NYHETER 2011

26.11.11

4 årige Thai Orlando (u. Florida Flukt) vant sitt løp på Klosterskogen Travbane i dag. Kusk var Øystein Tjomsland som også har hesten i trening. Seieren var verdt 20.000 kroner. vi gratulerer med seieren.

07.11.11

Nå har Trav24.no en avstemning på tidenes norskfødte unghest. På denne eksklusive listen står THAI TANIC! Dersom du synes hesten fortjener din stemme send TNT 11 til 2105. Thai Tanic som vant alt som kunne vinnes i Norge som 3 & 4 åring, og fulgte opp med å vinne store internasjonale storløp som Jubileumspokalen og Olympiatravet. I tillegg ble han nr 2 i Eliteloppet. Hesten er første norskfødt hest noensinne med tid under 1.10.0. Så her er det bare å stemme på Thai Tanic!

07.11.11

På tide å oppdatere sidene våre etter flere henvendelser!! Må bare innrømme at vi tok en liten pust i bakken etter auksjonen og dermed har oppdateringene ikke blitt prioritert. Men nå er vi tilbake for fullt igjen!

Men jeg kan love at vi ikke har ligget på latsiden her på Skadberg selv om det kan virke slik... Vår avlshoppe Bether Always og hennes flotte hingstunge e. Cantab Hall har endelig kommet til Norge fra USA. Så nå er vi i full gang med papirmølla for å få dem registrert. I tillegg kom det inn ei ny avlshoppe til stallen ( Nils klarte å kjøpe ny avlshoppe på auksjonen på Bjerke av alle ting!!!!). Den nye hoppa er Caitlin Ås med rekorden 13.4a / NOK 384.112. Hun er etter Conway Hall og mora er Nan's Goal. Dette er morsslaget til bl.a Nan's Catch med over USD 760.000 innkjørt, som er mor til Moni Maker med USD 5,589.256 innkjørt! Stamtavlen hennes er det ingenting å utsette på. Så med flere hopper inn må vi få noen ut!! Vi skal selge flere av hoppene våre så bare kom og kjøp.......:-)

Årets føll er nå tatt fra mødrene ( alle bortsett fra en som var sent født). Hun skal få litt mer tid sammen med moren. Det har gått veldig greit med avvenningen av føllene. De spiser godt både av kraftforet og grovforet, og ser ut til å trives med egne bokser. Ellers har alle fått vaksinene og sertifiseringspakkene er sendt inn. I neste uke kommer Trond ryan hit for å gå gjennom høvene til samtlige føll. Denne uke ble også navnene klare for årets kull og årets tema er cruisebåter:-)

Thai Allure (u. Abba Hall) Thai Adventure (u. Just a Joy) Thai Freedom (u. Reel Volo) Thai Liberty (u.Thai Gypsy) Thai Navigator (u. Role Model) Thai Oasis (u. Lass Chance) Thai Vision (u. Thai Wonder) og Thai Voyager (u. Bether Always)

I løpsbanen har det vært litt stille, men her er noen av plasseringene den siste tiden:

Thai Merlot (u. Thai Wonder)

1 plass Momarken den 4.10.11 med 50.000 i førstepremie. kusk Geir V.Gundersen. Km.tid 1.16.5a

1 plass Jarlsberg den 28.10.11 med 14.000 i premie. kusk Lars Anvar kolle.

Thai Bonarda

1 plass Drammen 10.10.11 med 50.000 i førstepremie. Kusk Thor Borg

Thai Photo

4 plass Bjerke 5.10.11. kusk Lars Anvar Kolle

3 plass Bjerke 19.10.11. kusk Tom Erik Solberg

Thai Madonna

2 plass Klosterskogen 20.10.11. kusk Annette Frønes.

Thai Extreme

1 plass Leangen 2.10.11. kusk Jomar Blekkan. Km.tid. 1.15.0a

26.09.11

Thai Merlot (u. Thai Wonder) tok en fin seier på Biri den 23/9 til tross for galopp underveis i løpet! Kusk var Geir Vegard Gundersen. Vi gratulerer eierene, Bodil og John Sture Knapskaug, me denne seieren.

Thai Madonna fikk 2 plass på Klosterskogen nå i kveld. Kusk var jan Rune Gaustad.

Thai Photo ble 3 på Jarlsberg 23/9. Kusk var Lars Anvar Kolle.

2 årige Thai Monroe fullførte sitt mønstringsløp på fine 26,8. Kusk Kristian Malmin

18.09.11

Da er Oslo turen unnagjort. På fredagens auksjon ble alle våre auksjonshester solgt! Vi er rimelig godt fornøyde med prisene vi oppnådde på våre åringer i år: kat # 46 Thai Lacoste kr 100.000, kat # 49 Thai Quicksilver kr 100.000, kat # 51 Thai Secret kr 110.000, kat # 54 Thai Armani kr 180.000, kat # 72 Thai Cartier kr 60.000, kat # 90 Thai Chanel kr 95.000 og kat # 100 Thai Bazaar kr 110.000. Det gir et snitt på kr 107 857 pr hest!

I dag var det klasseløps finalene for 3 & 4 åringene. Thai Mahal (u.Sweetpike) hadde klart det mesterstykke å kvalifisere seg til hoppekriterie finalen med bare 2 løp bak seg i karrieren! Må innrømme at vi var veldig spente før finalen kom seg avgårde. Dessverre fikk Thai Mahal løpet sitt spolert av en galopp midtveis etter å ha blitt kjørt borti av en konkurrent. Hun endte tilslutt opp som nr 7. Men denne hoppa har nettopp begynt sin lovende karriere, og vi tror nok hun skal bite godt fra seg i løpene utover høsten!!

Nå står unghest stallen tom og forlatt, men om et par måneder bli årets føll flyttet inn dit, og da er vi igjen på gang med temming av unghester!! I mellomtiden skal vi bare nyte roen som nå hersker her på gården:)

14.09.11

I morgen formiddag reiser våre 7 unghester som skal på auksjonen til Bjerke. De siste dagene har det vært ganske hektisk her i stallen. På mandag var Trond M Ryan fra NHS og hadde siste finpuss på høvene. Alle åringene ble skodd framme og noen bak. Dette for å prøve å forhindre at de blir sårbeinte på auksjonsdagen!

Når det gjelder kat # 71 Thai Cartier så er det nylig oppdaget en bit i VB has. Denne biten er ikke fjernet. Hesten ble røntget fra mange forskjellige vinkler på mandag for å sjekke hasen etter en liten fylling i hasen. Og da ble denne biten oppdaget! Veldig kjedelig nå like før auksjonen, men slik er dette gamet. Hesten vil bli solgt på auksjonen.

07.09.11

Thai Mahal (u.Sweetpike) tok en meget sterk seier i sitt kvalifiseringsløp til hoppekriteriet på Bjerke i går kveld. Etter å ha gått mesteparten av løpet i dødens klarte Mahal å svare opp Lovers Lane på oppløpet og sikre seg seieren. Vinnertiden ble 1.17,2a. Dette er forøvrig hoppas andre start i livet, så her har vi ei hoppe som bør bite godt fra seg i kriteriefinalen! Vi gratulerer hoppas eiere, ekteparet Aksel og Synnøve Odland, kusk, Vidar Hop og trener, Jan Kristian Waaler med Thai Mahal's seieren. Vi gleder oss til finalen på Bjerke:)

Thai Bonarda fikk 4 plass og fikk ikke finalebillett. Hun var innom galopp og fikk mye ødelagt av dette.

Thai Merlot spolerte også sine finale sjanser med galopp i kvalifiseringsløpet og endte uplassert.

Thai Torres fikk 6 plass i sin kvalifisering og heller ingen finalebillett til ham!

02.09.11

Thai Madonna fikk 3 plass i det 3 løpet på Klosterskogen i går. Tiden ble 1.18,2a og hoppa ble kusket av Jan Rune Gaustad.

Thai Kosmos satte ny personlig rekord på 1.15,6a og fikk 4 plass i det 4 løpet på Bjerke travbane i går. Hesten ble kusket av Eirik Høitomt.

26.08.11

Thai Mahal (u.Sweetpike) vant sitt debutløp med flere lengder på Jarlsberg nå i kveld. Hun kom i mål på tiden 1.18.0 volte. Kusk var Vidar Hop. Denne lovende 3 års hoppa eies av ekteparet Odland fra Varhaug. Vi gratulerer med seieren. Dette er forøvrig en lillesøster til Thai Tanic.

Thai Extreme fikk 3 plass på Biri på tiden 1.14.5a. Kusk var Jomar Blekkan.

Thai Katie (u.K.L.M Goldie) fikk 3 plass under dagens lunsjtrav på Åmål travbane i Sverige. Den 4 år gamle Credit Winner datteren ble kusket av Magnus jakobsson. Thai Katie er en helssøster av den gode Thai Goldie.

I tillegg har følgende 2 hester fullført sine mønstringsløp nå i kveld på Jarlsberg:

Thai Chaiyo, en helsøster av Thai Mahal, fullførte på tiden 1.29,6. Kusk var Vidar Hop.

Thai Sober fullførte på tiden 1.30,2 med Jan kristian Waaler som kusk.

23.08.11

Nå er reklameheftene våre inne til trykking. Dette er et hefte hvor alle våre auksjonshester blir presentert med stamme og bilder. Dersom du skal på auksjonen og skal kjøpe hest kan du sende oss en mail, til sivbergslien@hotmail.com , så vil vi sende deg et hefte. Vi vil prøve å få sendt ut til alle A trenerene i norge i løpet av 1 ukes tid.

18.08.11

Thai Torres (u. Continental Act) tok en enkle seier da han vant 3 årsløpet i Bergen nå i kveld. Torres vant på 1.17.3 volte, og fikk fine 50.000 kroner for denne seieren. Kusk var Rune Wiig. Vi gratulerer eierene, Jarle Skjæveland og Rune Skjæveland med denne seieren.

Vi skal selge Thai Torres sin helsøster på auksjonen på Bjerke fredag 16 september. Det er Thai Chanel med katalog # 90. Dette er ei flott og spenstig hoppe med Kadabra som far.

Thai Chanel 011.jpg

Kat # 90 Thai Chanel er en helsøster til Thai Torres

15.08.11

Auksjonskatalogen er nå utgitt og vi har fått våre auksjonsnummer. Det er som følger: 46,49,51,54,72,90 og 100!! Ja her skal vi jammen men få det travelt med å få hestene til auksjonsringen i tide. Vi hadde ikke akkuratt medregnet å ha 1 person per hest med oss til Bjerke!! Når en vet at de 2-3 siste som skal inn i ringen skal holde seg klar utenfor kan dette bli veldig travelt, ikke minst ettersom de andre hestene må også klargjøres før auksjonen. Får satse på å sko oss med lynraske joggesko denne dagen....

Nå er vi i full gang med auksjonsforbredelsene. Hestene står inne om nettene og får kraftfor. Om dagene går de ute på beite når vi ikke jobber med dem. De vil nå bli tømmekjørt noen ganger før auksjonen for å være sikker på at de husker det de lærte før sommerbeite! På onsdag får vi besøk av vår faste tann spesialist som skal sjekke at alt står bra til i munnen på åringene. I tillegg kommer smeden for å gå over høvene. Om vi skal legge på framsko til auksjonen på vi avgjøre på onsdag. Det er et velkjent problem at mange av auksjonshestene blir sårbeinte på selve auksjonsdagen etter å ha gått mye på grov grus. Derfor må vi vurdere om vi skal legge på sko før auksjonen.

10.08.11

Thai Bonarda gikk helt til topps i sitt løp på Bjerke i kveld. Hoppa ledet hele veien fra start til mål. Kusk var Thor Borg. Hesten eies av sin trener Lars Magne Søvik. Vi gratulerer med seieren.

10.08.11

I sist uke var vi i New Jersey og fikk reist litt rundt og besøkt mange fine farmer. Vi var bl.a. innom Southwind Farms og besøkte avlshingsten Muscle Hill. I år har vi 2 hopper drektige med denne flotte hingsten ( K.L.M. Goldie og Bether Always). Vi var også innom Birch Creek Farms og besøkte vår avlshoppe Bether Always og hennes hingsteføll e. Cantab Hall. Både mor og sønn så veldig fine ut der de gikk og koste seg på beite. Nå nærmer det seg snart avreise for disse to, da de skal hjem til Norge. Vi besøkte også Øyvind & Camilla Hegdal på deres nye farm i Nj. På lørdag var det Hambletonian på The Meadowlands. Dagen ble her brukt på restauranten Pegasus hvor vi koste oss med god mat og fikk se mange flotte løp deriblandt Peter Haughton Memorial som ble vunnet av Weingartner på 1.11.1a, Merrie Annabelle vunnet av Check Me Outs på 1.11.1a, Hambletonian Oaks som ble vunnet av Bold and Fresh på 1.10.4a. Selveste Hambletonian ble vunnet av Broad Bahn på 1.10.2a. Med andre ord en dag fullspekket av storløp.

Her hjemme har flere hestene fra vårt oppdrett vært ute i løp mens vi var på reise. Her er en kort oppsummering på disse:

Thai Torres (u.Continental Act) ble nr 3 på Forus 2 august. Kusk var Rune Wiig.

Thai Madonna fikk en 2 plass på Klosterskogen den 6 august. Hun rekord forbedret seg til 1.15.9a. Kusk var Jan Rune Gaustad.

Thai Broadway (u. Isabella Knick) gikk 1.28.7 i sitt mønstringsløp på Momarken den 9 august. Kusk var Sven Olav Weberg som også trener hesten.

24.07.11

Den 5 årige hoppa Thai Goldie (u.K.L.M Goldie) tok en imponerende seier på Axevalla i går ettermiddag. Hoppa vant et hoppeløp for 5 årige hopper med 150 000 SEK til vinneren. Thai Goldie gjorde en kjempeprestasjon da hun slo bl.a. storfavoritten Violas Silas. Thai Goldie ble kusket av Magnus Jakobsson. Hesten eies av Berne Gustafsson fra Vålberg i Sverige. Vi gratulere så mye med seieren.

18.07.11

Thai Madonna vant det 6 løpet på Klosterskogen Travbane i kveld. Vinnertiden ble 1.16.8a. Hesten ble kusket av Jan Rune Gaustad som forøvrig også eier hoppa. Vi gratulerer med seieren.

Idag har vi lagt ut bilder av alle våre auksjonshester. Det er Arild Hansen som har vært på besøk og fotografert hestene. Været var vår verste fiende i år, men heldigvis var det oppholdsvær akkuratt de dagene han besøkte oss.

Det har regnet nesten konstant hele sommeren her hos oss. Bare flaks gjorde at vi klarte å få reddet førstslåtten med nesten tørt høy som er pakket i plastikk. Nå renner det vann overalt og jordene er til tider oversvømt. Hoppene med føll blir tatt inn på stall de nettene når det regner kraftigst. I dag er slik en dag. De tropper opp ved grinden og venter tålmodig på å få komme inn å tørke seg. Føllene stuper ned i flisen og ruller seg så fort de setter sine ben inne i boksen. Så får vi se hvordan det ser ut i morgen, men værmeldingene er ikke særlig lystig for tiden!

05.07.11

Thai Goldie (u.K.L.M. Goldie) fortsetter å vinne. I dag tok hun årets 4 seier på fine.1.13.0a / 1640a på Lindesberg i Sverige. Den 5 årige hoppa eies av Berne Gustafsson fra Vålberg i Sverig. Kusk var Magnus Jakobsson. Vi gratulere med seieren.

03.07.11

Thai Olympic ble nummer 2 i dagens 8 løp på Forus Travbane. Den 5 årige hingsten gikk på 1.12.6a og fikk 15.000 kroner for 2 plassen. Kusk var Bo Westergaard.

Tre av 2 åringene har fullført mønstringsløpene sine de siste dagene. Thai Investment (u. Thai Wonder) gikk på 1.27,9 på Momarken den 28 juni. Thai Delight (u. Saltwater Taffy) gikk på 1.27,4 på Jarlsberg den 1 juli. Thai Passion (u. Prima Victory) fikk tiden 1.30,0 i sitt mønstringsløp på Forus den 1 juli.

01.07.11

Vel hjemme etter en lang dag på auksjonen. Det var et meget bra arrangement hvor folk virkelig storkoste seg. Og det var mye folk i ridehuset på Øksnevad VGS, men hvor var kjøperene??? Det var elendige salgstall og mange som var skuffet over resultatene. Selv solgte vi begge våre åringer, for henholdsvis 95.000 kroner ( Thai Gucci ) og 55.000 kroner for Thai Nikita. Begge hestene havnet hos dyktige trenere ( Stall Tjomsland og Geir Gudmestad). Vi kan ikke akkuratt juble over selve prisene vi fikk for hestene, men er allikevel godt fornøyd hvor de havnet. Så alt i alt er vi rimelig godt fornøyde.

Imorgen får vi storfint besøk av et fransk tv team. Gudene vite hvordan de har funnet fram til oss her på sørvestlandet. Men vi skal nå få vise dem litt norsk natur med hestene. Håper bare vår herre ikke åpner slusene i morgen!! Har i tillegg 60 mål grass som ligger nede og er i ferd med å tørke!! Huff det er spennende dager her nede i vest:-)

29.06.11

Nå er det bare et par dager igjen til Forus auksjonen. Og jeg må bare få rette en utrolig stor takk til arrangørene av denne auksjonen for det arbeidet de har gjort så langt. Her får vi en flott auksjonskatalog med 4 ledd på morssiden ihverfall på det som står skrevet om morsstammen , vi har fått anledning til å reklamere våre hester til halv pris av det Trav & Galopp krever i sin katalog til høsten. Vi har allerede nå fått tilsendt kart over hvor hestene skal stå oppstallet med boksnummer. Men det som kanskje gleder mest er hva de har planlagt inne i ridehuset på Øksnevad hvor auksjonen skal være. Her er visningsring for de 3 siste hestene før de skal inn i auksjonsringen, selve auksjonsringen, eget område for bord, stoler og sitteplasser, drikkeservering. Alt under samme tak. Det har bare vært positive og raske tilbakemeldinger når vi har kontaktet sekretæriatet på Forus for diverse ting vi vil vite. Nå er jeg virkelig stolt over å være oppdretter i Rogaland!!! Skulle ønske jeg visste alt dette ved påmeldingen til auksjonen. Da hadde alle våre åringer blitt påmeldt!! Men vi kommer med 2 flotte hopper som er klar for denne utfordringen.

Så en oppfordring til alle dere som lurer på om dere skal gidde å ta turen for å overvære auksjonen, ikke la denne sjansen gå fra dere. Jeg tror nemlig vi får oppleve en meget flott auksjon. Arrangørene har ihvertfall gjort hva de kan for at dette skal bli et flott arrangement.

28.06.11

Hovslager Trond B Ryan fra NHS er hos oss idag sammen med en lærling. De skal gå over alle åringene og se at høvene er i bra stand. Selv om åringene våre går på beite føler vi det er viktig å fortsette den oppsatte planen med hovettersyn hver 5-6 uke av Trond. Ikke alle av åringene er like begeistret for å bli tatt inn for at de skal stelle føttene deres midt i sommerferien!! Det har blitt noen protester på stallgulvet, men så finner de fram sine gode manerer igjen og adlyder:-) Benytter også anledningen til å gi markkur og se over at alt er bra med hestene. Så bærer det ut på beite igjen til nye uker i det fri!!

De to av åringene som skal på auksjon på fredag ble tatt inn sist uke. De blir jobbet med hver dag nå i forbredelsen til auksjonen. I morgen skal helsepapirene fylles ut av dyrlegen. Høvene er tatt og markkur er gitt. Håper bare at folk tar seg tid til å komme på fredag!

27.06.11

I natt fikk Reel Volo et langbeint og edelt hoppeføll e. Sj's Photo. Nå har vi bare 1 hoppe igjen som skal følle, og det er Miami Peach. Hun har ikke termin før om et par uker.

Det har blitt lite oppdateringer de siste ukene. Her er siste ukes topp plasseringer av Thai oppdrettet:

Thai Torres (u.Continental Act) tok sin andre strake seier i Bergen den 23 juni. 3 åringen har dermed vunnet begge sine starter! Kusk var Rune Wiig. Vi gratulerer eierene Jarle og Rune Skjæveland fra Hafrsfjord med seieren. Hestens neste start blir på Forus lørdag 2 juli.

Thai Olympic fikk en 2 plass på Sørlandet den 26 juni. Kusk var Bo Westergaard. Neste løp for ham blir søndag 3 juli på Forus.

Thai Offshore (u.Florida Flukt) tok en 4 plass i Tamin Sandys Æresløp på Leangen 25 juni. Kusk var Øystein Tjomsland. 3 åringen har på 5 starter tjent 171.000 kroner.

07.06.11

Det har vært en meget god dag for vårt oppdrett idag. Helsøstrene KLM Goldie og Continental Act leverte begge vinnere i dag på henholdsvis Forus og Farjestad!

3 årige Thai Torres (u. Continental Act - Kadabra) vant sitt debut løp på Forus i kveld på tiden 1.17.8. Førstepremien var verdt 12.000 kroner. Kusk var Rune Wiig. Vi gratulerer eierne Jarle og Rune Skjæveland med seieren.

I Sverige har den 5 årige hoppa Thai Goldie (u.KLM Goldie - Credit Winner) tatt en ny seier. Denne gang på Farjestad. Hoppa vant på fine 1.13.6a som er ny bestenotering for hoppa. Dette var årets 2 seier på 3 løp, og hun har kjørt inn over 180.000 SEK så langt i 2011! Kusk var Magnus Jakobsson. Vi gratulerer kretsen rundt hoppa med nok en fin seier.

04.06.11

Thai Jasmine ( u.Thai Orchid e. Shogun Lobell) vant det første løpet på Jarlsberg under gårdsdagens kjøring. Kusk var Ole Johan Østre. Hoppa vant på 1.19.4/2120v og fikk med seg 12 000 kroner for seieren. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

01.06.11

Det ble en fin 2 plass til 3 årige Thai Offshore (u. Florida Flukt) i 3 års stjernen på Bjerke i kveld. Kusk var Øystein Tjomsland.

Role Model fikk med en svær hingstunge e. Ganymede rett rundt halv ni i kveld.

Abba Hall fikk et stor og velskapt hingsteføll e. Ken Warkentin natt til i går. Alt bra med mor og sønn. Nå har Role Model fått voks propper på jurene, så da er vel endelig tiden snart inne for henne også.

30.05.11

Nå er vi i den travleste tiden når det gjelder følling. Idag rakk vi såvidt å ta inn de av hoppene som nærmer seg følling fra luftegården, før Thai Wonder fødte ei velskap og langbeint datter e. Thai Tanic. Føllet ble født rett før kl. 3 i ettermiddag. Role Model og Abba Hall har begge nettopp passert 11 måneder og begynner også å gjøre seg klar. Så da er det bare å holde seg rundt husveggene de neste døgnene også. Men så lenge alt går greit for seg er dette en flott tid på året.

Thai Gypsy fikk ei stor datter natt til onsdag e. Classic Photo.

Vi har endelig fått snekret sammen listen over årets bedekninger og det er ikke hvem som helst vi bruker av hingster i år! Ta en titt på bedekninger 2011 og bedøm selv!

28.05.11

Gårdsdagens dyring på Eliteauksjonen i Stockholm ble åringen Dusted Busted. Denne gikk for SEK 780 000. Det som er veldig interessant er at denne åringshingsten er nært beslekted med vår egen avlshoppe Abba Hall. Dusted Busted sin mormor er Alix hall som er søster av Abba Hall! Alix Hall har fra før levert den meget gode Flex the Muscle (4,1.10.1a / USD 542.926). Abba Hall har en fin åringshoppe Thai Cartier som skal ut på auksjonen på Bjerke i september.

Når det gjelder faren til Dusted Busted så er det Deweycheatumnhowe som også er far til åringshoppa, Deweyscamper, som vi har i Sverige. Hun ble kjøpt inn som føll på auksjon i USA i fjor. Hun har blitt stående i Sverige pga de norske reglene som sa at hun ikke var importberettiget. Dette siden hun ikke hadde rekord selv ( var jo kun føll ifjor) og moren var ustartet. Dette var morens første føll og dermed sa reglene stopp! Grunnen til at vi kjøpte henne var morstammen. Deweyscampers mor Kidman Hall er søster til Amour Angus ( mor til Angus Hall, Andover Hall, Conway Hall m.fl). Dette er en morsstamme vi har siklet på lenge, men hoppene med denne stammen har alltid vært VELDIG dyre! Deweyscamper har nå blitt svenskregistrert, og står foreløpig i Sverige. Har hørt rykter nå om at hun allikevel skal få import tillatelse av DNT, men ingenting har kommet fra DNT. Så kanskje blir hun stående i svensk trening, eller kanskje hvis DNT nå gir klarsignal kan hun komme til en norsk trener. Vet uansett at det er mange svenske stutterier som sikler etter denne hoppa etter endt løpskarriere! Får håpe vi kan ta henne over til norge og norskregistrere henne.

27.05.11

Det er nå klart hvilke hester som kommer ut på Forus Open auksjonen som vil foregå på Øksnevad v.g i ridehuset. Vi kommer her med 2 flotte åringer. Det er Kadabra datteren Thai Gucci som er under Thai Gypsy. Dette er ei hoppe nært beslektet med den nå meget gode 3 årigen Thai Offshore som Øystein Tjomsland kjører og trener.

Thai Gucci 2 021.jpg

Thai Gucci u. Thai Gypsy e. Kadabra

Den andre auksjonshesten vår er Thai Nikita som har Thai Tanic som far, og 13 traveren Isabella Knick som mor. Denne åringshoppa er nært beslektet med topphester som Hot Shot Knick ( SEK 5,3 mill innkjørt og rek. 1.10.4a) og Icetea Knick ( Sek 1 mill innkjørt og rek. 1.12.5a )

Thai Nikita2 103.jpg

Thai Nikita e. Thai Tanic u. Isabella Knick

15.05.11

3 årige Thai Offshore (u. Florida Flukt) tok en fin 2 plass i Auksjonsløpet (løp 2) som gikk på Bjerke den 14 mai. Hingsten fikk dermed med seg fine 100.000 kroner til sin eier Stall Skeie Offshore. Thai Offshore ble kusket av Øystein Tjomsland.

I det 5 løpet på Bjerke lørdag startet Thai Goldie (u.K.L.M. Goldie). Den nå 5 årige hoppa ble nummer 4 på 1.14.4a. Kusk var Magnus Jakobsson.

10.05.11

Thai Kosmos tok en enkel seier i det andre løpet på Drammen i går kveld. Den 4 årige hingsten ble kusket av Eirik Høitomt. Løpet ble vunnet på 1.16,7 volte. Vi gratulerer Stall Cocktail party Stable 2 med seieren.

I det 8 løpet på Drammen fikk Thai Orlando en 2 plass. Også han ble kusket av Eirik Høitomt.

27.04.11

I går ettermiddag fikk Just a Joy en staselig hingst etter Thai Tanic. Dette er hoppas andre føll og hun er veldig stolt over den nye ungen sin! Vi har forøvrig leid ut hoppa for kommende avlssesong siden vi bare må redusere antall hopper på stallen. Valley Victory hoppa Prima Victory er i tillegg solgt, så da begynner det å hjelpe litt. Vi har også utlyst 13 traveren Isabella Knick enten for salg eller utleie. Ta kontakt med oss dersom noen er interessert.

Rett før påske fikk vår tidligere lærling, Silje Grønhaug, godkjent fagprøven sin i hestefaget. Vi gratulerer henne med hestefag utdannelsen.

Idag er det igjen tid for hovpleie på våre 1 åringer. De oppfører seg veldig fint med smeden, og godt er det!! Nå er de såpass gamle at de skal stå helt rolig når de blir verket på høvene. Dette har de vært gjennom så regelmessig nå at det bør være ren rutine for denne gjengen med flotte åringer!

26.04.11

Thai Online vant dagens første avdeling av V5 på Drammen. Kusk Vidar Hop styrte Thai Online rett til tett og ble der til mål var passert. Vinnertiden ble 1.15.5 som er ny rekord for hesten.

25.04.11

Thai Goldie og Thai Olympic har begge vært ute i løp nå i påsken, begge med fine resultater.

Thai Goldie fikk en sterk 2 plass på Romme den 23 april. Løpet var 2660 meter langt, og Goldie fikk tiden 1.16.0. Denne 2 plassen var verdt SEK 50 000. Kusk var Magnus Jakobsson.

Thai Olympic fikk 3 plass på Klosterskogen langfredag. Han fikk tiden 1.13.7a og fikk med seg 15 000 kroner. Kusk var Bo Westergaard.

21.04.11

Den 3 årige hoppa Thai Bonarda debuterte med en flott 3 plass på Momarken idag. Hoppa var ikke mye betrodd i vinnerspillet, men vi hadde hørt rykter om at denne hoppa kunne trave. Noe hun også kunne!! Hun fikk tiden 1.19.5 volte. Kusk var Thor Borg. Løpet ble vunnet av Viking Frecel på 1.17.3.

20.04.11

3 årige Thai Offshore (u.Florida Flukt) tok en sikker og enkel seier på Forus i går kveld. Hesten kom til tet ut av første sving, og der satt han til mål. Vinnertiden ble gode 1.16.7volte. Les hva Team Tjomsland skriver om den lovende 3 åringen, som blir trent og kusket av Øystein Tjomsland. Vi gratulerer Stall Skeie Offshore med seieren!

For oss oppdrettere er det alltid spennende når 3 åringene begynner å starte løp. Blir det en god årgang i år eller ikke? Dette spørsmålet stiller vi oss hele tiden. Nå ser det ut til at vi har noen virkelig spennende 3 åringer som skal ut i år, håper bare de holder seg friske og raske!! Men det er også flere andre lovende Thai hester som ser ut til å finne formen......

Vi har nå alle våre åringer her nede i Egersund hvor våren har kommet lenger. På Åsen sliter vi fortsatt med mye snø og snøsmelting. Mens her nede ved havet begynner beitene å bli grønne og fine. Fortsetter dette mildværet kan det bli tidlig beiteslipp for 1 åringene.

Når det gjelder status for åringskullet så er alle ferdig røntget, og de som hadde biter er operert. De går nå regelmessig i skrittemaskinen, og alle hoppene er tømmekjørt flere ganger. Nå har vi bare de 3 hingstene igjen som må tømmekjøres noen ganger. Neste uke kommer vår faste hovslager, Trond Ryan og går over alle høvene før vi slipper hestene på beite.

Når det gjelder føllingene så har Just a Joy termin imorgen. Føllingsalarmen er nå sydd på, og hun begynner virkelig å sette jur. Det er først fra midten av mai og ut juni at vi får det travelt. Da har resten av hoppene termin.

06.04.1

Thai Olympic (e. Thai Tanic) imponerte veldig i sin debut for sin nye trener Bo Westergård nå i kveld. Her er hva Trav og Galopp skriver om løpet:

Outstandig Shadow tok teten, men Bo Westergaard ville ha tet og presset seg foran etter 10.0 første 500. Men så valgte han å slippe til Outstandig Shadow 1100 fra mål. Ut på siste bortre gikk han så ut i dødens med Thai Olympic. Bo Westergaard hadde full kontroll og på oppløpet stakk Thai Olympic unna til enkel triumf på lette bein. 5-åringen så meget fin ut.

- Deilig å se at han var så fin etter flere måneders pause. En topphest som kan være med der de store pengene deles ut, sa Westergaard etterpå.

Vinnertiden på Thai Olympic ble gode 1.13.7a / 2100m. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med denne flotte seieren.

Thai Olympic.jpg

Thai Olympic imponerte i sin debut på Charlottenlund

Faren til Thai Olymic er Thai Tanic, som virkelig imponerer som avlshingst. Også i Tyskland har han vinnere. Les hva Trav24 skriver her

01.04.11

Thai Kosmos fikk en 2 plass under kveldens kjøring på Jarlsberg. 4 åringen til Coktail Party stable 2 ble kusket av Eirik Høitomt.

21.03.11

Thai Extreme vant kveldens 9 løp på Leangen Travbane. Kusk var Jomar Blekkan. Hesten eies av Knut & Randi Buvarp fra Namsos. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med kveldens seier.

Også Thai Goldie (u.K.L.M Goldie) har vært ute i løp i kveld. Og også hun tok hjem en seier da hun vant det 8 løpet på Farjestad nå i kveld. Seieren var verdt 25 000 SEK. Kusk var Magnus Jakobsson. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

17.03.11

Da er føllingsesongen i gang her hos oss. Først ute var Lass Chance som på sist lørdag fikk et flott hoppeføll e. Thai Tanic. Dette er hoppas førstefødte.

I dag fikk vi den gledelige beskjeden fra USA om at Bether Always i løpet av natten hadde fått et flott hingsteføll etter Cantab Hall. Dette føllet har samme blod som den meget gode hoppa Cantab It All som fikk vinnertid på 1.10.2 som 3 åring! Begge har Cantab Hall som far og Bether Always og Cantab it All er søsken!

Bether Always og føll.jpg

Bether Always og hennes hingsteføll e. Cantab Hall

17.02.11

Thai Goldie (u. K.L.M Goldie) har vært ute å luftet seg igjen. Denne gang på Ørebro. Denne gang ble det en fin 2 plass, men med samme tid som vinneren av løpet. Kusk var Magnus Jakobsson.

Thai Madonna fikk 3 plass i kveldens 7 løp på Klosterskgen Travbane. Kusk var Jan Rune Gaustad

På Bjerke Travbane i går kveld ble det en 4 plass på Thai Gardens Dream i det 6 løpet. Hesten fikk tiden 1.14.1a. Kusk var Glenn Kramer Stenberg.

13.02.11

Oppdretterseminaret på Gjøvik er nå over for denne gang. Det har vært en innholdsrik og nyttig helg med mange virkelig spennende foredrag. Vi synes dette er en fin måte å holde seg oppdatert på det som skjer innen vår bransje. Det er også en fin anledning til å få møte mange kjekke og trivelige kollegaer, og diskutere diverse temaer som opptar oss alle. Maten og det sosiale var som vanlig av høy standard. Neste år er vi nok på plass igjen!

08.02.11

De to helsøstrene Thai Goldie og Thai Katie fikk henholdsvis 1 og 2 plass i sine respektive løp på Axevalla nå i kveld. Begge hoppene er under K.L.M Goldie.

Thai katie som nå er 4 år gammel fikk en fin 2 plass i kveldens første løp på Axevalla. Kusk og trener for hoppa er Magnus Jakobsson.

Samme trener / kusk klarte mesterstykket å vinne med helsøsteren Thai Goldie som er 5 år gammel i det 6 løpet på Axevalla! Med andre ord en flott kveld for Magnus Jakobsson med de to døtrene av K.L.M Goldie. Vi gratulerer kusk og eierene rundt disse to søstrene med flotte prestasjoner.

Har hatt endel papirarbeid i det siste i forbindelse med hestene vi kjøpte i USA i høst, men nå har endelig alt løst seg. Åringshoppa e. Deweycheatumnhowe u. Kidman Hall har nå skiftet navn til DEWEYSCAMPER, og avlshoppa Bether Always er registrert på meg. Dette etter at hoppas sertifikat har vært over Atlanteren et par ganger!

Deweyscamper befinner seg forøvrig på Aleback stutteri i Sverige. Vi vil sannsynnligvis selge hennes løpsrettigheter der borte, for så å ta henne hjem til Norge som avlshoppe ved en senere anledning. Tiden vil vise hva som skjer med denne toppstammede åringshoppa.

23.01.11

Thai Extreme vant det andre løpet på Leanden mandag den 17 januar. Seieren var verdt 16 000 kroner. Kusk var Jomar Blekkan.

På Drammen tirsdag den 18 januar fikk Thai Online med seg en 3 plass. Kusk var Tom Erik Solberg. Det har i tillegg vært flere Thai hester på premielistene den siste uken.

Ellers har oppdretterstatistikken for 2010 nå kommet ut. Det ble nok en 5 plass, kanskje i overkant av hva vi egentlig forventet. Med 28 seirer, 27 andreplasser og 27 tredjeplasser er vi rimelig godt fornøyd. Det vi ikke er fornøyd med når det gjelder 2010 er alle stang ut på de store dagene, eller i kvalifiseringene til de store årgangsløpene. Vi håper lykken er mer med oss i 2011! De tre hestene fra vårt oppdrett som har tjent mest i 2010 er: Thai Tanium ( NOK 261.000) Thai Olympic ( NOK 185.000) og Thai Extreme ( Nok 143.000).

08.01.11

Thai Extreme klarte en fin 3 plass i dagens V75-7 avd på Leangen Travbane. Hesten fikk med seg 30 000 kroner for innsatsen. Hesten noterte tiden 1.17,8v. Kusk var Jomar Blekkan.

O5.01.11

Thai Gardens Dream fikk med seg en 3 plass i det 6 løpet under kveldens kjøring på Bjerke. Hestens kusk var Glenn Kramer Stenberg. 3 plassen var verdt 9 000 kroner. Hoppa noterte gode 1.14.9a på den snøkledde banen.

03.01.11

Thai Tanisha ble nummer 2 på Klosterskogen i dag. Den 4 årige søsteren til Thai tanic ble kusket av Eirik Høitomt. Dagens 2 plass var verdt 25 000 kroner. I det samme løpet fikk Thai Online en 6 plass.