NYHETER 2012

Vi ønsker alle våre kunder og bekjente et riktig Godt Nytt År!

31 desember 2012

DSC_5588[1].jpg

Thai Merlot var en av flere Thai hester med god 2012 sesong. Her vinner av Haukås løpet 2012. Foto Arild Hansen

Da er årets siste dag kommet. 2012 har for oss vært et svært oppløftende år sportslig. Vi ligger på en 2 plass på oppdretterstatistikken, noe som vi er veldig godt fornøyd med. Årets 3 åringer har imponert oss veldig, hele 5 av dem kom seg videre til finalene i kriteriet / hoppekriteriet! Selv om seieren uteble i finalene fikk Sørlandets folkehest i 2012 Thai Holiday en flott 2 plass i finalen av hoppekriteriet. For oss som oppdrettere av folkehesten på Sørlandet ble det et spennnede år med mange flotte løp av Thai Holiday, hun vant fire av sine sju starter og kjørte inn 302.500 kroner for sine 1000 andelseiere. Hun vant også folkehest konkurransen sammenlagt for 2012. Men vi må også nevne flere av de andre 3 åringen. Thai Broadway viste tidlig at han var en hest å regne for de store unghestløpene dette året. Han vant DNT's auksjonsløp, Sørlandets 3 års Cup, kvalifiseringen til kriteriet, Høstfinalen for 3 åringene og Klosterskogens 3 års Elite. Selv om det ble stang ut i både kriteriefinalen og Martha løpet så kjørte Stall Grosserers's 3 åring inn 780.000 kroner i løpet av 2012. Dette blir en spennende hest å følge inn i 4 års sesongen. Også 3 årige Thai Investment har hatt en bra sesong, selv om det har vært litt stang ut også for ham. Han vant både kvalifiseringen og finalen av DNT's Vårserie samt kvalifiseringen til kriteriet. I finalen fikk han en fin 4 plass. Hesten til Tore Gard har kjørt inn 396.000 kroner i 2012 og tatt 4 seirer. Lille tapre Thai Passion må også nevnes. Denne hoppa har vist en løpsvilje av stål. Hun er ikke store jenta, men løpe kan hun! Hun vant Forusbanenes 3 års finale nå i november, kvalifiserte seg til både hoppekriteriefinalen og Norsk Trav Oaks på Momarken, samt tok en 2 plass i DNT's unghestserie på Momarken nå på lørdag den 29 desember. Det ble 206.000 innkjørt på Thai Passion for sin eier Alf Torfinn Skeie i 2012.

Av årets 4 åringe må vi nevne Thai Merlot og Thai Mahal. Begge disse hoppene har vist at de duger godt over gjennomsnittet. Thai Merlot har i løpet av 2012 kommet 6 ganger på trippelen, hun vant Haukåsløpet og kvalifiseringen til hoppederby, fikk 2 andreplasser og 2 tredjeplasser. Hun tjente 222.000 kroner for sine eiere, Bodil og John Knapskaug i året som har gått. Thai Mahal vant Champion Gull løpet på Bjerke samt kvalifiseringen til Norsk Travderby for hopper. I finalen fikk hun en 4 plass. Denne hoppa har slitt med beintøyet gjennom hele 4 års sesongen og tjente 172.000 kroner i de 12 løene hun gikk i 2012 for sine eiere, Synnøve og Aksel Odland. Da sesongen nærmet seg slutten ble det bestemt at løpskarrieren var slutt for denne meget kapable Andover Hall datteren. Thai Mahal har derfor returnert hjem her til Skadberg som avlshoppe.

I tillegg til de nevnte hestene har også andre Thai hester hevdet seg bra i 2012. Her må vi nevne 2 årige Thai Gucci som vant sitt første 2 årsløp i september på fine 1.16.9a på Bjerke. Vi vil gjerne rette en stor takk til alle trenere, stallpersonell, kusker og ikke minst hesteeierene for et flott travår for vårt oppdrett. Vi gleder oss til 2013 og vet at det er kommende 3 åringer der ute som vil hevde seg i 2013!

Norges be...jpg

Thai Gucci vinner av 2 års løpet på Bjerke under klasseløpshelgen. Foto Arild Hansen

26 november 2012

I kveld var det den 3 årige hoppa Thai Passion som var i skuddet på Forus. Med Pål Buer bak tømmene tok de teten direkte, svarte opp favoriten Flying Photo som prøvde å overta ledelsen midtveis i løpet og beholdt teten helt inn til mål. Dermed ble det 50.000 kroner til den lykkelige eieren, Alf Torfinn Skeie fra Eiken. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

Mandag 25 november fikk Thai Katie en 2 plass på Farjestad på tiden 1.16.6a. kusk var Magnus Jakobsson. Den 6 årige hoppa har nå tjent snaue 100.000 svenske kroner i 2012.

24 november 2012

Thai Broadway imponerte nok en gang. Denne gang på Klosterskogen nå i ettermiddag hvor den 3 årige hingsten tok sin 7 seier for året og nye 100 000 kroner inn til de lykkelige eierene, Stall Grosserer. Løpet startet med en meget stri Pilgrims Power som stakk til tet og forlot resten av feltet. Første 500 meter gikk etter 08.2 og første 1000 meter etter 12.3. Gunnar Austevoll holdt hodet kaldt og dirigerte resten av feltet lengre bak. Han kjørte nesten sitt eget løp. Men 500 meter fra mål hadde lederhesten fått nok og Thai Broadway kunne overta teten. På oppløpet ble det en kamp når også Frode Hamre med Xquisite Chocolate og Asbjørn Mehla med Oh Superb ville kjempe om førstepremien. Men Thai Broadway svarte på tiltalen og forsvarte seg helt inn. Vi vil gratulere Stall Grosserer og Team Bullern med denne flotte seieren.

Thai Broadway-Klosterskogen.jpg

1) Thai Broadway og Gunnar Austevoll 2) Xquisite Chocolate og Frode Hamre 3) Oh Superb og Asbjørn Mehla

Foto: Arild Hansen

15 november 2012

Tilbake fra Harrisburg med mange fine opplevelser og inntrykk. Vi var en fin gjeng som reiste over til USA med Per Erik Hagen som DNT sin utsendt medarbeider i spissen. Og det måtte jo bare bli vellykket! 2 dager med auksjon, gode middager med noget attått, og mange serverdigheter å besøke i New Jersey. Var bl.a innom og hilste på Muscle Hill, Muscles Yankee, besøkte Jimmy Takter sin farm og mye mer. Men vi fikk ikke kjøpt noen ny avlshoppe ved denne anledning ettersom flere andre også ville ha fra øverste hylle!

06 november 2012

Koffertene er nå pakket og auksjonskatalogen er nøye studert. I morgen tidlig bærer det avsted til Harrisburg og den store auksjonen! Det skal bli spennende å se prisene på avlshoppene med tanke på årets europeiske auksjonsresultater på unghester, og det som skjer i amerikansk travsport med tanke på casinoene på banene. Kanskje dette er rett tid å skaffe seg en ny toppstammet hoppe? Vi skal i utgangspunktet bare bort for å se........:)

Thai Broadway har lagt en fin uke bak seg. På onsdag fikk han kåringsbrevet på Bjerke, og på lørdag vant 3 åringen til Stall Grosserer Høstfinalen og 150.000 kroner. Thai Broadway har dermed kjørt inn hele 680.000 kroner i 2012. Vi gratulerer med den flotte prestasjon i Høstfinalen og hingstens kåringsbrev.

Thai Broadway og Gunnar Austevoll-01.jpg

Thai Broadway i aksjon. Foto Arild Hansen

31 oktober 2012

Har nå fått lagt ut litt info og bilder av de hestene født 2012 vi har for salg. Det vil komme mer utfyllende informasjon om stammene etterhvert, men nå er det ihverfall mulighet å se hva vi har for salg!

31 oktober 2012

Så er det endelig klart at det ble Folkehesten Sørlandet Thai Holiday (u. Thai Gypsy) som vant folkehest konkurransen for 2012. Den 3 årige hoppa startet 7 ganger i løpet av årets sesong og vant 4 av disse løpene. Hennes største prestasjon er uten tvil andreplassen i Norsk travkriterium for 3 årige norskfødte hopper. Hun løp inn 302.500 kroner i 2012 som folkehest. Hun vant folkehest konkurransen klart med sine 128 poeng. Andreplassen gikk til Bergens folkehest med 96 poeng. Vi gratulerer alle andelseierene og stall Tjomsland med seieren.

Nå skal Thai Holiday selges på folkehestauksjonen på Bjerke den 14 november. Vi er spente på hvem som blir ny eier av denne lovende hoppa.

Thai Holiday-02.jpg

Thai Holiday og Øystein Tjomsland

22 oktober 2012

Thai Goldie fortsetter å vinne løp i Sverige. Den 15 oktober ble det en ny sterk seier på Farjestad for den elegante datteren under K.L.M Goldie. Vinnertiden ble 1.14.7a. Thai Goldie har nå innkjørt snaue 800.000 svenske kroner i løpet av karrieren sin. Også hennes et år yngre helsøster Thai Katie gjorde et flott løp på Farjestad den 12 oktober. Hun fikk en fin 2 plass da.

Begge disse hoppene trenes av Berne Gustafsson og ble kusket av Magnus Jakobsson. Vi gratulerer med flotte resultater.

Thai Broadway fikk en flott 3 plass i Bergens 3 års Festival, og klarte dermed å smyge seg inn mellom mange av Frode Hamres importer i løpet. Tredjeplassen var verdt 50.000 kroner, og 3 åringen til Stall Grosserer har nå gjørt inn hele 530.000 kroner i løpet av 2012!

03 oktober 2012

Helsøstrene Thai Goldie og Thai Katie ( u. K.L.M Goldie ) fortsetter den gode trenden i Sverige. Idag vant Thai Goldie V5-5 på Farjestad med Bjørn Goop som kusk. Hoppa vant på fine 1.13.4a. I går fikk søsteren Thai Katie en fin 2 plass på Ørebro med Magnus Jakobsson bak tømmene.

Thai Goldie (2).jpg

Thai Goldie Foto: Kurt Einevåg

På Momarken Travbane gikk de to 3 års hoppene Thai Passion og Thai Sober videre til finalen av Norsk Trav Oaks. Thai Passion gikk videre med sin 3 plass i sitt løp med Tom Erik Solberg som kusk, mens Erik Høitomt kusket Thai Sober inn til en 4 plass og dermed finaleplass.

Under V75 kjøringen på Sørlandet den 29 september var Thai Broadway og Thai Merlot ute og luftet seg. Thai broadway var for første gang ute i bronsedivisjon kvalifiseringen blandt eldre hester, og gjorde en fin figur. Han endte på en 5 plass på tiden 1.16.5 volte. Thai Merlot imponerte i Miss Arabellas Æresløp som gikk over 2640 meter volte. Thai Merlot fikk en 3 plass etter å ha gått mye av løpet i dødens! Dette er ei hoppe med stålvilje.

17 september 2012

Thai Katie (u. K.L.M Goldie) og Magnus Jakobsson vant løp 2 på Farjestad den 13 september. Vinnertiden ble 1.14.8a som er ny bestetid for den 5 år gamle hoppa. Seieren var verdt SEK 25.000. Det er alltid kjekt å se at Thai oppdrettet også vinner løp i Sverige. Thai Katie er helsøster til Thai Goldie som har kjørt inn SEK 747.000 i sin karriere.

Thai Katie (2).jpg

Thai Katie foto: Kurt Einevåg

10 september 2012

Så er klasseløpshelgen over for i år. Vi sitter igjen med mange og fine opplevelser etter denne helgens Oslotur. På fredagen solgte vi Thai Freedom til Øystein Tjomsland for 150.000 på auksjonen og er selvsagt storfornøyd med hvem som kjøpte hesten:) Prisen var den vi hadde håpet vi skulle få for hoppa. Det blir veldig spennende å se hvor langt denne hoppa rekker:)

På søndag hadde vi hele 8 hester som skulle ut i storløp. Og det hele startet med en meget opplagt og sterk Thai Gucci som vant 2 års løpet på fine 1.16.9a som er ny norgesrekord for norskfødte 2 års hopper!! premien var her 75.000 kroner til eierene, Synnøve og Aksel Odland. Hesten ble kusket av Øystein Tjomsland som også er hoppas trener. Vi gratulerer med denne flotte seieren.

Her er hva Stall Tjomsland skriver på sine hjemmesidersider:

Thai Gucci har fulgt vårt treningsopplegg siden vi kjøpte henne på Forus auksjonen i fjor. Hun har trent på en fin måte og vi var optimister på forhånd. Startferdigheter har hun hatt i seg og vi var fast bestemt på å kjøre til ned startsiden. Hun travet under 1.10 gjennom den første svingen og ingen klarte å svare oss opp når vi vikelig klemte gasspedalen i bånn. Tempoet ble travet etter 1.14,5/500m og 1.15,8/1000m. Vi fikk dempe litt midtveis, men de siste syv hundre meterne fikk hun strekke på seg og da avsluttet hun etter 1.14,4. Thai Gucci kom ensom i mål på ny Norgesrekord på solide 1.16,9a/1609m og innkasserte fine 75.000,- til sin eiere Odland Holding AS. Dette er et skikkelig emne til neste år og her har vi virkelig noe å se fram til.

Sørlandets Folkehest Thai Holiday ble annen i hoppekriteriet for hopper, og fikk med dette med seg 187.500 kroner til sine glade andelseiere. Også denne hesten ble kusket og trent av Øystein Tjomsland. Dette er hva stall Tjomsland skriver om løpet på sine hjemmesider

Folkehesten på Sørlandet Thai Holiday var så neste stallhest ut i klasseløpene. Vi klemte til ned startsiden og vi fikk overta etterhvert da Kolle kjøre litt rundt den første svingen. Tempoet ble travet etter 1.13,6/500m 1.15,6/1000m og 1.16,4/1500m. Det ble voldsom demping midtveis og vi kjørte kun mot en konkurrent rundt den siste svingen og det var Dream Play og Kolle. Vi pakket og pakket rundt og gjennom den siste svingen, men hesten som travet først i andrespor var for svak for dagen og rygget gjennom feltet. Dermed fikk den speedigste hesten i feltet åpningen og vi klarte dessverre ikke å stå imot den inn til mål. Thai Holiday travet uansett et meget sterkt løp og tok seg av andreplassen. Hun kom i mål på km/t 1.16,1a/2100 og sikret seg solide 187.500,- Vi gratulerer og dette var meget sterkt!

Thai Chaiyo og Thai Passion rakk ikke opp på øverste del av resultatlistene denne gangen,

I hoppe derbyet hadde vi to deltakere, Thai Merlot og Thai Mahal. Begge disse hadde vunnet sine kvalifiseringer på en imponerende måte, og vi var forsiktig optimister foran løpet. Men dessverre holdt det ikke helt inn for disse hoppene denne gang. Thai Mahal fikk 4 plassen og 60.000 kroner på kontoen mens Thai Merlot kom inn som 5 hest i mål og fikk med seg 40.000 kroner.

I den åpne finalen av kriteriet åpnet en meget sprek Thai Broadway med startgalopp og da var hans sjanser for en toppplassering ødelagt. Vår andre finalist Thai Investment hadde ledelsen i siste sving, men opp på oppløpet buttet det litt imot og han endte tilslutt på en 4 plass og 150.000 kroner innkjørt.

Så alt i alt ble det rett over 500.000 innkjørt av Thai hestene på søndag.


06 september 2012

Som vi har sagt så mange ganger før så er travsporten preget av oppturer og nedturer. Etter sist mandag og tirsdags flotte prestasjonen var både jeg og Nils veldig glade og optimistiske, men nok en gang skulle vi få oss en skikkelig smell rett i trynet. For på torsdag morgen fant vi vårt kjære hingsteføll e. Donato Hanover u. Loveable Volo liggende strekk ut i boksen og bare stønne. Vi måtte hele 4 personer til for å få løfte det opp på beina, og så da hva som var problemmet. Høyre bakfot hadde en underlig vinkel på lårbeinet over hasen, og føllet kunne ikke stå på foten. Dyrlegen kunne bekrefte våre verste tanker at det var brudd!! Det var ingen annen utvei en å avlive føllet på stedet. For oss var dette en fryktelig tragedie, selv om føllet var forsikret. Vi følte at alt bare raste sammen igjen. Dette er nå en uke siden og vi har klart å få det litt på avstand, men det har vært noen tunge dager.

Nå retter vi all vår fokus over til denne helgens mange aktiviteter på Bjerke. Nils har alt dratt avgårde med auksjonshesten vår THAI FREEDOM og YANKEE CAT som har stått oppstallet hos oss i vinter. Dessverre måtte vi stryke vår andre auksjonshest THAI VISION da hun kodet over og er halt. Det blir spennende å se hva auksjonsprisene blir i morgen på varmblodshestene.

Thai Freedom-05.jpg

Kat # 81 THAI FREEDOM er nå på plass i Oslo for morgendagens auksjon.

Lørdag er det V75 løp og på søndag er den STORE dagen! Men vi har en veldig beskjedent håp her, ettersom vi vet at i slike store løp kan alt skje. Så da er det bare å krysse fingrene for alle Thai hestene og ønske dem lykke til i de klassiske finaleløpene på søndag:)

29 august 2012

Les hva trav24.no har skrevet om siste dagers prestasjoner.

Vi har to hester som skal selges på auksjonen fredag 7 september, og her må det nevnes kat # 2 Thai Vision. Hun er søster av hoppederby finalist 2012 Thai Merlot og Kriteriefinalist 2012 Thai Investment!! Med andre ord ei mega spennende hoppe!

Thai Vision-07.jpg

Kat # 2 Thai Vision

28 august 2012

Thai Katie fikk en fin 2 plass på Axevalla nå i kveld etter å ha levert en flott spurt opp oppløpet. kusk var Magnus Jakobsson.

28 august 2012

Det har vært en fantastisk ettermiddag og kveld for oss, og vi sitter her lettere sjokkskadet. For hvem i sin villeste fantasi kunne drømme at vi skulle få hele 4 kvalvinnere og en toer av 7 startende Thaihester denne kvelden!! Her er dagens flotte resultater:

Løp 1 Folkehesten fra Sørlandet Thai Holiday vant enkelt på 1.16.9a med Øystein Tjomsland som kusk.

Løp 2 Thai Chaiyo var ikke dårligere enn at også hun vant sit kvalifiseringsløp på en imponerende måte på 1.16.1a. Her har treneren Jan Kristian Waaler virkelig fått resultat for alt det harde arbeidet han har lagt ned i denne hoppa! Kusk var Vidar Hop.

løp 3 Her ble det en fin 2 plass til Thai Passion, og også hun er klar for finalen. Kusk var Tom Erik Solberg.

løp 7 Så var det guttas tur til å kvale inn til finalen. Først var det Thai Broadway sin tur, og også han klarte å kvittere med seier. Tiden ble 1.16.3a. Kusk Gunnar Austevoll.

Løp 12 Siste Thai hest for dagen som skulle gjøre et forsøk på å kvale inn var Thai Investment. Og jammen men så vant også han!!! Kusk Tom Horpestad.

Vi vil gjerne få gratulere alle eierene, trenerene, kusker og oppassere av de flotte prestasjonene av alle Thai hestene de siste to dagene. Det er bare å ta av seg hatten for alt det kjempe gode arbeidet som er lagt i disse hestene etter at de forlot oss. Vi gleder oss til å møte dere alle i Oslo den 9 september.

27 august 2012

I dagens kvalifiseringer til hoppe derby klarte både Thai Merlot og Thai Mahal å vinne sine løp. Dermed er begge videre til finalen i hoppederby som går på Bjerke søndag den 9 september.

Thai Merlot var førstemann ut fra vårt oppdrett og vi var veldig spente på om hun ville holde seg i rett gangart hele løpet! For kapasiteten til denne hoppa er meget høy. Kusk Geir Vegard Gundersen loset hesten tidlig til tet og der var de hele løpet. Hun virket meget sterk og fin og vant på 1.15.2a. Vi gratulerer kretsen rundt denne flotte hoppa med en flott seier og finale billetten!

Thai Mahal har det løsnet skikkelig for nå rett før Derby, noe vi alle er veldig glade for:) Idag var det rene parademarsjen fra start til mål i tet. Vinnertiden på Mahal ble gode 1.14.1a, og hun så veldig pigg ut for dagen. Kusk var Vidar Hop. Vi gratulerer hele kretsen rundt Thai Mahal med denne flotte seieren og finale billetten:)

20 august 2012

Thai Broadway tok lørdag en sikker seier i Sørlandets 3 års-Cup på 1.15.1a etter å ha ledet fra start til mål. Dermed er 3 åringen igjen på topp når det gjelder innkjørt av de norskfødte 3 åringene. Kusk var Gunnar Austevoll. Vi gratulerer Stall Grosserer med nok en flott seier og nye 75 000 kroner innkjørt.

17 august 2012

Kjekt å se at Thai hestene fortsatt har formen inne nå når det nærmer seg storløp:)

4 årige Thai Mahal imponerte stort på Bjerke onsdag 15 august da hun vant helenkelt på 1.14.7a. Dette var en gjennomkjøring før hoppederby kvalifiseringen, og viser at hoppa nå er klar for denne oppgaven. Vi gleder oss på vegne av eierne, Synnøve og Aksel Odland med denne flotte seieren.

Den 12 august tok også Thai Goldie (u. K.L.M. Goldie ) en sikker seier på 1.13.5a på Farjestad Travbane. Det var Peter Adefors som kusket den 6 årige hoppa som eies og trenes av Berne Gustafsson fra Vålberg. Vi gratulerer med seieren.

Også Thai Extreme vant sitt siste løp som var den 6 august på Leangen. Extreme vant på 1.15.6a med Jomar Blekkan i sulkyen. Vi gratulerer eierene, Randi og Knut Buvarp fra Namsos med seieren

Men det har vært flere gode resultater av Thai oppdrettet den siste tiden uten at jeg har fått dette ut her på hjemmesidene! Har vært litt i sommerdvale....

3 årige Thai Chaiyo tok en fin 2 plass på Biri 29 juli.

3 årige Thai Passion fikk også med seg en fin 2 plass på Jarlsberg 10 august.

3 årige Thai Sober tok en 2 plass også hun, dette var på Momarken 7 august.

Thai Cardinal fikk en 3 plass på Forus 7 august.

13 august 2012

Da er sidene klare for¨å presentere våre to auksjonshester. Arild Hansen var innom og tok noen lekre bilder av åringene:) Når det gjelder auksjonshestene så er disse nå tatt inn fra beite. De får gå på grønt grass om dagene men må fint finne seg i å stå på boks om nettene. Hovslageren har vært på besøk og lagt på framsko så vi slipper at de blir sårbeinte. Idag var tannlegen også på besøk og hadde en siste sjekk på tennnene. Så alt er i rute så langt. Må bare innrømme at dette er to lekre åringer som skal inn på Bjerke den 7 september! Gå inn og les om hver enkelt av dem på sidene deres.

Thai Vision-04.jpg

Kat # 2 Thai Vision

25 juli 2012

I kveld var det 4 årige Thai Raboso som forsvarte Thai navnet:) Hesten hadde startspor 2 i volte og løste greit andre gang ut etter først å ha forårsaket en omstart! Ca en runde fra mål fikk han overta teten, og holdt ledelsen helt inn over mål. Kusk var Bjørn Steinseth. Vi gratulerer med seieren.

På mandag 23 juli fikk Thai Elegance en tredje plass i det første løpet på Momarken.

Tirsdag 24 juli gikk 2 årige Thai Nikita sitt mønstringsløp på fine 1.26.7 på Forus Travbane.

Førstkommende helg er det Biri som har storløp for 3 åringene samt NM for hopper og hingster. Hele 9 hester fra Thai oppdrettet skal i ilden i løpet av helgen, så da må vi jo reise dit og heie på barna / ungdommene våre:))

22 juli 2012

Eskiltuna 17 juli - Thai Goldie (u. KLM Goldie) fikk en fin 2 plass på 1.14.7a og SEK 10.000 innkjørt i det 5 løpet. Kusk var Magnus Jakobsson. Thai Goldie's helsøster Thai Katie fikk en 4 plass i det 8 løpet samme dag på Eskiltuna. Også hun kusket av Magnus Jakobsson.

På Bjerke den 18 juli ble det seier for Thai Mahal i det femte løpet. Hoppa vant helenkelt på fine 1.15.4a, og fikk med seg 30.000 kroner for seieren. Den fire år gamle hoppa eies av Odland Holding As og treners av Waaler. Kusk var Vidar Hop. Vi gratulerer med seieren

På Biri den 19 juli var det 3 årige Thai Broadway som lekte med konkurentene. Han tok en overbevisende seier i det første kvalifiseringsheatet til Martha-løpet. Det ble tet fra start til mål, og vinnetiden ble 1.15.0a. Seieren var verdt 20.000 kroner. Hesten eies av Stall Grosserer og trenes av Trond 'Bullern' Anderssen. Kusk var Gunnar Austevoll. Vi gratulerer med seieren.

Thai Broadway og Gunnar Austevoll-01.jpg

Thai Broadway med seier i kvalifiseringen til Martha-løpet. Arkiv foto.

Thai Extreme fikk en fjerde plass samme dag på Biri i løp 8 på tiden 1.15.0a.

Sørlandet 21 juli - 3 årige Thai Passion ble annen i DNT's unghestløp med samme tid som vinneren, 1.16,3a. Andreplassen var verdt 25.000 kroner. Kusk var Tom Erik Solberg. I det samme løpet fikk 3 årige Thai Sober en 6 plass på tiden 1.16.6a.

17 juli 2012

Her er en kort oppdatering på de fra vårt oppdrett som har fått trippel plassering siden sist.

Jarlsberg 11 juli - Thai Monroe (u.Role Model) tok en fin seier i det 9 løpet. Den 3 årige hoppa eies av Nor-Dan Racing Stable. Vi gratulerer med seieren. Kusk var Bo Westergaard. Seieren var verdt 20.000 kroner.

Samme kveld seiret også 3 årige Thai Sober på Jarlsberg. Hun vant løp 10. Hoppa eies av Stall I Særklasse. Vi gratulerer også disse eierene med flott seier. Hesten ble kusket av Eirik Høitomt. Seieren var verdt 20.000 kroner.

Det må også nevnes at Caitlin Ås sin 3 åring Black Dream også vant sitt løp på Jarlsberg samme kveld. Caitlin Ås har vi som avlshoppe her hos oss.

Jarlsberg 12 juli - Thai Elegance fikk en 3 plass med Dag-Sveinung Dalen i sulkyen.

2 årige Thai Nikita gikk den 4 juli mønstringsløp på Bjerke på tiden 1.27.4.

02 juli 2012

Thai Passion tok en fin seier i det tredje løpet på Sørlandets Travpark i dag. Hesten noterte tiden 1.18.3a, og kusk var Tom Erik Solberg. Seieren var verdt 12.000 kroner. Vi gratulerer eieren, Alf Torfinn Skeie med seieren.

Også Thai Offshore gjorde et godt løp i det første løpet på Sørlandet. Han fikk en 2 plass på tiden 1.14.5a, også han kusket av Tom Erik Solberg.

02 juli 2012

Her er siste ukes resultater av Thai oppdrettet ( de som har vært på trippelen)

26.06 Momarken løp 1 - Thai Raboso delt 2 plass. Kusk Bjørn Steinseth

29.06 Jarlsberg løp 2 - Thai Merlot (u. Thai Wonder) 3 plass i kval. til Jarlsberg Grand Prix hoppeløp. Gikk dermed videre til finalen. Tid 1.13.6a. Kusk Geir Vegard Gundersen.

29.06 Jarlsberg løp 8 - Thai Chaiyo (u. Sweetpike) 2 plass på tiden 1.16.8a. kusk Vidar Hop.

29.06 Jarlsberg løp 9 - Thai Madonna 3 plass. kusk Anette Frønes.

29.06 Forus - Thai Festival godkjent mønstringsløp på 1.29.7g

01.07 Kongsvinger - Thai Elegance 2 plass på tiden 1.15.9. Kusk Dag-Sveinung Dalen

02 juli 2012

Endelig kan vi senke skuldrene og ta noen uker 'ferie' her på gården. Med ferie mener jeg at vi bare setter ned tempoet noen hakk! Det har vært noen meget travle dager den siste uken i forbindelse med årets Forus auksjon. Vi tok hestene inn fra beite 6 dager før auksjonen og de ble vasket og jobbet med hele den siste uken. Det ble flere visninger for trenere som ville se hestene i forkant av auksjonen.

Årets Forus Open auksjon ble et meget bra arrangement. Hestene ble vist i banen på formiddagen, og stallene lå bare 50 meter fra Hotell Scandic Forus. Selve auksjonen var inne i hotellets konferansesal, hvor de hadde dekket gulvet med tepper! Det var helt fullt i auksjonslokalene under hele auksjonen og i år var det mange som skulle ha seg en ny åring! Veien mellom stallene og hotellet ble sperret av med høye gjerder og vektere som passet på, så sikkerheten var på topp.

Vi solgte alle våre seks åringer som var påmeldt. Størst interesse var det rundt de to hingstene Thai Voyager (e. Cantab Hall u.Better Always) og Thai Navigator (e. Ganymede u. Role Model) men det ble vist interesse også for de andre åringene våre. Her er prisene vi fikk:

Thai Voyager kr 300.000 ( auksjonens dyreste) ropt inn av Lars A.Kolle for Trond Anderssen

Thai Navigator kr 190.000 ( auksjonens nest dyreste) ropt inn av Bo Westergaard

Thai Liberty kr 110.000 ropt inn av Tom Erik Solberg

Thai Allure kr 75.000 ropt inn av Åsbjørn Tengsareid

Thai Adventure kr 70.000 ropt inn av Steinar Holm

Thai Oasis kr 37.000 ropt inn av Karsten Solberg

24 juni 2012

4 årige Thai Offshore vant dagens 6 løp på Sørlandet på fine 1.14.6a. Fra spor 11 ble Thai Offshore og Tom Erik Solberg sittende i det 4 par utvendig inntil siste sving, da bar det ut i 4 sport i siste sving og han avgjorde løpet lett. Vi gratulerer eierene i Stall Skeie Offshore og kretsen rundt hesten med dagens seier.

Thai Offshore er 'onkel' til Sørlandets folkehest Thai Holiday , men også åringshoppa Thai Liberty som skal selges på Forus Auksjonen lørdag 30 juni.

Thai Liberty-5.jpg

kat # 5 Thai Liberty er nær beslektet med dagens vinner på Sørlandet, Thai Offshore.

21 juni 2012

Idag var det 3 årige Thai Monroe (u. Role Model) som skulle debutere for sin trener Bo Westergaard. Hoppa imponerte stort i sitt livs førtste totoløp i Aalborg med en lett seier. Dette er hva som står skrevet på Stall Westergaard sine hjemmesider:

Thai Monroe skulle for første gang i hendes karriere i ilden, og det var en præstation med mer` smag den fine Kadabra datter leverede. Kom fint igennem fra anden række med det svære spor 12, og sad med som 6 hest undervejs. Gik med ud i 2 spor efter 800 meters kørsel, og sad siden i 3 par udvendigt og hyggede sig. Med 700 meter til mål bad Bo om lidt fart og svaret kom promte. Thai Monroe skød afsted som en raket og var hurtigt 15 længder foran feltet. Kom hjem på en god 18-tid og leverede en fantastisk præstation i hendes debut på travbanen.

Vi gratulerer eierene i Stall Nor-Dan Racing Stablel og hestens trener Bo Westergaard med denne flotte seieren.

Thai Monroe har en lillebror ved navnet Thai Navigator som skal selges på Forus Open auksjonen lørdag den 30 juni. Thai Navigator er den eneste norskfødte hingsten e. Ganymede født .2011 i Norge!! Dette er en meget lekker hingst som bare må ses!

Thai Navigator-02.jpg

Kat # 36 Thai Navigator

Da har 5 av våre treåringer kommet til start og ALLE har vunnet løp! I morgen er det Sørlandets folkehest Thai Holiday som skal starte på Drammen Travbane. Får håpe på det beste.........

18 juni 2012

Det ble en enkel seier for 3 årige Thai Chaiyo i lunsjtravet på Jarlsberg nå i dag. Lillesøsteren til Thai Tanic hadde spor 12 og fikk en rolig start. Hun lå i 3 par utvendig til det gjenstod litt under en runde igjen. Da gav kusk Vidar Hop marsjordre og hun kom seg raskt fram i tet. Opp oppløpet hadde hun full kontroll og økte ledelsen til resten av feltet med flere lengder inn mot mål. Vinnertiden ble 1.16.,3a. Hesten eies av Fam. Ole Teigen. Vi gratulerer eierene og resten av kretsen rundt hesten med dagens seier.

Thai Chaiyo-04.jpg

Thai Chaiyo u. Sweetpike

Foto: Arild Hansen

17 juni 2012

Endelig kom hingsteføllet vi har ventet på! Kl.06.15 i morges gikk alarmen og det var bare å komme seg ut i stallen raskest mulig. Der var Reel Volo godt igang med føllingen, men hun hadde reist seg opp og føllet hang delvis ut, men i lukket fosterpose!! Med raske grep ble posen revet opp og føllet dratt ut, med det resultat at jeg ramlet bakover, fikk hingstungen og fostervannet rett i fanget:) Jammen men glad det ikke var tilskuere tilstede der akkuratt da, for da hadde de fått seg en god latter...

Reel Volo fikk en stor og flott hingst etter Cantab Hall.

16 juni 2012

Det ble en fin 2 plass til 3 årige Thai Broadway på Leangen i Tamin Sandy's Æresløp. Fra et 10 spor tok Gunnar Austevoll det rolig ut fra start, og ble etterhvert sittende i 3 par utvendig. Den som lå i dødens klarte ikke å holde tempoet oppe med det resultatet at det ble for langt fram til ledende Flying Photo inn på oppløpet. Thai Broadway gikk et godt løp og fikk med seg 80 000 kroner til sine eiere, Stall Grosserer.

Thai Broadway-08.jpg

Thai Broadway som åring

10 juni 2012

Det ble den 4 årige hoppa Thai Merlot som klarte å vinne Haukås løpet under gårdsdagens V75 runde i Bergen. Dette var en gledelig overraskelse for oss, ettersom vi hadde hørt hvor kapabel denne datteren av Thai Wonder egentlig var, men hun hadde ikke klart å få vist sitt potensiale før i går. Etter å ha gått i tredjespor siste runden og spurtet ned fjorårets Hambletinian Oaks vinner Bold and Fresh på oppløpet er vi ikke i tvil om at dette er ei meget god hoppe! Vinnertiden var 1.15.4a / 2100m og seieren var verdt 100 000 kroner. Vi gratulerer eierene, Bodil og John Sture Knapshaug, samt resten av kretsen rundt hesten med denne flotte seieren.

Thai Merl...jpg

Thai Merlot vinner Haukås løpet 2012

Foto: Arild Hansen

01 juni 2012

Thai Chaiyo fikk en 2 plass på Jarlsberg nå i kveld etter å ha gått mesteparten av løpet i dødens. Vidar Hop tok det veldig forsiktig ut i starten med den urutinerte 3 års hoppa. Thai Chaiyo sin mamma er Eliteavlshoppa Sweetpike. Hesten trenes av Waaler.

Thai Photo tok en 3 plass i kveldens andre løp på Jarlsberg. Kusk var Per Anders Fløysand.

31 mai 2012

Det ble seier på Bjerke Travbane nå i kveld til Thai Mahal og Vidar hop på 1.15.0a. Hesten trenes av Waaler og eies av ekteparet Odland fra Varhaug. Vi gratulerer med seieren.

29 mai 2012 -

Det ble en fin 2 plass til Thai Cardinal og Siw Helen Bø på Forus Travbane i dag.

27 mai 2012

På fredag tok Thai Elegance sitt livs første seier da hun vant det 8 løpet på Biri Travbane. Kusk var Dag-Sveinung Dalen. Vi gratulerer med seieren.

Thai Extreme gikk gode 1,13,5 da han ble nummer to på Biri på fredag. Kusk var Jomar Blekkan.

Thai Offshore fikk også en 2 plass i det fjerde løpet på Sørlandet i kveld. Kusk var Tom Erik Solberg.

2 årige Thai Bazaar gikk mønstringsløpet sitt på Sørlandet i kveld og noterte den meget sterke tiden 1.24.3! Dette er meget sterkt av ei 2 års hoppe så tidlig på året. Kusk var Tom Erik Solberg.

24 mai 2012

Da er alle bildene av våre auksjonshester lagt ut på nettet! Gå inn på hester tilsalgs knappen på venstre side. Alle hestene oppførte seg eksemplarisk under fotograferingen, og som belønning etterpå fikk de dra rett på et saftig og grønt beite. Nå skal de ha 1 måned med ferie før vi tar inn de som skal på Forus auksjonen i slutten av juni.

22 mai 2012

Sørlandets folkehest Thai Holiday (u. Thai Gypsy) fortsetter å sanke 1 plasser! På Forus i kveld tok 3 års hoppa til Øystein Tjomsland sin tredje strake seier på den knallgode tiden 1.15.4a over mellomdistanse! Dette er den tredje raskeste tiden så langt i år av en norskfødt 3 åring. De to raskeste er Thai Investment ( 1.15.2a ) og Thai Broadway ( 1.15.3a). Det er veldig gledelig at Thai Holiday er så god, da hun har hele 1000 eiere rundt om i Norges land. Vi gratulerer alle hestens eiere med denne flotte prestasjonen. Les TgN om vinnerløpet.

Thai Holiday-02.jpg

Sørlandets folkehest THAI HOLIDAY på vei inn mot ny seier med kusk Øystein Tjomsland. Foto: Arild Hansen

20 mai 2012

Vi er nå i ferd med å få våre auksjonshester fotografert av Arild Hansen. Bildene vil bli lagt ut etterhvert som de er ferdige under Hester tilsalgs. Idag fikk Arild tatt bilde av Lass Chance og hennes hingsteføll e. Muscles Yankee.

Thai-føll-2012-a.jpg

Lass Chance og hennes hingsteføll e. Muscles Yankee

Foto: Arild Hansen

20 mai 2012

Hanne Lynne har sendt oss dette flotte bildet av Donato Hanover hingstungen vår som står oppstallet på Holtan Gård.

IMG_5877.jpg

Loveable Volo og hennes hingsteføll e. Donato Hanover

Foto: Hanne Lynne

20 mai 2012

Kl.23.40 natt til den 17 mai fikk Bether Always et hoppeføll e. Muscle Hill. Det er et flott føll som allerede springer i ring rundt moren ute på marka!

IMG_2176.jpg

Hoppeføllet til Bether Always med Muscle Hill som pappa!

Samme natten kl.03.45 fikk også Thai Gypsy føll. Hun fikk en stor og kraftig hingstunge etter Cantab Hall. Dette er med andre ord en lillebror til folkehesten på Sørlandet Thai Holiday.

12 mai 2012

Thai Broadway gikk helt til topps i Auksjonsløpet 2012 nå i ettermiddag! Det ble en litt dramatisk start da de to store favorittene Support Justice og Thai Investment begge galopperte fra start, mens Thai Broadway fosset til tet direkte fra sport 8! Deretter satt bare kusk Gunnar Austevoll og koste seg framme i tet med Broadwayen. De holdt såpass høyt tempo underveis at de andre ikke skulle få noe gratis. På oppløpet reiste Thai Broadway fra til sikker seier på 1.15.3a, og 200.000 kroner til sine stolte eiere. Vi gratulerer eierene Stall Grosserer, trener som er Team Bulleren og kusken Gunnar Austevoll med seieren. Men ogå Thai Investment gjorde en flott innsats i det samme løpet. Etter å ha tapt 80 meter på galoppen innledningsvis tok han igjen feltet og klarte å spurte inn til en flott 4 plass på 1.15.9a! Dette viser den enorme kapasiteten denne hesten har,

Thai Broa...jpg

Fra sermoniplass med Thai Broadway

Foto: Arild Hansen

Thai Broadway og Gunnar Austevoll-01.jpg

Thai Broadway og Gunnar Austevoll på vei inn til seier i Auksjonsløpet 2012. Foto Arild Hansen

04 mai 2012

Thai Mahal ble annen i det 9 løpet på Jarlsberg nå i kveld. Faktisk måtte det målfoto for å kåre vinneren, som ble Restless Queen. Thai Mahal kom i mål på samme tid som vinneren, 1.15.3a. Kusk denne gang var Gunnar Austevoll.

02 mai 2012

Det ble en andreplass på Thai Broadway under kveldens V65 kjøring på Bjerke. Som ventet ble det et oppgjør mellom hestene Support Justice og Thai Broadway om teten, hvor Support Jstice vant. Thai Broadway ble liggende i rygg på Support Justice til midt på opløpet. Da ble det et spurt oppgjør mellom nettopp disse to hestene, når det stakk av fra resten av feltet. Denne gang endte det med en 2 plass for Thai Broadway. Hesten fikk tiden 1.16.3a og fikk 15.000 kroner for 2 plassen. Kusk var Gunnar Austevoll.

29 april 2012

Sweetpike har nå fått utmerkelsen Eliteavlshoppe av DNT. Hun er nok mest kjent som moren til Thai Tanic med rekorden 1.09.9a og over 8 millioner innkjørt. Men hun er også mor til Thai Tanium med 1,4 mill innkjørt som ble 2 i Derby 2007 og Thai Lady som ble nummer 2 i hoppe Derby i 2006. Dessverre er ikke Sweetpike lenger blandt oss, men hun har flere døtre etter seg. Thai Tanisha som nå er avlshoppe hos oss skal i år til Muscle Hill. Men hun har også 3 hopper som er i løpsbanen. 4 årige Thai Mahal og 3 årige Thai Chaiyo og Thai Sweet News. Det blir veldig spennende å følge med på disse videre.

Sweetpike.jpg

Sweetpike som nå har fått utnevnelsen Eliteavlshoppe

28 april 2012

Thai Investment (u. Thai Wonder) har gjort det meste riktig så langt i karrieren. Den 3 årige hingsten til Tore Gard vant i dag finalen av Vårserien på en imponerende måte. Hesten kom tidlig til tet, og der ble han dansende helt til mål. På oppløpet fikk han lov av kusk, Tom Horpestad å strekke litt på beina, og vips så forsvant han fra konkurrentene! Seieren var verdt 100.000 kroner.Vinnetiden på Thai Investment ble gode 1.15.2a. Vi gratulerer Tore Gard og resten av kretsen rundt Thai Investment med seieren.

23 april 2012

IMG_5597.jpg IMG_5537.jpg

Hingsteføll u. Loveable Volo e. Donato hanover

I morges fikk vi den gledelige nyheten at Loveable Volo hadde nedkommet med et stort og flott hingsteføll e. Donato Hanover. Hoppa står oppstallet på Holtan Gård. Vi satser videre på samme krysning også i 2012, så da vil Loveable Volo igjen bli inseminert med Donato Hanover.

Morsstammen til Loveable Volo er meget sterk. Hun er søster av bl.a. LIvorno som har tjent USD 231.072 og Likely Volo med NOK 666.499 innkjørt. Moren Likeable er søster med bl.a. Super Arnie og Miss Pine Chip som er moren til Mr Pine Chip.

19 april 2012

Thai Sweet News fikk med seg en fin 2 plass i Bergen i kveld. Hesten gikk fine 1.16.0a og fikk 6000 kroner for denne 2 plassen.

Nå er de av åringene som hadde løse biter ferdig operert og kommet tilbake til Egersund. Nå venter noen uker med bokshvile før de kan leies forsiktig. De neste ukene kan de stå i boksene sine og drømme om den ventende grønne beitesesongen som nærmer seg med stormskritt....!

Ellers kan det nevnes at vi har meldt på hele 6 av våre åringer til Forus auksjonen den 30 juni. Og det er ikke hvem som helst vi har meldt på.... Så til de av dere som skal ha åringer i år bør følge med framover. Da vil vi presentere disse 6 auksjonshestene. Kan ihvertfall røpe at det er noen spennende stammer på disse hestene!

18 april 2012

Thai Mahal fikk en 3 plass i års debuten på Bjerke i kveld. Dette var hoppas første start siden i fjor høst. Hesten må få godkjent for dette løpet ettersom hun gikk mesteparten av løpet med punktert sulkyhjul! Denne 4 års hoppa vil nok bite godt fra seg i løpene framover.

Det var også ute 2 flotte Thai 3 åringer i prøveløpene på Bjerke i kveld. Thai Sober gikk fine 1.21.0 volte med Vidar Hop bak tømmene. Thai Chaiyo gikk 1.19.1 volte. Også her var V.Hop kusk. Begge disse lovende 3 åringene trenes av Jan Kristian Waaler.

Bør kanskje summere opp årets 3 åringer ( av totalt 11 født i 2009) som har startet eller har godkjent prøveløp:

Thai Holiday, 2 starter 2 førsteplasser

Thai Investment, 3 starter 2 førsteplasser

Thai Broadway, 1 start 1 førsteplass

Thai Chaiyo prøveløp på 1.19.1 volte

Thai Sober prøveløp på 1.21.0 volte

Thai Delight prøveløp på 1.20.7 volte

Thai Quickstep prøveløp på 1.21.3 volte

Thai Monroe prøveløp på 1.21,4

Nå er spørsmålet om jeg har glemt noen?

15 april 2012

Sørlandet sin folkehest Thai Holiday (u. Thai Gypsy) fortsetter å glede alle sine 1000 andelseiere. I kveld imponerte hoppa alle da hun spurtet inn til en ny flott seier. Denne hoppa er bare helt enestående, hun var med på en veldig tøff åpning, i 1.06-1.07- fart rundt første sving og klarer å spurte seg til seier på noen få meter oppunder mål. Dette var et løp i DNT's unghestserie og førstepremien var på fine 50.000 kroner. Thai Holiday leder nå klart folkehest statistikken med hele 45 poeng. På andre plass ligger folkehesten fra Nord-norge med 7 poeng. Vi gratulerer hele kretsen rundt hesten, og alle andelseierene i hesten, med denne flotte seieren. Trav24 skriver dette om løpet

13 april 2012

Det har vært en meget oppløftende kveld for vårt oppdrett på Jarlsberg nå i kveld. 3 årige Thai Broadway imponerte stort i sitt debutløp. Han gikk likegodt hen og vant DNT's unghestløpet med 50 000 kroner til vinneren på meget sterke 1.16.0a!! Denne hesten er noe utenom det vanlige.... Vi gratulerer eierene, stall Grosserer, trener som er Trond Anderssen og kusken, Gunnar Austevoll med denne flotte seieren! Her er hva Trav24 og TGN skriver.

I tillegg har flere av Thai hestene gått prøveløpe på Jarlsberg i kveld. 4 årige Thai Offshore ser ut til å være tilbake for fullt etter at han vant sitt prøveløp på 1.17.9v. 3 årige Thai Delight vant sitt prøveløp på 1.20,7v, og 3 årige Thai Quickstep gjorde unna sitt prøveløp på 1.21.3v.

Det ser meget spennende ut for våre 3 åringer i 2012. Bare til nå har Thai Investment, Thai Holiday og Thai Broadway startet, og alle har vunnet løp på en overbevisende måte Dagens prøveløp av 3 åringene Thai Delight og Thai Quickstep viser at også de er klare for løp. Vi har også hørt rykter at det i tillegg er et par andre lovende 3 årige Thai hester på gang.......!

01 april 2012

Sørlandets folkehest Thai Holiday (u.Thai Gypsy - Thai Tanic) tok en imponerende seier i sitt debut løp på Sørlandet nå i kveld. Med 1000 andelseiere rundt omkring i norges land var dette en viktig seier. Vi gratulerer alle andelseirene (må innrømme at vi har noen andel vi også ) og Team Tjomsland som trener hoppa, med Holidays første seier. Med denne seieren har hoppa klatret helt til topps på folkehest statistikken med sine 15 poeng! Følg med på oppdateringer om Thai Holiday på Folkehesten sine hjemmesider.

Thai Goldie (u. K.L.M Goldie) hadde sin første start for året på fredag på Farjestad. Hoppa fikk en 4 plass på 1.14.4a. Kusk var Magnus Jakobsson.

Vil også nevne Thai Extreme som nå har passert 500.000 innkjørt i karrieren. Vi gratulerer.

27 mars 2012

Thai Investment ( u.Thai Wonder e. Broadway Hall ) fortsetter å imponere. I dag ble det en ny flott seier til den stilige 3 åringen i kvalifiseringen til vårserien på Momarken Travbane. Han fikk teten ut av første sving og derettet beholdt han føringen enkelt helt inn til mål for sin kusk, Tom Horpestad. Vi gratulerer hestens eier, Tore Gard, med nok en imponerende seier! Her er hva Tgn skrev om seiersløpet.

I år skal Thai Investments lillesøster Thai Vision selges. Hun er født 2011 og faren er selveste Thai Tanic.

25 mars 2012

Thai Victory tok karrierens første seier på Sørlandets travpark må i kveld. Hoppa vant på fine 1.14.4a som er ny rekord for hoppa. Vi gratulerer hoppas eier, Torstein Jørgensen fra Songe, med seieren.

18 mars 2012

Så er vi igang med årets føllinger. Først ute var Lass Chance som i ettermiddag fikk en stor og flott hingstunge e. Muscles Yankee. Må bare innrømme at vi har vært veldig bekymret for Lassie de siste ukene ettersom hun ble veldig tung og stiv nå mot slutten av svangerskapet. Hun fikk mye væskeansamlinger i beina og under magen. Vi leide henne endel for å få henne til å bevege seg mest mulig. Ute i luftegården ville hun bare stå stille i et hjørne hele dagen! Men heldigvis gikk det bra, selv om føllet kom 2 uker før termindato.

08 Mars 2012

Thai Investment ser ut til å bli en spennende 3 åring å følge med på framover. I går tok han en fin seier i kvalifiseringen til vårserien på Bjerke, etter å ha slått Golden Feline på målstreken. Vinnertiden ble 1.17.3a / 2100m. Thai Investment er e.Broadway Hall u. Thai Wonder og ble kjøpt på Bjerkeauksjonen i 2010. Vi gratulerer hestens eier, Tore Gard og kusk / trener Tom Horpestad med seieren. Seieren var verdt 30.000 kroner.

Som nevnt tidligere er vi i ferd med å redusere antall avlshopper. Saltwater Taffy er nå solgt til Sverige, og Abba Hall er muligens også på vei ut av stallen i disse dager. Da er første etappe av nedtrappingen fullført. Så får vi se til høsten om vi beholder de 10 siste hoppene, eller om flere skal selges.

21 Februar 2012

I dag har vi hatt besøk av vår faste tannlege, Øyvind Berven. Han har sjekket alle åringene og slipt ned spisser, fjernet ulvetenner der disse var kommet opp og sett at alt var i orden ellers i 'kjeften' på de søte små. Åringene får både beroligene og smertestillende før noe foretas. Dette gjør at unghestene ikke blir skremt av opplevelsen. Vi har alltid denne sjekken før vi begynner med bitt tilvenning. Hvis ikke kan en risikere at det sitter en spiss som gjør vondt når bittet kommer i munnen. Hesten vil da forbinde denne smerten med bittet.....

tannlegebesøk.jpg tannlegebesøk 1.jpg

Tannspesialisten i aksjon

16 Februar 2012

Har så smått begynt å annonsere hoppene som vi skal selge. Miami Peach er allerede solgt her i Norge, og vi har fått henvendelser på de 2 andre også. Det er så vemodig å måtte selge disse flotte hoppene. Men nå håper vi bare at norske hoppeeiere / oppdrettere som skal skaffe seg hopper er våkne, hvis ikke er sjansene store for at de kan gå til Sverige eller Danmark. For der er de oppdatert på morsstammene! Hoppene som skal selges er:

Abba Hall ( e. Garland Lobell - American Splendor - American Winner)

Saltwater Taffy ( e. Enjoy Lavec - Everyonelovescandy - Balanced Image)

5 Februar 2012

Det ble seier til Thai Cardinal ( u.Abba Hall ) på Sørlandet i kveld. 4 åringen tok teten og beholdt føringen helt inn til mål i snøstormen på Sørlandet. Tiden ble 1.17,9 volte. Kusk var Tom Erik Solberg. Vi gratulerer eieren Lars Gaute Bø med kveldens seier.

4 Februar 2012

Det er allerede februar og vi har ikke fått oppdatert sidene før nå! Men for å være helt ærlig har det skjedd veldig lite nytt de siste månedene. Når det gjelder unghestene som nå er åringer, så har de lært seg til å gå i horsewalkeren de siste månedene. Dette gjøres av to grunner. Vi ønsker å holde dem mest mulig i aktivitet allerede fra de er små, noe horsewalkeren er ypperlig til. Men i tillegg lærer åringene å gå bak en grind som er i bevegelse. De synes til tider det er veldig spennende å prøve å bite i grinden som beveger seg. Vi håper jo at den dagen disse hestene skal starte autostart i løp så suger de seg fast i startvognen og suser til tet....

Alle unghestene står regelmessig i kjetting på stallgulvet for å bli stelt. Dette har nå blitt rutine for dem og de reagerer ikke om vi går forbi med trillebårer osv. På torsdag kommer hovslageren for å verke høvene. Deretter blir det besøk av tannspesialist for å kontrollere at det ikke er noen tannproblemer. I mars er det planen at vi begynner med tømmekjøringen.

VI har sagt tidligere at vi vil redusere på antall avlshopper. Nå er vi i ferd med å gjøre nettopp dette. Vi har allerede solgt flere av hoppene og flere skal bort. Tanken er å ha toppen 8 hopper og bruke topp hingster på disse. Så dersom du er på jakt etter toppstammet avlshoppe, ikke vent for lenge med å ta kontakt!