Nyheter 2015

26 desember 2015


THAI BROADWAY

avslutter 2015 sesongen i fin stil da han i dag tok en meget sterk 2 plass i V75 finalene på Solvalla. Her er sitat fra Trav24.no sine sider:

I Gulldivisjonen ble det voldsom kjøring fra start. Highspeed Call måtte åpne 07/500 meter. Bjørn Goop kjørte litt med Thai Broadway som ble lagt ned i førstespor mot første sving. Etter 800 meter gikk Goop ut i dødens. Noen lengder foran feltet passerte lederen runden etter 14.0. Angrepene kom via tredjespor i nest siste sving. Bjørn Goop kjørte forsiktig i dødens og kun for at On Track Piraten skulle få tredjespor resten av løpet.

Det fikk han. I brekken overtok Thai Broadway som ledet med en lengde og to på oppløpet. Men On Track Piraten (e.Kool Du Caux) er en tøffing og han nærmet seg for hver meter. Først på streken fikk han tatt ned Thai Broadway og vant løpet på 1.12.2/2140 auto. Førstepremien var på 250.000 svkr mens Thai Broadway fikk halvparten for sin annenplass.

Vi gratulerer hele kretsen rundt THAI BROADWAY med en flott sesong og gleder oss til 2016!

22 desember 20152015 årgangen ønsker alle en riktig God Jul!


15 desember 2015


Nå har endelig årets føll ankommet fra Sverige. De kom i går kveld og hadde tatt turen utrolig fint. Kjekt å se at alle var blanke i pelsen og ved godt hold. Så her har Aleback Stutteri v/ Peter Bjørnsson gjort et godt arbeid så langt. Nå må vi følge opp slik at hestene fortsetter å utvikle seg videre slik vi ønsker. Vi må nok bruke de neste dagene på å bli kjent med enkelt individene og se hvordan de er å ta ut og inn av boksen samt å bli hentet fra luftegården. Vi bruker en liten luftegård rett ved stallen de første dagene i tilfelle noen bestemmer seg for å teste oss ut! Vi må jo huske at de har vokst opp på utegang og er lite håndtert i sammenligning med et føll som har stått på boks. Etterhvert som de får tillit til oss vil vi slippe dem ut i den store luftegården og på jordet. Da skal de igjen få leke i flokk.

I Sverige har alle hoppene våre nå blitt sjekket for å se om de fortsatt er drektige, og samtlige 18 er drektige!! Det ser ut som vi får en stor årgang i 2016! Vi holder nå på å bestemme nye partnere for 2016.

Det har blitt lite oppdateringer de siste to månedene men har nå gått gjennom resultatlistene for å se hvem som har kommet på trippelplass.

I Sverige tok Thai Broadway og Bjørn Goop en fin 2 plass i gulldivisjonen på Åby lørdag 12 desember. Hesten fikk da SEK 75.000 på sin konto. Kjekt å se at også en annen sønn av Broadway Hall gjør det godt i vårt naboland. Det er vår avlshoppe Missey Go Go sinn sønn Cool Keeper . Hans siste triumf var den 9 desember på Sundsvall der han vant på 1.12.9a. Seieren var verdt SEK 60.000. Her må nevnes at Cool Keeper så langt i 2015 har tatt 6 seirer på 13 starter og kjørt inn SEK 774.000. Missey Go Go er nå drektig igjen med nettopp Broadway Hall! Så da får vi en helbror av Cool Keeper.

Her hjemme har Thai Navigator gått et par fine løp før han tok vinterpause. Det ble 2 plass i DNT's høstfinale på Sørlandet den 24 oktober på tiden 1.13.6a/2100 og 50.000 kroner på kontoen. I 4-års Stjernen på Bjerke den 4 november ble det en 3 plass og nye 20.000 på konto. Begge løpene ble kjørt av Eirik Høitomt. Nå har Thai Navigator passert en million innkjørt og han er bare 4 år. Vi gratulere!

Her er oppsummering på øvrige på trippelen siden sist:

Thai Nikita vant sitt løp på Forus den 3 november på tiden 1.16.4a/1600m. Kusk Geir Gudmestad. Hun fikk også en 3 plass på Forus den 10 november.

Thai Quickstep fikk 1 plass i Harstad den 8 november på tiden 1.16.6v/2040m. kusk var Hans Chr.Holm. Den 24 oktober tok Thai Quickstep 3 plass i Harstad med Mats Gunnar Ringberg som kusk.

Thai Freedom fikk en fin 2 plass i V75 løp på Leangen den 5 desember. Hun fikk da med seg 25.000 kroner. På Leangen den 26 oktober og 16 november fikk hun 3 plass i sine løp.

Thai Voyager tok en fin 2 plass på Biri den 13 desember. kusk Hans Chr.Holm.

Thai Passion fikk med seg en 3 plass på Bjerke den 4 november. Kusk Hans Chr. holm.

23 oktober 2015


Det ble en ny seier til Thai Broadway i Gulldivisjonsløpet på Örebrö den 17 oktober. Seieren var verdt SEK 150.000 og kusk var Bjørn Goop. Vinnertiden ble 1.14.4a. Hesten eies av Stall Grosserer HB. Hesten står nå oppstallet hos Goop i Sverige. Hesten er nå kvalifisert til den Svenske Gulldivisjonsfinalen senere i høst. Vi gratulerer med seieren.

Bjørn Goop og Thai Broadway vinner på Örebrö

Det ble seier til Thai Festival (Thai Tanic - K.L.M. Goldie) på Bergen Travpark den 15 oktober. Vinnertiden ble 1.16.7v/2100m og sieren var verdt 10.000 kroner. Kusk var Åsbjørn Tengsareid og hesten eies av Stall Jærbuane. Vi gratulerer med seieren.

Thai Passion fikk en 3 plass i sitt løp på Bjerke den 21 oktober med Hans Chr. Holm i sulkyen. Denne tredjeplassen var verdt 9000 kroner. I finalen av Momarken Oaks gikk det ikke helt som vi hadde håpet. Thai Goodwill slo over i galopp ut av siste sving og spolerte sine vinnersjanser her. Thai Bakery ble sliten mot mål og tok siste premien i løpet.


12 oktober 2015

Det nærmer seg Oaks finalen som går på Momarken 17 oktober. Team Gundersen har igjen klart det mesterstykket å få med begge Thai hoppene til finalen for de 3-årige hoppene. Thai Goodwill (e. Bether Always) vant sitt kvalifiseringsløp etter å ha gått siste 1200 meter i dødens. Hun har fått spor 9 i finalen med Geir Vegard Gundersen som kusk. Thai Bakery fikk 2 plass i sin kvalifisering og dermed kom også hun videre til finalen. Hun har fått spor 3 i finalen og skal kjøres av Magnus Teien Gundersen i finalen. Vi ønsker begge hoppene lykke til i finalen.


Thai Goodwill vant sitt kvalifiseringsløp til Norsk Travoaks på 1.16.6a på Momarken den 6 oktober. Kusk var Geir Vegard Gundersen.

Thai Bakery sikk 2 plass i sitt kvalifiseringheat til Norsk TravOaks på 1.15.5a. Kusk Geir Vegard Gundersen.

Thai Passion kunne endelig glede sine eiere (deriblandt Svein Østvik alias Charter Svein) med å vinne sitt løp på Mormarken den 29 september. Hoppa har ikke vunnet løp på 2 år men nå løsnet det skikkelig. Hun vant på tiden 1.14.8a / 2140m. Kusk var Hans Chr.Holm.

Folkehesten Nord Norge Thai Gucci ( u. Thai Gypsy ) vant monteløpet på Harstad Travpark den 27 september. Vinnertiden ble 1.16.9a / 2060m. Rytter var Maja Kanstad.

Thai Cardinal er tilbake etter et langt skadeavbrekk. Han vant sitt første løp etter skaden på imponerende måte på fine 1.13.8v / 2160m på Sørlandet Travpark den 27 september. Kusk var Åsbjørn Tengsareid.

24 september 2015


Etter å ha sittet bom fast i sine to siste starter, ble det tet fra start til mål for Thai Broadway og Bjørn Goop i den svenske gulldivisjonen på lørdag den 19 september. Hestens trener, Bjørn Goop, satset alt fra start denne gang og forsvarte sikkert sporet. Midt i siste sving rykket Goop unna og fikk flere lengders ledelse. Vinnertiden ble sterke 1.11.3a/2140. Seieren var verdt SEK 150.000. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med flott seier.

Thai Broadway og Bjørn Goop vinner Uno Sweds Minnelopp. Oppasser Jessica.

14 september 2015


Thai Goodwill og Magnus Teien Gundersen vinner av hoppe kriteriet 2015. Foto Arild Hansen


Da er årets klasseløpshelg unnagjort. Det har vært en veldig begivenheltsfull helg med auksjon på fredag, divisjonsløpene på lørdag og selve finalene i Kriteriet og Derby på søndagen. På fredag solgte vi Thai Magic på auksjonen, hvor vi fikk 120.000 kroner for ham. Dette er en ok pris for vår del. Han har fått seriøse eiere som vil gi hesten de beste sjansene, noe som betyr veldig mye for vår del.

På søndag var det finaler i klasseløpene, og vi er overlykkelige over at det endelig løsnet for 3-årige THAI GOODWILL. Både treneren, eierne og vi har sett og visst at denne hoppa har enorme fartsressurser. Hun har ikke vunnet løp tidligere i år, men fått flere gode 2 plasser. Og så blir det seier i selveste Kriteriefinalen for hopper!! Unge Magnus Teien Gundersen klarte det mesterstykke å vinne en klassisk seier på sitt første forsøk med nettopp Thai Goodwill. Vi må igjen få gratulere Team Gundersen og eierne rundt denne hoppa for en fantastisk flott seier i Kriteriefinalen for hopper. Seieren var verdt 375.000 kroner. Moren til Thai Goodwill er Bether Always, og hun fikk sin førstefødte Thai Voyager med i selveste Derbyfinalen og 3-årige Thai Goodwill med i hoppe kriteriet samme år!! Det er en ganske sterk prestasjon av ei ung hoppe. Denne avlshoppa blir det spennende å følge med på framover:)

I Derby finalen hadde vi med 2 deltakere, Thai Voyager og Thai Navigator. Sistnevnte var en av favorittene til å vinne denne finalen. Men hesten var ikke på topp for dagen og ble tilslutt tredje og 280.000 kroner innkjørt. Men årets vinner av Derbyfinalen GLEN ORD SUPERB var en verdig vinner som så rålekker ut for dagen og tok en soleklar seier. Det er bare å ta av hatten for Team Gundersen som trente også denne hesten. Thai Voyager endte uplassert i finalen.


7 september 2015


Det nærmer seg nå klasseløpshelgen med mye spennende ting som skjer. På fredagen skal vi ha THAI MAGIC ut på auksjonen. Han har fått katalog nummer 49. Dette er en fint muskelsatt og spenstig type, med mye godt humør. Stammen hans er også veldig spennende. Hans pappa KEN WARKENTIN har jo hatt den ene gode unghesten etter den andre denne sommeren / høsten. Her i Norge kjenner vi han som far til årets vinner av Martha Louises Pokalløp Divided By Zero (3 år) 14,1a / NOK 565.000 og vinneren av årets Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling Diadora B.R 11,7a / NOK 1.2 mill. I Sverige vant hans sønn Heavy Sound (3år) nettopp årets finale av E3 sprinten på 1.10.9a og har innkjørt SEK 1.681.000. Mammaen til THAI MAGIC er Pine Chip datteren Ann's Chinadoll som er søster av Perfect Power 10.5a / SEK 1,6 millioner innkjørt. Også Perfect Power er etter Ken Warkentin! Det er mye mer i denne morsstammen så det er bare å studere hans katalogside nøye. Kat # 92 Thai Selfie har vi dessverre måtte stryke.

På lørdag skal vår egen DEWEYSCAMPER ut i finalen av hoppedivisjonen. Hun vant sitt siste løp på Sørlandet den 29 august på 1.12.7a / 1609m og skal bli spennende å følge på lørdag. Dette er jo ei framtidig avlshoppe hos oss.

På søndag er det tid for finalene i klasseløpene. Og i år har vi fått med hele fem finalister. Dette er noe vi er svært stolte av! Å få være med i finalene av Kriteriet og Derby er jo et kvalitetsstempel. I finalen av hoppe Kriteriet har vi fått med to deltakerer. Det er THAI BAKERY og THAI GOODWILL. Thai Bakery har styrken mens Thai Goodwill har en voldsom spurt, så dette blir spennende. Begge disse to hoppene står i trening hos Team Gundersen. I finalen av Kriteriet åpen klasse har vi med THAI CASHFLOW. Også han står i trening hos Team Gundersen! I finalen av Derby har vi fått med både THAI VOYAGER og THAI NAVIGATOR. Thai Voyager står i terning hos Team Buller'n,

mens Thai Navigator står hos Team Westergaard. Vi ønsker alle våre finalisten Til Lykke på søndag!

15 august 2015


Nå er vi kommet igang med forbredelsene til årets auksjon. Vi har hatt vår faste fotograf Arild Hansen på besøk som har tatt bilder av våre to auksjonshester Thai Magic og Thai Selfie. Vi har også lagt ut info om hestenes stamme og bilder på åringenes egne sider. Disse finner du under hester tilsalgs. De av åringene som er solgt i vinter / vår er nå levert til sine nye eiere.

Thai Magic e. Ken Warkentin u. Ann's Chinadoll e. Pine Chip


Thai Selfie hoppe e. Broadway Hall u. K.L.M. Goldie e. Armbro Goal


15 august 2015


Sist helg var det duket for finalene av Martha løpene både for hopper og hingster på Biri. Vi hadde med 2 to hopper i hoppefinalen, Thai Goodwill og Thai Bakery. Dessverre endte de uplassert begge to da de galopperte. Thai Goodwill kom som et skudd bakfra og hadde veldig stor fart inn i siste sving, dessverre endte dette i galopp ut av svingen. Selv tror vi at hun hadde fått en veldig god plassering uten den galoppen. Thai Bakery ble for frisk og hoppet over i feil gangart på siste bortre og ble disket.

I hingstenes finale var Thai Cashflow en av favorittene til å vinne. Og det så veldig lyst ut lenge da Thai Cashflow og Geir Vegard Gundersen fosset til tet fra start og beholdt ledelse helt til de siste meterene før mål, da smatt Divided By Zero foran og tok seieren. Men Thai Cashflow fikk med seg 200.000 kroner for andreplassen. Vi gratulerer med denne flotte andreplassen.


Thai Broadway og Thai Investment var begge med i NM for hingster / vallaker. De endte opp med 4 og 5 plass.

Oppløpskampen mellom vinneren Divided By Zero (nr2) og Thai Cashflow (nr1) Foto Arild Hansen


15 juli 2015


I går gikk kvalifiserings heatene til Martha- løpene på Biri. I hoppenes kvalifiseringer var Thai Goodwill ( Muscle Hill - Bether Always) og Thai Bakery ute i hver sin kval. Thai Goodwill fikk et fint løp av sin faste kusk og trener Geir Vegard Gundersen og fullførte fint til andre plass på tiden 1.15.3a bak den store favoritten Brandy. Thai Bakery også hun trent og kjørt av Geir Vegard Gundersen åpnet nok litt optimistisk og tok ledelsen, gikk første 500 m etter 13 fart og første 1000 etter 15 fart. Dette var hestens tredje start i livet så hun kjente nok tempoet mot slutten. Men hun klarte en fjerde plass og dermed er også hun med i hoppefinalen på Biri om 1 uke. Thai Goodwill har trukket spor 9 i finalen mens Thai Bakery har fått spor 7.

I hingstenes kvalifisering hadde vi bare med 1 hest fra vårt oppdrett, nemlig Thai Cashflow ( Cantab Hall - Thai Gypsy). Også denne hesten trenes av Geir Vegard Gundersen og hans fantastiske team og kjøres av Geir Vegard Gundersen. Thai Cashflow pilte til tet og åpnet etter 11,4 mens han vant veldig sikkert på 1.15.6/2100. Det er bare å fastslå at Team Gundersen har form på sine hester om dagen! Vi gratulerer med alle disse tre finaleplassene og gleder oss allerede til neste helg.

Thai Cashflow og GV Gundersen på vei til flott seier på Biri 24 juli-15. Foto Arild Hansen


Ellers må det nevnes at Personal Hanover fikk et stort og langbeit hingsteføll e. Orlando Vici i går natt. Nå er vi ferdige med årets føllinger og fasiten ble 6 hingster og 2 hopper! Også årets bedekninger nærmer seg slutten og vi har nå 15 drektige av 18 inseminerte. Men de tre siste skal lyses i nærmeste framtid så da får vi det endelige svaret. Når det gjelder Personal Hanover så får hun nå et år fri ettersom hun fikk så sent føll i år.


20 juli 2015


Det er alltid kjekt når hestene starter i V75 løp og gjør det bra. Dette skal jo være de beste løpene i løpet av uken. På lørdag var det V75 på Sørlandet Travpark hvor Thai Investment startet. Og den flotte Broadway Hall sønnen gjorde et imponerende løp. Vidar Hop var fast bestemt på å trykke til fra start, noe han også gjorde. Dermed var det tidlig tet for Thai Investment. De åpnet første 500 meter etter 09 fart og første 1000 meter etter 12,3. Thai Investment vant løpet med 1 lengde på tiden 1.13.1 / 2140v. Førstepremien var verdt 70.000 kroner. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med flott seier.

Thai Investment og Vidar Hop vinner på Sørlandet 18 juli 2015 Foto: Arild Hansen


Harstad Travbane hadde sin aller første V75 omgang lørdag 11 juli. Da startet også Thai Quickstep. Han startet i et løp på den voksne distansen av 3030 meter! Thai Quickstep med kusk Mats Gunnar Ringberg stod fint på helt inn til mål og fikk en fin 3 plass på tiden 1.17.1v og 22.500 kroner.

Kjekt er det også å se at vi klarer å finne avlshopper av høy klasse. Det gir oss en bekreftelse på at det vi hadde stor tro på ved kjøpstidspunktet, senere viser seg å være riktig. Vi har alltid gått for vår egen magefølese når vi kjøper inn avlshopper. Denne uken har hele to av våre hopper vært i fokus i storløp i USA.

Vi kjøpte vår siste avlshoppe Personal Hanover for bare 1 måned siden av nå avdøde Bjødne Eskeland og nå har hennes 3-åring Platoon Seelster imponert med å vinne en avdeling av Ontario Sire Stakes Gold på 800-metersbanen Grand River Raceway på 1.13.0a. Seieren var verdt 225 000 kroner. Den andre hoppa er Bether Always som vi selv ropte inn på Harrisburg auksjonen for noen år siden. For noen dager siden kunne hennes søster Cantab It All vise til en meget god 2-åring i hoppa All The Time.

I 2-års hoppe finalen av New Jersey Sire-Stake på Meadowlands, ble det seier til All the Time på 11,9. Bether Always er mor til bl.a. Thai Voyager og Thai Goodwill.

6 juli 2015

Nå er vi hjemme etter noen fantastiske dager i Tønsberg med flott vær og god mat på brygga, og flott travsport på sitt beste på Jarlsberg. Vi hadde flere hester ute i løp på Jarlsberg disse dagene. På torsdagen var det unghestdagen med løp for 3-åringene. For vår del startet det med seier allerede i første løp når Geir Vegard Gundersen viste fram den lekre 3-års hoppa Thai Bakery. Hun satte fart fra siste plass på siste bortre og bare fosset forbi konkurrentene til overlegen seier. Dette var forøvrig hoppas løpsdebut. Hun vant på tiden 1.17.7v / 2100 og fikk med seg 20.000 kroner. Hoppa eies av Stall Thai Bakery.
Den neste fra vårt oppdrett var Thai Cashflow (u. Thai Gypsy) som etter et noe tungt løp ute i sporene fikk en 5 plass på tiden 1.15.8a. Han fikk med seg 6.000 kroner.
Deretter var det den 3-års hoppa Thai Goodwill (u.Bether Always) som skulle ut i DNT's Unghestserie og fikk et smørløp i rygg av sin kusk Geir Vegard Gundersen. Hun fulgte flott helt inn til mål og fikk 2 plassen på 1.15.5a. 2 plassen var verdt 20.000 kroner.

På fredagen var det Jarlsberg Grand Prix for 4-åringene som var løpet som gjaldt for oss. To Thaihester var med i kvalifiseringene, Thai Voyager og Thai Navigator. Begge kom videre til finalen etter at Thai Voyager fikk 3 plass i sin kvalifisering på tiden 1.12.7a mens Thai Navigator tok en fin 2 plass i kvalen på tiden 1.12.1a etter store deler av løpet i dødens posisjon. I finalen ble det et spennende oppløp mellom 3 hester: Lightman O, Thai Navigator og Victory Lap. Etter mesteparten av løpet i dødens var det Victory Lap som vant knepent foran Thai Navigator som spurtet veldig bra til 2 plassen på 1.12.6 som var samme tid som vinneren. Thai Tanic sønnen Lightman O fikk tredjeplassen. Thai Navigator fikk med seg 150.000 kroner til sin eier, Stig Flaata for 2 plassen. Thai Voyager spolerte sine sjanser for en topp plassering etter galopp på siste bortre.

På lørdag var det vår egen Deweyscamper som gikk et fint løp og endte opp på 2 plass i V75 løpet. Hun fikk tiden 1.13.9a /2100m.

På søndag som var siste dag av sommertravet fikk Thai Investment en 3 plass på tiden 1.11.0a. Han fikk med seg 15.000 kroner for 3 plassen.

Fasiten ble 1 seier - 4 andreplasser - 2 tredjeplasser og 1 femteplass på 10 starter denne helgen:)


23 juni 2015
Thai Tanisha
fikk i går et hoppeføll e. Muscle Hill på Aleback Stutteri. Da har vi bare en hoppe igjen og det er vår nye Personal Hanover.
På Forus den 19 juni vant Thai Cartier. Kusk var Åsbjørn Tengsareid. Vinnertiden ble 1.15.9a/2040m. Hoppa eies av Annette Nancy Hoem (Kleppe). Dette var hoppas andre strake seier. Vi gratulerer.

Avlssesongen er godt igang for vår del. Vi har nå fått 6 føll og venter ytterligere 2. Vi hadde litt klabb og babb med bedekningene i fjor og valgte å gi de av hoppene som føllet sent et fri år. Dette har resultert i at vi kom igang veldig tidlig i år og har allerede 10 drektige samt at flere skal lyses i nærmeste framtid. I Ohio, USA, fikk Muscle Shirt et flott hingsteføll e. Kadabra den 27 mai. Vi fortsetter å øke på med avlshopper. Siste tilskudd er den 11 år gamle Personal Hanover (e. Yankee Glide) som har rekord 1.12.3a og vinnertid som 3 åring på 1.12.5a. Hun har 6 seirer på sine 21 starter. Morsstammen er veldig sterk med Lady Ann Reed i 3 ledd. Ellers kan det nevnes at hoppa har en 3-åring i USA som allerede har kjørt inn USD 140.000. Det er slike hopper vi stadig er på utkikk etter.


18 juni 2015
Den 4-årige hingsten Thai Navigator fortsetter å imponere. I går tok han en enkel seier i Drammen når han vant HKH Kronprins Haakons Pokalløp etter å overta føringen etter 500 meter. Derfra og inn dirigerte han hele løpet. Eier Stig Flaata har her en potensill Derby favorit. Vinnertiden ble på 15.6a /2500 og seieren var verdt 150.000 kroner. Vi gratulerer med flott seier.

Arkiv bilde av Thai Navigator

17 juni 2015
Endelig på nett igjen! Min hotmail konto ble hackett for noen uker siden og alle mine kontakter fikk en mail der det stod at jeg angivelig skal ha vært i Ukraina og hadde verken penger, mobil eller pass!! Med andre ord et tiggerbrev. Vel jeg har aldri vært i Ukraina og har det således strålende. Men dette har ført til at min PC har måtte gjennomgå en grundig sjekk og blitt rensket opp i ettersom det var spionprogram i noen av filene. Således har jeg ikke kunne få oppdater disse sidene før nå.

Mange av hestene fra vårt oppdrett fortsetter å vinne løp og gjøre gode prestasjoner. På oppdretterstatistikken for mai måned har vi klatret opp til en 4 plass med 18 seirer, 5 andreplasser og 20 tredjeplasser så langt i 2015. Seiersprosenten ligger på 16,2% og innkjørt 886.778 kroner. Dette ser vi oss rimelig godt fornøyd med ettersom det er nå storløpene begynner.

Den store Bjerke helgen med Oslo Grand Prix er nå over. Først må vi bare få sende en stor gratulasjon til kretsen rundt den norske hesten B.B.S Sugarlight som vant årets Oslo Grand Prix. For en prestasjon!!

På lørdag 13 mai var den 3-årige hoppa Thai Goodwill (u.Bether Always) ute i auksjonsløpet. Hun fikk en fin 3 plass på 1.16.4a. Kusk var Geir Vegard Gundersen. Thai Goodwill fikk med seg 50.000 kroner i premie. Litt senere samme dag fikk Thai Investment en 3 plass i Exclusive Design løpet på 1.13.1a. Kusk var Vidar Hop. Investment fikk 25.000 kroner for sin 3 plass.

På søndag den 14 mai fikk Thai Broadway 3 plass og banerekord for norskfødte eldre hingster med 1.11.1a i første kval av Energima Cup. I finalen litt senere på dagen fikk han en fin 4 plass på 1.11.2a. Dermed fikk Thai Broadway med seg 70.000 kroner på disse to løpene. Kusk var Gunnar Austevoll. Dette var forøvrig Thai Broadway sin siste start for Team Buller'n og Gunnar Austevoll ettersom eierene nå har bestemt at hesten skal i trening til Stall Goop i Sverige. Hesten reiste til Sverige etter løpene på søndag.

Her er en kort oppsummering av øvrige plasseringer den siste måneden:

DRAMMEN 30 mai - Thai Goodwill fikk 3 plass i DNT's unghestserie. Kusk Geir V. Gundersen
FORUS 26 mai - Thai Navigator seiret i Stavangerløpet foran erkerivalrn Glen Ord Superb. Vinnertiden ble gode 1.13.0a /2040m. Eier Stig Flaata. Premiesum 75.000 kroner.
FORUS 2/6 - Seier til Thai Festival på 1.14.6a / 1600m . Eiere Stall Jærbuane. Kusk Åsbjørn Tengsareid.
FORUS 9/6 - Thai Cartier vant Felleskjøpløpet på 1.17.1v. Eier Annette Nancy Hoem ( Kleppe ) kusk Åsbjørn Tengsareid.
HARSTAD 23/5 - 3 plass på Thai Quickstep.
HARSTAD 14/6 - Thai Quickstep med seier på 1.17.7v / 2040m. Eier er Lena Mari Berg ( Straumsjøen) og kusk Mats Gunnar Ringberg. Nord-Norges Folkehest Thai Gucci fikk en ny 2 plass i sitt løp for sin trener og kusk Gry Kanstad.
JARLSBERG - Thai Freedom tok en flott seier på gode 1.12.8a i hoppeløpet. Eier er Nils Munkhaugen ( Melhus ) og kusk Øystein Tjomsland. 50.000 kroner fikk hunj for seieren.
MOMARKEN 2/6 - Thai Basaar fikk 3 plass på 1.14.9a.

Thai Freedom vinner på gode 1.12.8a. Foto Arild Hansen


16 mai 2015
4-årige Thai Voyager tok idag sin 6 strake seier da han vant sitt V75 løp i Bergen. Vinnertiden ble 1.16.5v og 50.000 kroner inn på eiers konto:) Vi gratulerer hele kretsen rundt hesten med nok en flott seier.

skulle delta i Finlandia Ajo i morgen med EUR 110.000 til vinneren, men slik skulle det ikke gå. Når hestene kom fram til Vermo i dag morges ble både Thai Broadway og den andre norske hesten Doktor Jaros svært syke. De har sannsynnligvis fått reisesyken som kan bli svært dramatisk og livstruende. Nils er i Finland og reiste rett til banen sammen med noen av hestens eiere. Heldigvis hadde begge hestene fått tidlig veterinær behandling og virket litt piggere nå i ettermiddag. Nå krysser vi fingrene og håper hestene kommer seg raskt til hektene igjen.

I går fikk Thai Gypsy en stor og langbeint hingst e. Explosive Matter på Aleback. Vi var svært spente på denne føllingen ettersom dette er en bror til Thai Gucci, Thai Holiday og Thai Cashflow, da de alle er under Thai Gypsy. Da har vi fått 5 føll så langt, hvorav 4 hingster og 1 hoppe.

Det nærmer seg beiteslipp her på Eigerøy nå. Men i mellomtiden får unghestene gå ute fra tidlig morgen til seine kvelden på flotte jorder. Nå venter vi bare på litt varmere netter så får de sove ute under åpen himmel. Men åringene ser ut til å nyte tilværelsen akkuratt nå:)

03 mai 2015
Flere av Thaihestene har vært i aksjon de siste dagene med flotte resultater. På Jarlsberg i dag tok 4-årige Thai Voyager (u.Bether Always) sin 5 strake seier! Kusk var Hans Chr. Holm og vinnertiden ble 14.3a / 1600m. Det er imponerende hvor god denne hesten har blitt. Det kan se ut til at Team Buller'n og eier Jan Andersen fra Oslo kan glede seg til storløpene som nå kommer.....
Vi gratulerer med nok en flott seier.

På Forus i går tok Thai Broadway ( e. Broadway Hall ) en fin 3 plass i Scandic løpet på tiden 1.11.8a / 2040m. Det var ikke mye som skilte 2 og 3 plassen i dette løpet! Også Thai Broadway trenes av Team Buller'n. Kusk var Gunnar Austevoll. Det var en meget fin Broadway vi fikk se på Forus i går, så det blir spennende framover. Han fikk 60.000 kroner for sin 3 plass.
Vår egen Deweyscamper tok en fin 2 plass i hoppedivisjonsløpet på Forus i går. Hun noterte tiden 1.13.3a / 2040m og fikk med seg 25 000 kroner for denne plasseringen. Kusk Bo Westergaard.


Her er Deweyscamper hjemme på Skadberg for overnatting før
løpet på Forus.

Nå nærmer vi oss slutten på april måned, og kan se tilbake på en måned med fine resultater. Det skjer hvert år at det er ganske stille rundt vårt oppdrett de første månedene av året, men så plutselig kommer den ene hesten etter den andre ut fra hiet og presterer bra. Vi blir like glade hver gang vi ser at hestene vi produserer faktisk vinner løp!

For å ta en liten oppsummering:

Vår egen løpshest Deweyscamper innfridde favoritt stempelet og vant helenkelt på tiden 1.15.7v for sin trener og kusk Bo Westergaard. Thai Bazaar tok 3 plassen i det samme løpet.

Ny seier til Thai Quickstep i Harstad med Jan Martin Bjerring bak tømmene. Vinnertiden ble 1.15.7a. Eier Lena Mari Berg. I det samme løpet fikk folkehesten for Nord-Norge Thai Gucci en 3 plass for kusk Gry Kanstad.

Biri 24 april -

Thai Cashflow og Geir Vegard Gundersen vant helenkelt på 1.17.1v i Unghestløpet. Dette er forøvrig hestens andre start og andre seier! Eier Arne Sandbæk jr.

Det ble en 3 plass i monteløpet på Bergen Travbane denne kvelden for Thai Monroe på 1.15.7. Rytter var Roja Haghighat.

4-årige Thai Navigator årsdebuterer med en sterk seier på tiden 1.15.6v over derby distansen 2680 meter! Kusk og trener, Bo Westergaard, ser ut til å ha forbredt denne 4-åringen for større løp senere i sesongen! Eier er Stig Flaata.
Thai Investment med 3 plass i sitt løp samme kvelden på Bjerke på tiden 1.14.7a.

Overlegen seier til 4-årige Thai Freedom i kveldens 5 løp på tiden 1.15.4a. Kusk Øystei Tjomsland. Eier Nils Munkhaugen. Thai Festival får en 3 plass samme kvelden i det 2 løpet på tiden 1.14.5a for kusk Åsbjørn Tengsareid.

debuterer med overlegen seier på 1.18.6v for sin trener og kusk Geir Vegard Gundersen. Eier er Arne Sandbæk jr.
Thai Lacoste og Hans Chr. Holm er ikke dårligere enn at også de vinner sitt løp denne onsdagskvelden på Bjerke. Vinnetiden ble 1.18.1a /2100m. Eier Jan Andersen, Oslo.

vinner kveldens 7 løp på tiden 1.16.6a. Kusk Mats Gunnar Ringberg. Eier Lena Mari Berg. I det samme løpet årsdebuterer Nord-Norges folkehest Thai Gucci med en 2 plass for kusk Gry Kanstad på tiden 1.16.8a.

En fin 2 plass i Eliteløpet til Thai Investment for sin kusk Tom Erik Solberg. Bare slått av en annen Broadway Hall sønn, Broadway Legs.

Klosterskogen 4 april

- Thai Broadway får en fin 4 plass i Klosterskogen Grand Prix på tiden 1.13.4a. Kusk Gunnar Austevoll.

Påsken er her, men for noen av oss er det ikke tid til å reise på påskeferie i fjellet. Vi får heller konsentrere oss om de firbeinte vi har på stallen. Det er jo under en måned til mai og da nærmer det seg beiteslipp..
Vi har operert de av våre åringer som hadde løse biter rett før påske. De skal ha bokshvile de første ukene før en kan begynne å leie dem noen minutter hver dag. Operasjonene gikk veldig bra og hestene kom vel hjem fra klinikken. De tidligere rolige åringene våre er nå så yre og viltre i boksene at en kan begynne å lure. Vi skal begynne å leie dem rett over helgen og det tror jeg kan bli med livet som innsats.... Men godt alt som er gjort!

På lørdag den 21 mars fikk Thai Mahal et hingstføll e. Maharajah. Da er vi oppe i 3 hingster og 1 hoppe så langt.


Thai Mahal med sin førstefødte. Hingst e. Maharajah.

Samme helg var vi på årsmøtet til ASVT i Stockholm og fikk diplomen for THAI TANIC som ble utnevnt til årets Avlshingst i Sverige for 2014! Veldig sterkt av TT som avlshingst. Gøy er det jo også at vi har kjøpt hingsten tilbake fra Erik Skau og Espen Hartvik. Nå må vi ta like godt vare på hingsten framover som tidligere eiere gjorde og gi ham de aller beste mulighetene i avlen.


Siv och Nils Bergslien mottager hederspriset Årets Avelshingst på ASVT:s årsstämma. Foto Claes Kärrstrand.

Apropos TT og avl så fant vi ei ny hoppe i Trøndelag for noen uker siden helt tilfeldig. Vi var på utkikk etter ei toppstammet hoppe som kunne passe Thai Tanic, og så dukket hun plutselig opp i Trøndelag hvor TT står i 2015! Det er snakk om den 5 årige hoppen Ladylime e. Muscles Yankee u. Margarita Nights e. Yankee Glide. Den 5-årige hoppa har rek.14.3a og innkjørt NOK 104.901. Det som er litt interessant er at vi var på Harrisburg auksjonen i høst og kikket både på hennes mor Margarita Nights som ble solgt for USD 43.000 og morens søster SPICE QUEEN som ble solgt for USD 57.000. Begge hoppene var flotte hopper men ble for dyre for oss. Vi var derfor aldri i tvil når Ladylime kom opp for salg.

Flere av Thaihestene har vært ute i løp de siste ukene. Endelig ser det ut til at tingene løsner for enkelte. Den nå 4-årige Thai Voyager ser endelig ut til å ha knekt koden på å vinne løp. For nå triller seirene inn på denne flotte Cantab Hall sønnen u. Bether Always. Etter seier på Jarlsberg den 20 mars og på Sørlandet den 28 mars har hingsten nå 4 strake seirer i 2015! Vi gleder oss til fortsettelsen. Men også søsteren Thai Goodwill (e. Muscle Hill) har startet sin løpskarrierer på beste vis. Hun fikk 3 plass på samme tid som vinneren i sitt debut løp på Bjerke den 25 mars. Moren Bether Always ser ut til å innfri våre forventninger som avlshoppe.

Også Thai Broadway (e. Broadway Hall ) ser ut til å være tilbake i godt gammelt slag. Årsdebuten ble unnagjort på lovende vis på Momarken i Steinlagers Æresløp under Unionstravet med en fin 4 plass på tiden 1.12.6a. Det blir spennende å se den videre utviklingen på Thai Broadway.

I dag har vi hatt besøk av vår faste hestetannlege som har sjekket alle åringenes tenner samt fjernet ulvetennene. Vi mener det er veldig viktig å begynne tidlig med slike tann kontroller da dette kan avdekke problemer på et tidlig tidspunkt. Heldigvis var alt i orden, bare ulvetennene som måtte fjernes og litt rasping.Natt til lørdag den 14 mars fikk vi et langbeint hoppeføll etter Donato Hanover og Loveable Volo på Aleback Stutteri. Da har vi fått 2 hingster og 1 hoppeføll til nå. Neste måned har vi to hopper med termin før det braker løs i mai igjen.26 februar 2015

I natt fikk vi føll nummer 2 på Aleback Stutteri. Og det ble en flott hingstunge etter selveste Muscle Hill og Lass Chance! Bildet under er tatt bare noen timer etter fødselen.har blitt utnevnt til årets Avlshingst i Sverige 2014! For en prestasjon med tanke på alle de topp amerikanske og franske hingstene som er tilgjenngelige i Sverige! Vi er utrolig stolte over Thai Tanic og det han har utrettet i avlen. Vi har selv brukt hingsten mange ganger og fått flotte individer etter ham. Nevnes kan Thai Armani 680.705 / 1.11.8a, Thai Olympic 440.305 / 1.12.5a, Thai Holiday 473.500 / 1.13.1a, Thai Quicksilver 1.12.6a og Thai Festival 1.13.6a.Da har startskuddet gått for årets føllinger. I natt kl.02.05 fikk Caitlin Ås et flott hingsteføll etter den svenske Elitehingsten Scarlet Knight på Aleback Stuteri.gikk et kjempeløp på Bjerke nå i kveld. Fra spor 10 hadde vi vel egentlig håpet på en rolig start med smygløp lengst mulig, men slik gikk det ikke. Ingen ville gå i dødens i det 2600 meter lange løpet og det gikk veldig tregt i tet. Da bestemte Bo at nok var nok og dro ut i dødens. Han prøvde å lure lederen med å komme raskt fram men ble svart opp. Da var det bare å gå resten av løpet i dødens! Men hoppa viste utrolig styrke da hun kjempet helt inn til mål og ble tilslutt nummer 3 på tiden 1.18.3a, samme tid som 2 hest i mål.

Unghestene som vi fikk hjem fra Sverige i begynnelsen av desember har nå blitt åringer. De ser ut til å stortrives ettersom de spiser alt de kommer over av mat! Ute i luftegården er det liv og røre hele dagen med mye lek og løping. Når vi skal ha dem inn på ettermiddagene så er det en meget medgjørlig gjeng som står ved porten og venter! Da vil de bare inn å få kraftforet sitt og deretter stuper de ned i flisa og snorksover!!
Det skal bli spennende å følge utviklingen på disse 5 krabatene de neste månedene....