på et tidligere tidspunkt. Vi vil dessuten at våre unghester skal være så feilfrie som mulig når vi selger dem!

Unghestene har også begynt lastetreningen. Vi får også i år god hjelp av Ole A. Johansen fra Johansens Natural Horsmanship til å ta seg av lastetreningen av unghestene.

Her er Thai Swagger igang med lastetreningen

15 MARS 2017

Endelig begynner våren å nærme seg! Vi har allerede fått to flotte nye føll i 2017. Thai Chaiyo fikk en hingstunge den 26 februar etter Explosive Matter. K.L.M Goldie fikk atter en gang et hoppeføll, det 8 i rekka! Broadway Hall er far til dette føllet som ble født den 6 mars. Vi har nå flyttet våre avlshopper til Danmark, nærmere bestemt hos stutteri Spring Tårs v/ Bjarne Sørensen i Aalborg. Det er her føllene vil bli født og oppstallet fram til høsten når vi tar dem hjem til Norge.

Thai Tanic kommer også til Stutteri Spring Tårs i Danmark på førstkommende fredag, og skal stå i avlstjeneste der i 2017. Han kommer til å ta imot et begrenset antall hopper i 2017.

Så har vi kjøpt et par nye spennende avlshoppe den siste tiden. Hoppene det gjelder er ENVISION e. Muscles Yankee u. Classy Dreamer. Hun har gått 1.13.5a og tjent 292.000 kroner. Ei hoppe med en spennende morslinje som går tilbake til bl.a. Ah So. Den andre hoppen vi har handlet inn er VIVA LA DIVA e. Orlando Vici og Queen of the Moor. Med andre ord søster av bl.a. Chocolaticque med over en million kroner innkjørt samt Maud Blue Chip med USD 277.844 innkjørt. Denne dama har papirene sine i orden!!

Når det gjelder åringene våre så har de allerede hatt besøk av tannlegen. Ulvetenner ble tatt og det ble sjekket for forinnpakninger. Heldigvis ingen med forinnpakninger! Da kan vi krysse av at dette er gjort. I neste uke er det tid for røntgen. Krysser fingrene for at det ikke er mange med løse biter. Vi har nå bestemt at vi stiller med hele 6 av våre åringer på årets Forus auksjon den 17 juni på Forus. De som skal til Forus er: THAI APHRODITE, THAI CHARON, THAI DAPHNE, THAI EROS, THAI SELENE og THAI ZEUS.

23 FEBRUAR 2017

Det har blitt 2 seirer så langt denne uken. På tirsdag tok den 4-årige hoppa THAI M. OUT karrierens første seier på Forus. Hoppa har bare startet 4 ganger og har vært på trippelen i alle sine starter. Vi hadde hadde høye forhåpninger til denne datteren av Muscles Yankee og Lass Chance når hun ble solgt som åring, og nå ser det endelig ut til å har løsnet! Vi gratulerer kretsen rundt hoppa med seieren.

THAI PROFIT vant sitt løp på Bjerke onsdag. Vinnertiden ble 1.15.7a. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

21 FEBRUAR 2017

Vi søker lærling fra høsten 2017. Har du lyst å jobbe med toppstammede unghester og klargjør dem for senere løpskarriere så ta gjerne kontakt på mail sivbergslien@hotmail.com. Bosted på plassen.

11 FEBRUAR 2017

THAI NAVIGATOR fortsetter å imponere. I dag tok hesten en sterk 2 plass etter målfoto i V75 finalen i Sølvdivisjonen på Solvalla! Nærmere en seier kommer man nesten ikke. Hesten gikk uansett et veldig bra løp og fikk SEK 110.000 for 2 plassen.

THAI GOODWILL tok en 5 plass på Vincennes i Paris etter å ha sittet fast i det 2800m lange løpet. Jaggu er det tæl i den hoppa!

31 JANUAR 2017

THAI GOODWILL imponerte i sin debut på fransk jord i dag. Hun startet fra førstespor i Prix de Laval på Vincenne, som ble til tredje og fjerde innvendig. Første 600 gikk etter 08,5 og første 1100 på 09,8. I siste sving kom luken for Thai Goodwill og hun spurtet godt inn til mål på ny personlig rekord på 1.12.2a / 2100 og fjerdeplass. Fjerdeplassen var verdt 5600 Euro og Thai Goodwill har nå passert 900.000 innkjørt.

Muscle Hill datteren trenes av Sebastien Guarato som også er trener av Bold Eagle! Vi gratulerer hestens eiere med flott innsats i dag.

27 JANUAR 2017

Nytt år og nye muligheter! Åpningen av 2017 har heldigvis vært bra med en flott seier til THAI NAVIGATOR i Silverdivisjonen på Färjestad på lørdag. Det ble tet fra start til mål med Bjørn Goop i sulkyen. Løpet gikk over 2640 meter og beviste nok en gang at denne hesten er en stayer. Førstepremien var på SEK 125.000. Vi gratulerer hestens eier Stig Flaata og kretsen rundt hesten med flott seier.

Vi har nå fått installert kamera i stallen slik at vi kan følge med på hva som skjer der inne uansett hvor vi befinner oss i verden.

Vi har skaffet oss ei ny spennende avlshoppe. Denne gangen er det VIVA LA DIVA som entrer avlsboksen i vår regi. Vi kunne ikke si nei til denne hoppa. Hun er søster av bl.a. Chocolatique som gikk 1.12.8 og kjørte inn over en million kroner, og Maud Blue Chip med USD 277.884 innkjørt! Moren er søster av bl.a. Whatever It Takes med USD 480.761 innkjørt. Vi har ikke bestemt hingst enda for Viva La Diva.

Apropos avlshoppene så oppdaget jeg i dag at Hilarious Face har en nær slekting som gjør det svært bra i Sverige. Det er Coin Perdu som vant alle sine 5 starter i 2016 med seier i Svensk oppfödningslöpp som høydepunktet, og har tjent hele SEK 1.695.000 som 2-åring i 2016! Hans mormor Pine Dust er søster av Hilarious Face...