NYHETER 2010

Fine Prestasjoner siste dagene av Thai hester (07.12.10)

Thai Extreme vant det 5 løpet under Leangens lunsjtrav tirsdag den 6 desember. Vinnertiden ble 1.17.0. Kusk var Jomar Blekkan som også er hestens trener. Vi gratulerer hestens eiere Knut og Randi Buvarp med seieren.

Under V75 løpene på Leangen lørdag den 3 desember hadde vi 2 hester fra vårt oppdrett med. Begge hestene er 3 åringer og startet i DNT's Unghestserie. Det ble en fin 3 plass på Thai Tanisha som gikk 1.17.8. Hestens ble kusket av Erik Høitomt og trent av Lars O.Romtveit. I samme løpet fikk Thai Photo en 4 plass. Kusk var Jomar Blekkan.

Credit Winner leder an på statistikkene i USA (29.11.10)

Det er Credit Winner som er den dominerende på hingstestatistikkene i USA for tiden. På 2 års listen leder han klart foran både Conway Hall, Cantab Hall og Andover Hall. Her er 2 års listen. På 3 års listen leder Credit Winner foran Muscle Yankee og Yankee Glide. Selv statistikken over alle aldre leder han!

I år har vi en unghest hoppe ( snart åring ) etter selveste Credit Winner. Mora er ingen ringere enn Florida Flukt som jo har avlet Thai Seaman ( 1.13.1a / NOK 623.000) Thai Gypsy ( 1.13.8a / NOK 305.700) og den nå 2 årige Thai Offshore (e.Credit Winner ) som gikk 1.16.8 på Bjerke i september! Dette er en unik sjanse å sikre seg en unghest med topp stamme for framtidige løp.

Thai Kosmos på trippelen i Bergen (18.11.10)

Thai Kosmos kom på 3 plass i kveldens 7 løp på Bergen Travpark. Hesten gikk 1.18.1 og fikk med seg 15 000 kroner for denne prestasjonen. Kusk var Åsbjørn Tengsareid.

Thai Goldie sørget for at Magnus Jakobsson fikk sin 1000 seier (17.11.10)

Thai Goldie (u. K.L.M Goldie) vant det 2 løpet under dagens lunsjtrav på Axevalla. Hun noterte tiden 1.15.8a. Seieren var verdt 25 000 SEK. Dette var forøvrig den 1000 seieren til hennes kusk Magnus Jakobsson! Vi gratulerer med seieren og Magnus sin 1000 seier!

Her er hva travnet.se skriver

Toppstammede hester innkjøpt på Harrisburg auksjonen (16.11.10)

Vi har nettopp kommet hjem fra en fantastisk tur i USA. På fredag og lørdag var vi på Harrisburg auksjonen, hvor hele 2278 hester var påmeldt. Auksjonen startet på mandagen med åringer og fortsatte tirsdag, onsdag og torsdag med bare åringer. Her ble både travere og passgjengere solgt. På fredag og lørdag var det bedekningsretter i avlshingster, føll, avlshopper og løpshester som ble auksjonert ut.

Vi hadde brukt mye tid før vi reiste over til å studere katalogen. Vi hadde derfor satt opp en liste med hester vi ønsket å kikke nærmere på før auksjonen. Vi gikk fra boks til boks og fikk se alle hestene som var utpekt på forhånd utifra stamtavlene. Ved nærmere ettersyn ble flere luket ut. Noen var for små, andre store som elefanter, noen hadde skader vi ikke tok sjansen på osv. Listen ble etterhvert håndterbar!

En av dem vi hadde i kikkerten var katalog # 1206 som var et hoppeføll etter den hyperinteressante Deweycheatumnhowe og under Kidman Hall. Kidman Hall som igjen var under Kenwood Scamper. Føllets mor er med andre ord søster til Amour Angus som er mor til avlsgigantene: Andover Hall, Angus Hall, Conway Hall, Adams Hall osv. Føllet innfridde alle våre ønsker og spenningen var stor under selve auksjonen. Og gleden var meget stor når vi faktisk fikk tilslaget på dette toppstammede hoppeføllet! Hvor hoppeføllet skal videre er litt usikkert på dette tidspunktet.

føll e. Deweycheatumnhowe.jpg

Hoppeføllet e. Deweycheatunnhowe u. Kidman Hall

Det andre kjøpet var katalog # 1376, Bether Always som er ei 5 års hoppe etter Conway Hall og Better Odds. Bether Always har selv vinner rekord på 1.13.1a satt som 2 åring og innkjørt USD 88,880. Som 2 åring vant hun Acorn Stakes, Reynolds Memorial og NYSS på Tioga Downs. Hun ble annen i $ 115,400 Kentuckiana Stallion Stakes, og tredje i NYSS på Monticello. Hun er søster til den meget gode 3 åringen Cantab It All som har vunnet hele USD 267,490 og har vinner rekord på 1:53 som 3 åring! Hun er også søster til Even Better Odds med vinner rekord på 1:54.3 og innkjørt USD 184,890. Bether Always er drektig med Cantab Hall og skal stå i USA til hun har føllet og er drektig på nytt.

Med disse kjøpene føler vi at vi får tilført vårt oppdrett verdifullt og meget ettertrakted blod. Selv om føllet skal gå løp før hun settes i avlen så har vi ihvertfall sikret oss dette meget verdifulle blodet til Norge!

På søndagen etter at auksjonen var slutt fikk vi reist litt rundt, og besøkte bl.a. avlshingstene Muscles Hill & Chocolatier på Southwind Farm, og Jimmy Takter sitt flotte treningsanlegg i New Jersey. Vi fikk også besøkt Øyvind og Camilla Hegdal på Joie de Vie farmen i New Jersey. Med andre ord en opplevelsesrik tur!

2 plass til Thai Kosmos på Forus (09.11.10)

3 årige Thai Kosmos fikk en fin 2 plass i kveldens 8 løp på Forus. Hesten noterte tiden 1.18.2v, og fikk 8 000 kroner for 2 plassen. Kusk var Svein Ove Wassberg.

Thai Extreme vinner på Leangen (08.11.10)

Thai Extreme vant kveldens 9 løp på Leangen på 1.16.9a. Seieren var verdt 16.000 kroner. Kusk var Jomar Blekkan. Dette var seier nummer fire for Thai Extreme. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

Thai Tanisha ble annen i DNT's Unghestserie (08.11.10)

3 årige Thai Tanisha fikk en flott andreplass i DNT's Unghestserie på Sørlandet søndag. Hesten fikk 25 000 kroner for 2 plassen. Hoppa noterte tiden 1.17.2a. Kusk var Eirik Høitomt.

Thai Quest i vinnersirkelen på Biri (06.11.10)

Nå er det hoppene fra vårt oppdrett som viser vei........

Thai Quest vant det 6 løpet på Biri under fredagens travkjøring. Hesten ble kusket av Geir Vegard Gundersen. Vinnertiden ble 1.15.2a. Vi gratulerere kretsen rundt hesten med seieren.

Thai Black Wonder (u.Thai Wonder) fikk en 2 plass i det 4 løpet på Biri. Også hun ble kusket av Geir Vegard Gundersen. Hesten fikk tiden 1.15.5a.

3 årige Thai Tanisha vant helenkelt på Jarlsberg den 22 oktober. Hesten ble kusket av Eirik Høitomt. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

Thai Seaman tilbake i vinnersirkelen (17.10.10)

Thai Seaman (u.Florida Flukt) vant kveldens 8 løp på Jarlsberg. Vinnertiden ble gode 1.13.5a. Kusk var Kristian Malmin. Vi gratulerer hestens eier Johnny Omdahl med seieren.

Thai Tanisha med 2 plass på Bjerke (06.10.10)

Det ble en 2 plass for 3 årige Thai Tanisha (u. Sweetpike ) på Bjerke nå i kveld. Dette var hoppas første ordinære løp og hun løste oppgaven sin fint. Kusk var Eirik Høitomt.

Hoppenes sider oppdatert (04.10.10)

Nå har hver enkelt av våre avlshopper blitt gjennomgått i sømmene. Vi har oppdatert sidene deres slik at de er litt mer oversiktelige. Det som slo meg når jeg holdt på med dette arbeidet var hvor sterke morsstammer det egentlig er på våre hopper. På årets auksjon kom det fram at mye av hoppemateriellet i Norge er for gammelt. Vel det gjelder ihvertfall ikke våre hopper!! Når vi ser tilbake på hopper vi har hatt tidligere så har vi vært for tidlig ute med mye av det blodet i Norge, og nå noen år senere er det i skuddet! Dette er jo en oppdretters vanskelige valg. Når skal en selge avlshoppa?

Nå når vi da skal kutte ned på antall avlshopper kommer det vanskelige spørsmålet, hvilke hopper skal en kvitte seg med??? Selv mener vi at de hoppene vi nå har er av så sterke morsstammer at vi ikke bør selge noen av dem. Men vi har for mange........ Så dersom noen ønsker å leie ei hoppe eller to så ta kontakt!!

Thai Extreme vant på Leangen (28.09.10)

Thai Extreme vant det 9 løpet på Leangen mandag kveld. Hesten noterte tiden 1.14.3a / 1640m. Kusk var Jomar Blekkan.

Også 2 årige Thai Chianti var ute og luftet seg på Leangen. Hun fikk godkjent mønstringsløpet sitt på fine 28,2 volte. Hun ble kusket av Thomas Mjøen.

3 årige Thai Madonna fikk 3 plass under det 3 løpet på Klosterskogens lunsjtrav på mandag. Kusk var Jan Rune Gaustad.

2 årige Thai Offshore gikk 1.16.8a i debuten (19.09.10)

Den 2 årige Thai Offshore (u.Florida Flukt) gikk veldig godt i sin debut på Bjerke idag. Hingsten etter Credit Winner og Florida Flukt som mamma gikk feilfritt på 1.16.8a og fikk 5 plass.. Kusk og trener er Øystein Tjomsland som kjøpte hingsten på fjorårets auksjon.

Apropos auksjonen så er den over for denne gang. Vi fikk solgt alle våre hester, og er veldig godt fornøyde med hvor de havnet. Prisene på årets auksjon må virkelig være en tankevekker for en og enhver! Vår dyreste åring hadde vi solgt før auksjonen etter Forus Open visningen, og fikk dermed ikke vist denne fram. Det var Sweetpike sitt siste avkom! Når vi i tillegg måtte stryke Thai Credit rett før auksjonen da viste vi vel egentlig at prisene våre ville ligge under fjorårets resultat. Men vi skal være sjeleglade for at alle våre åringer ble solgt og har havnet hos meget seriøse og dyktige trenere.

Presentasjon av # 129 THAI INVESTMENT

Thai Investment-03.jpg

Auksjonshest # 129 THAI INVESTMENT

Thai Investment er en sønn av Broadway Hall, som ble ble kåret til årets 2 åring i USA i 2002 etter å ha vunnet Breeders Crown, Kentucky Sire Stakes, Bluegrass Stakes, Arden Downs Stakes og Reynolds Memorial. Broadway Hall har virkelig startet avlskarrieren bra. I 2009 vant datteren Broadway Schooner både Hambletoniam Oaks og Breeders Crown for 3 årige hopper.Hun har innkjørt nesten 1 million dollar. Samme året vant den 2 årige sønnen Pilgrims Taj Breeders Crown for 2 åringer og ble annen i Peter Haugton Memorial samt Valley Victory Trot. Han vant videre sin kvalifisering til Hambletonian i 2010. Her i Norge kjenner vi til vinneren av Bergens 3 års festival Broadway Boy.

MorenThai Wonder har rek.1.16.9a og innkjørt NOK 41.400. Ble satt i avlen pga. skade. Hun er søster til bl.a. Thai Thunder (1.13.5a/NOK 1.008.000) som vant Bergens 3 års festival, og var deltaker i Forus Open, Thai Unique (1.13.7a / NOK 523.500) derby finalist, Thai Amerique (1.13.7a / NOK 560.450) og Thai Song (1.14.5a / NOK 202.103).

Thai Wonder kommer fra en søskenflokk på 11, hvorav 5 har rekord bedre enn 1.15.0, og 5 har tjent over 100 000 kroner. Hun er etter Ideal du Gazeau som virkelig har slått gjennom som morfar. Thai Tanic har samme morfar.

Mormorenen, Yankee Busibidi gikk selv 1.16.4 og tjente $16.826 før hun ble satt i avlen som 5 åring. Hun er søster til Yankee Echo ($ 119.241) og Desert Sand ($ 72.268)

Presentasjon av # 124 THAI VACATION

Thai Vacation-4.jpg

Auksjonshest # 124 THAI VACATION

Dream Vacation er pappaen til denne flotte damen. Dream Vacation som travet 09.6 og tjente drøyt USD 600.000 i sin karriere. Han ble annen i Stanley Dancer Trot og Breeders Crown. Han er Pine Chip sin raskeste sønn, og moren er helsøster til Hambletonian vinneren Victory Dream. Dream Vacation er kjent som en meget sterk hoppe avler. Han er far til bl.a. Queen Serene og Susie's Magic med over USD 700.000 innkjørt, samt Nicole Promise USD 327.255 og Nobodybeatsthebeat med over DKK 2 mill innkjørt. Her i Norge har datteren Sweet Case vunnet hoppe kriteriet i 2008 og hoppederbyet i 2009, og ble nylig annen i NM for hopper i 2010.

Moren er Thai Madelene som er søster av bl.a. Adelene Match som tjente 1,4 millioner kroner samt Designed Victory som er mor til French Design med over 2 millioner kroner innkjørt. Thai Vacation kommer fra en flott morsstamme med Lamb Chop Lobell videre bak i stammen.

Presentasjon av # 85 THAI MICHELLE

Thai Michelle-1.jpg

AUKSJONSHEST # 85 THAI MICHELLE

Dream Vacation er pappaen til også denne flotte damen. Dream Vacation som travet 09.6 og tjente drøyt USD 600.000 i sin karriere. Han ble annen i Stanley Dancer Trot og Breeders Crown. Han er Pine Chip sin raskeste sønn, og moren er helsøster til Hambletonian vinneren Victory Dream. Dream Vacation er kjent som en meget sterk hoppe avler. Han er far til bl.a. Queen Serene og Susie's Magic med over USD 700.000 innkjørt, samt Nicole Promise USD 327.255 og Nobodybeatsthebeat med over DKK 2 mill innkjørt. Her i Norge har datteren Sweet Case vunnet hoppe kriteriet i 2008 og hoppederbyet i 2009, og ble nylig annen i NM for hopper i 2010.

Moren Thai Orchid har levert 8 avkom i startklar alder, hvorav 7 har kommet til start. Hun har levert avkom som Thai Spirit ( 1.14.6 / NOK 328.000) Thai Sunshine ( 1.15.2 / NOK 239.000 ) og Thai Hot Spot ( 1.13.6 / NOK 187.900). Thai Orchid er søster til bl.a LV Goldie (1.12.7a/ $ 160.000) og Top Minnow (1.12.9a)

Mormor, Miss Piranha, er søster til flere meget gode hester. Her kan nevnes Sand Smiley (1.14.3a/ $ 113.586) Sunshine Barb (1.14.5a / $ 86.152) som igjen er mor til bl.a. Giant Touchdown (1.11.0a / $ 315.000). En annen søster er Holly's Margeo (1.15.2a / $ 98.846) som har levert en rekke fremragende travere. Her kan nevnes Hula Lobell som igjen er mor til: Waikiki Beach (1.12.2a / $ 344.004) Armbro Limbo (1.13.8a / $ 176.938) Armbro Volcano (1.14.7a / $ 179.000).

Hambletonian vinneren fra 2003 Amigo Hall stammer fra samme morsstamme som Thai Orchid, gjennom Hoot Nimble i 4 ledd

Presentasjon av # 70 THAI DELIGHT

Thai Delight-4.jpg

Auksjonshest # 70 THAI DELIGHT

Dette er en flott datter av Lindy Lane. Lindy Lane som igjen er etter Valley Victory. Som 2 åring vant Lindy Lane både forsøk og finale i Valley Victory Trot, Harold Dancer Memorial og New Jersey Sire Stakes. Som 3 åring fulgte han opp med å vinne kvalen til Hambletonian ( ble andre i finalen), Beacon Course og American Nationals. I avlen har Lindy Lane gjort det meget sterkt. Han har produsert bl.a. Hambletonian Oaks vinneren Syrinx Hanover, Kentucky Futurity vinneren og nå avlshings Like A Prayer, og Hambletonian Oaks vinneren Windylane Hanover. Også Passionate Kemp som vant bl.a. Grand Premio Mangelli og Ulf Thoresens Minneløp. Årets ferske vinner av HKH Prinsesse Martha Louises Pokalløp, Sihera Chocolate, er også en datter av Lindy Lane.

Moren til Thai Delight er den unge hoppa Saltwater Taffy. Dette er hennes eldste avkom. Saltwater Taffy er søster til bl.a. Force Nine som har innkjørt USD 372.846. Hennes mormor Candy Victory tjente selv USD 212.841 og har en rekke flotte avkom under seg. Dette er en morsstamme som virkelig bare må studeres nøyere for her finnes det mange meget gode hester.

Thai Delight er et glansbilde av en hoppe. Hun har fullført sin opplæring her hos oss med meget bra karakterer.

Presentasjon av # 53 THAI HOLIDAY

Thai Holiday-5.jpg

Auksjonshest # 53 THAI HOLIDAY

Thai Holiday er ei flott hoppe etter selveste Thai Tanic. Thai Tanic er selv etter den meget populære hingsten Viking Kronos. Thai Tanic vant det meste av storløp her hjemme som 3 & 4 åring, deriblandt Kriteriet, Prinsesse Martha Louises Pokalløp, Klosterskogens Oppdretningsløp, Sørlandets 3 års cup, 4 års stjernen, Norsk Travderby, Jarlsberg Grand Prix osv. Han fulgte opp sine prestasjoner som eldre med å vinne Olympiatravet og Jubileumspokalen, i tillegg til en 2 plass og en 4 plass i Eliteloppsfinaler. Thai Tanic er den raskeste norskfødte traver med sin rekord på 1.09.9a. Han kjørte inn NOK 8.456.701 i karrieren sin. Hans eldste avkom er 4 år i 2010, og her er mange meget gode travere. I Norge har Thai Olympic gått 1.12.5a / NOK 356.500 og Santanic har rekord på 1.13.7a. I Sverige har den 4 årige Moster Drive vunnet en rekke løp, rekorden 1.12.8a og innkjørt SEK 646.500.

Moren til Thai Holiday er Thai Gypsy. Gyspy var en flott løpshest selv som fikk rekorden 1.13.8a og tjente NOK 305.700. Hun vant bl.a. V75 løp. Thai Gypsy kommer fra en veldig sterk morsslekt. Hun er bl.a. søster til Jarlsberg Grand Prix vinneren fra 2007, Thai Seaman ( 1.13.1a / NOK 596.000) i tillegg til Thai Chillena som fikk 3 plass i Axel Jensens Hoppeavd og Nils Brekkes Pokalløp. Ser vi videre bakover i morsslekten finner man navn som Gypsy Balance som ble tredje i Breeders Crown i 2001 og innkjørt USD 952.745, Crowning Classic med sine EUR 1.650.696 innkjørt, Classic Photo USD 1.447.004.

Thai Holiday er ei hoppe med et flott flytende trav. Dette er ei hoppe som bare må ses!

Presentasjon av # 40 THAI QUICKSTEP

Thai Quickstep-04.jpg

Auksjonshest # 40 Thai Quickstep

Thai Quickstep har en fransk / amerikansk krysning med det franske innslaget gjennom faren. Men faren er ingen hvem som helst, det er nemlig Juliano Star. Han er A premiert som avlshingst i Sverige og blant hans avkom er fenomenet Commander Crowe ( 1.10.1a / SEK 9 mill ) datteren Stargirl som vant derby stoet i 2007, D.J Seabrooke som vant Breeders Crown og Bobtail som er en av Sveriges beste hopper. Sistnevnte vant bl.a. Derbystoet, Breeders Crown, V75 International samt Steinlagers Æresløp i 2010. I Norge har Ronald star tatt 24 seirer, deriblant flere V75 seire.

Moren Reel Volo er ung i avlen og Thai Quickstep er hennes andre avkom. Hun er under Reeling som har levert Real Princess som vant hoppekriteriet i 2003 og Reel Sugar Bowl som vant Stavangerløpet og Gunnar Opsahls minneløp. Fra denne hoppestammen kommer topphoppene peaceful Way med over USD 2,7 mill innkjørt og Tarport Frenzy som vant Hambletonian Oaks i 1983. Dette er en morsstemme spekket med topp individer. Vi anser Reel Volo som en meget spennende avlshoppe.

Thai Quickstep er en stor og mektig hingst som bare må ses! Han er nå ferdig tømmekjørt og klar for innkjøring med vogn. Quickstep har vært meget lærevillig og liker nye utfordringer.

les mer om Thai Quickstep

Presentasjon av # 30 THAI MONROE

Thai Monroe-1.jpg

Katalog # 30 Thai Monroe

Faren til Thai Monroe er den meget populære Kadabra. Han er far til en av de beste hoppene i årgangen, vinner av Merry Annabelle og kval til årets Hambletonian Oaks , 3 årige Poof She's Gone, med innkjørt USD 1,2 mill. Den første årgangen til Kadabra var født i 2005 og fra denne årgangen kom Windsong Espoir, vinner av Ontario Sire Stakes Gold og Super finaler ( USD 763.230) og hoppa Bella Dolce som vant Ontario Sire stakes Gold finaler, Canadian Breeders Championship ( USD 730.384). I Sverige kjenner vi Bring Me Luck som bl.a. vant Ulf Thoresens minneløp hoppeavd, samt treårseliten i 2008. Kadabra er også far til Mystical Ann som vant den lange E3 finalen for hopper i 2008. Vi ser her at Kadabra avler mange meget gode hopper.

Moren Role Model er selv ustartet. Hun er søster til bl.a. Con Man som vant Walnut Hall Cup i 2003 og ble annen i Pennsylvania Trot 2004 ( USD 161.057). Morsstammen til Role Model har mange spennende løpshester under seg.

Thai Monroe er ei oppsynt og vakker hoppe. Hun er er ferdig tømmekjørt og klar for innkjøring med vogn. Thai Moroe er nå klar for større oppgaver!

Les mer om Thai Monroe

Presentasjon av: # 17 THAI BROADWAY

Thai Broadway-08.jpg

Auksjonshest # 17 Thai Broadway

Thai Broadway er en sønn av Broadway Hall, som ble ble kåret til årets 2 åring i USA i 2002 etter å ha vunnet Breeders Crown, Kentucky Sire Stakes, Bluegrass Stakes, Arden Downs Stakes og Reynolds Memorial. Broadway Hall har virkelig startet avlskarrieren bra. I 2009 vant datteren Broadway Schooner både Hambletoniam Oaks og Breeders Crown for 3 årige hopper.Hun har innkjørt nesten 1 million dollar. Samme året vant den 2 årige sønnen Pilgrims Taj Breeders Crown for 2 åringer og ble annen i Peter Haugton Memorial samt Valley Victory Trot. Han vant videre sin kvalifisering til Hambletonian i 2010. Her i Norge kjenner vi til vinneren av Bergens 3 års festival Broadway Boy.

Moren Isabella Knick satte selv banerekord på Åby som 3 åring. Hennes eldste avkom er Thai Raboso som ble solgt på fjorårets auksjon for 140 000 kroner. Isabella Knick er nært beslektet med Hot Shot Knick som vant Copenhagen Open i 2004, Finlandia Ajo i 2006 og som ble tredje i Oslo Grand Prix og Eliteloppet i 2006. Det er flere meget gode løpshester i Isabella Knick sin morsstamme.

Thai Broadway er en flott hingst med en flytende aksjon. Han er ferdig tømmekjørt og klar for innkjøring. Thai Broadway har nå fullført sin opplæring hos oss med glans. Han er en lærevillig gutt som ivrer etter å komme videre i livet, helst da som en topp traver:)

Les mer om Thai Broadway

Auksjonsnytt fra vårt oppdrett ( 11.09.10)

Nå er det under 1 uke til årets store begivenhet, åringsauksjonen på Bjerke! Vi skulle inn til Bjerke med 9 av våre åringer. Dessverre må vi nå stryke Thai Credit ( # 105 ) pga skade! Dette var svært uheldig, men denne risikoen er en oppdretters hverdag. De som tror det å være oppdretter er lett må tro om igjen.

Vi er nå inne i siste fase før auksjonen, og det er selve finpussen. For den siste måneden har hestene blitt mye håndtert, børstet og striglet hver dag. Hovslager Trond Ryan fra Norsk Hestesenter har sjekket høvene. Det vurderes nå om vi skal sko åringene framme med tanke på det dårlige underlaget som er på Bjerke. Det er ikke få hester som forlater auksjonsområdet sårbeinte hvert år! Tennene er raspet og markkur er gitt i god tid før selve auksjonsdagen. Så nå er det bare å vente på den store dagen med spenning.

Vi reiser til Bjerke med våre hester på torsdag formiddag. De vil da ankomme Bjerke på torsdags ettermiddag og få slappe av etter transporten før det braker løs på fredag.

Thai Sahbra med ny flott prestasjon

Den 4 årige Striking Sahbra sønnen Thai Sahbra fikk i går en fin 2 plass på Forus Travbane. Han fikk tiden 1.16.6 over det 2550m lange løpet. Dette er hingstens 8 løp i karrieren, hvorav 4 har blitt til seire, 3 andreplasser og 1 tredjeplass. Med andre ord så har hesten alltid kommet inn på trippelen. Tør vi gjette at årets Derby er hovedmålet for denne flotte 4 åringen?

Moren til Thai Sahbra er Abba Hall. Hun har også en flott 1 åring under seg som skal selges på årets auksjon den 17 september. Dette er Thai Credit som har selveste Credit Winner som far. En unghest som en absolutt bør følge med på!

Thai Credit-04.jpg

Thai Credit selges på aårets auksjon. Er bror til Thai Sahbra

11 august 2010

Det er lenge siden disse sidene siste ble oppdatert. Det har vært ferie her på Skadberg både for oss mennesker, men ikke minst for alle våre hester. De har kost seg på beitene her på Skadberg og bare levd late dager. Alle føllene har vokst og ser veldig fine ut. Vi håper på en fin høst slik at de kan gå på beite ut august. Men dette er det været som avgjør. Blir det mye regn, vind og synkende temperaturer da er det slutt på å sove under åpen himmel. I går kveld fikk vi mye nedbør på kort tid. Da var det noen av hoppene som kom til grinden og ba om å få komme inn. Men heldigvis lettet det utover natten. I morges lå både store og små strødd utover beite og bursov!

For våre åringer derimot nærmer det seg nå slutten på ferien. Hingstene har allerede flyttet opp til Åsen, og idag begynner vi å transportere åringshoppene opp dit også. Fra neste uke vil oppkjøringen til auksjonen starte. Da må lydighet igjen innøves!

Bilder av åringshoppene er også lagt ut på nett idag (08.07.10)

Puh endelig er denne delen av forbredelsene til årets auksjon vel overstått! Nå har alle åringene våre fått sine presentasjonsbilder lagt ut på nett. Hestene er nå tilbake på beitene hvor de skal nyte resten av sommerferien i fred og ro. Og det har vi to beinte også planer om å gjøre nå.

GOD SOMMER TIL DERE ALLE!

Thai Vacation-2.jpg

Thai Vacation

Bilder av åringshingstene er nå lagt ut på våre sider (06.07.10)

Thai Broadway-08.jpg

Åringene våre er nå fotografert!

Det har vært noen hektiske uker som nå nærmer seg slutten. Vi håper å kunne gå inn i ferie modus fra neste uke!

Grunnen til at det har vært så hektisk er forbredelsene som ble lagt i alle de 9 hestene vi hadde til visning på Forus på lørdag. Hestene var tatt inn hver dag fra beite og stelt og jobbet med. Det var også en meget veloppdragen gjeng unghester som kom til Forus på lørdag. De ble vist for publikum på lørdagskveld og deretter bar det hjem igjen.

Denne uken er det fotografering som står på agendaen. I og med alle forbredelsene som ble gjort i sist uke er hestene enkle å få fine for fotografen. Alle våre hingster ble fotografert ferdig i går og bildene er nå lagt ut på hestene sine egne sider. Dette gjelder Thai Broadway, Thai Credit, Thai Investment og Thai Quickstep.

Katalogen til unghestvisningen på Forus er nå klar ( 29.06.10)

Vi har meldt på 10 av våre flotte åringer til årets unghestvisning på Forus i forbindelse med Forus Open helgen. Visningen vil starte kl.18.00, men våre hester vil være i boksene på Forus fra kl.13 på lørdag og utover. Det vil da bli mulighet for å besiktige hestene. Dette er en salgsvisning, hvor det er mulighet å kjøpe unghestene. Vi vil sette minstepris på hestene før visningen.

Vi har desverre ikke fått tatt våre flotte presentasjonsbilder av hestene før denne visningen, da vi allerede hadde bestilt fotografen til en senere fotografering av våre åringer. Dette beklager vi sterkt, men visningen kom litt for tidlig for oss til å gjennomføre dette i år! Men vi kan røpe at det er noen flotte åringer som kommer til Forus på lørdag!

Her er katalogen over salgshestene.

Her er vår oversikt over våre salgshester

Oppdateringer på hva som har skjedd her siste ukene ( 23.06.10)

Det har ikke blitt oppdatert på sidene våre de siste ukene grunnet flere omstendigheter. Men da vi så tragisk mistet vår gull hoppe Sweetpike, ble hverdagen veldig tung her på Skadberg. Dette var ei hoppe som betydde så veldig mye for oss. Hun avlet som kjent fram norges raskeste hest, Thai Tanic. Men også 11 traveren Thai Tanium og hoppederby toer Thai Lady. Hun var farmor til 12 traveren Thai Olympic (e. Thai Tanic ) osv. Men for oss som stelte henne hver dag var hun så mye mer. Det var Sweetpike som alltid holdt orden ute i luftegården, men uten å bråke. Alle hoppene hadde enorm respekt for henne og adlød hennes ordre uten å mukke. I stallen var det heller aldri noe bråk med henne, bare ei fornøyd hoppe som stod med hodet ut av boksdøren og fulgte med hva som foregikk. Når hun føllet var hun så erfaren at hun alltid fikk føllene raskt til jurene bare med å plassere seg riktig og dytte dem forsiktig på plass. Det var med andre ord ei hoppe som hadde en utrolig ro og avbalansert holdning til det meste. Hun var stallens dronning både blandt de andre hoppene, men også blandt oss som omgår hestene hver dag. Det har vært mange tunge dager her på Skadberg etter hennes bortgang, men livet må gå videre. Vi gleder oss over at hennes 3 siste avkom er hopper, som kan viderføre hennes utrolige egenskaper!

"Hvil i fred Sweetpike, du vil for alltid ha en stor plass i våre hjerter"

Sweetpike.jpg

Sweetpike slik vi vil huske henne

Det har kommet to føll de siste ukene. Tidlig i dag morges fikk Saltwater Taffy en stor flott hingst etter Thai Tanic. Dette er sesongens 11 føll og nå venter vi bare et føll til. Den 11 juni fikk Role Model et hoppeføll e.Daquet Rapide. Så langt i år er beholdningen 8 hopper og 3 hingster!!

Flere av Thai hestene har vært ute i løpsbanen de siste ukene. Her er kort oppsummert de beste plasseringene:

Thai Tanium 4 plass på Forus 22 juni på 1.13.4a. Kusk Øystein Tjomsland

Thai Sunshine 1 plass i Harstad den 20 juni. Rytter var Jeanett Marie Dagsvold

Thai Photo 2 plass på Leangen den 18 juni. Kusk Jomar Blekkan

Thai Gardens Dream 3 plass i Drammen den 18 juni. Rytter Wenche Hansen ( NM monteløp)

Thai Victory 2 plass på Sørlandet den 13 juni. Kusk Øystein Tjomsland

Thai Sunshine 2 plass i Harstad den 11 juni. Kusk Alice Beaucamp

Thai Ricora 3 plass Harstad den 11 juni. Kusk Alice Beaucamp

Thai Quest 3 plass på Biri den 11 juni. Kusk Geir Vegard Gundersen

Thai Sahbra 1 plass på Forus den 8 juni. Kusk Åsbjørn Tengsareid

Thai Extreme 3 plass Leangen Travbane den 7 juni. Kusk Jomar Blekkan

Thai Black Wonder vant på Biri (05.06.10)

Det ble en fin seier til Thai Black Wonder i det 2 løpet på Biri i går kveld. Hoppa vant på 1.15.1a og ble kusket av Geir Vegard Gundersen. Seieren var verdt 14 000. Hoppa eies av Hilde Mari Stumberg fra Oppaker. Vi gratulerer med seieren.

Enda et hoppeføll er født (27.05.10)

Nå i kveld ble hoppeføll nummer 7 født her på Skadberg! Denne gang var det Abba Hall som bestemte at tiden var inne. Hun la seg like godt ned å fødte mens Silje og Tina var igang med å ta inn de andre hoppene med føll for kvelden. Det er ennå litt for kaldt om natten til at de små får sove under åpen himmel.

Føll nummer 8 for sesongen født (26.05.10)

Rett over 22.30 i kveld fikk Thai Gypsy et flott hoppeføll. Faren er Kadabra. Dette var årets 8 føll, og det 6 hoppeføllet født her på Skadberg denne sesongen! Neste mann ut er Abba Hall som nå begynner å gjøre seg klar også hun til å få sitt føll.

Vi har nå inngått et samarbeid med NHS om føll korrigering ( 25.05.10)

Vi ser stadig etter nye ting som kan forbedres ved vårt oppdrett. Nå har vi kontaktet Norsk Hestesenter på Starum for å få hjelp med korrigering av eventuelle feilstillinger på føllenes beinstilling mens de er unge. Ikke alle føll kommer til verden like rettstilte, og dette ønsker vi nå å gjøre noe med. Vi har vært så heldige å få hovslager instruktøren ved NHS, Trond Ryan, til å komme ned til oss med jevnlige mellomrom for å rette eventuelle feilstillinger.

Les hva NHS skriver om saken.

Thai Quest fikk 3 plass i V75-6 på Jarlsberg (22.05.10)

Den 4 årige hoppen Thai Quest ble nummer 3 i dagens 6 avdeling av V75 runden. Hesten fikk samme tid som vinneren og andrehest i løpet, 1.15.5a. Premien for 3 plassen var 25 000 kroner. Kusk var Hans Chr.Holm.

Prima Victory fikk en hingst e. Anover Hall i natt ( 19.05.10)

Endelig ble det en født en hingstunge igjen! Det har blitt mye hoppeføll her i det siste, men i natt løsnet det da Prima Victory fødte en stor hingst e. Andover Hall! Føllet kom til verden rett før halv 3. Dette var årets 7 føll født her til nå, bare 7 igjen!!!

Thai Olympic gikk imponerende 1.12.5a på Bjerke (16.05.10)

Den 4 årige sønnen av Thai Tanic imponerte voldsomt i 4 års Eliten på Bjerke i dag. Som eneste norskfødt hest i løpet møtte han mange veldig gode 4 åringer. Men Thai Olympic (u.Raindance Lobell) klarte seg veldig bra og fikk en flott 3 plass på knallgode 1.12.5a og 50 000 nye kroner inn på kontoen! Kusk var Jomar Blekkan. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med denne flotte prestasjonen.

Thai Tanium ( u.Sweetpike ) var derimot maksimalt uheldig i sitt løp, Megaman Cup 2 kvalifisering, da han ble kjørt ned av franskmannen Jean - Michel Bazire ut på oppløpet og fikk løpet sitt ødelagt. Her er hva Trav og Galopp skriver:

Jean-Michel Bazire kjørte beina unna Thai Tanium et stykke inn på oppløpet i Megaman Cups forsøk og Thai Tanium var nær ved å gå om kull. Dommerne reagerte med å gi den franske championkusken en ukes utelukkelse og 5000 kroner i bot

Isabella Knick har også fått en datter! (13.05.10)

Like etter halv 12 i kveld gikk føllingsalarmen for andre gang på et døgn. Isabella Knick hadde en veldig rask fødsel, og et stort og flott hoppeføll hadde kommet til verden. Denne jentungen gav lyd fra seg fra første minutt, og bare 5 minutter etter fødselen insisterte hun på å komme seg opp på beina. Hver gang hun deiset i høyet knegget hun høylydt av misnøye! Denne dama har vist sterke meninger allerede....!

Isabella & føllet.jpg

Isabella og hennes nyfødte datter

Continental Act har fått en datter (13.05.10)

Klokka 00.30 i natt gikk føllingsalarmen. Denne gang var det Continental Act som var igang med fødselen. Det ble en rask og grei fødsel, og enda ei hoppe var født. Denne gang med Kadabra som far. Nå begynner vi virkelig og lure her, for av 5 fødte føll i år er 4 hopper!!! Nå må hingstungene snart melde sin ankomst!

Thai Online med seier på Jarlsberg (11.05.10)

Det ble seier til Thai Online og Vidar Hop i det 2 løpet under dagens lunsjtrav på Jarlsberg Travbane. Seieren var verdt 12 000 kroner. Thai Online eies av Rebecka Solbakken fra Barkåker. Vi gratulerer med seieren!

Thai Extreme fikk 2 plass på Leangen (11.05.10)

Det ble en 2 plass på Thai Extreme på Leangen Travbane i det 4 løpet i går. Kusk var Jomar Blekkan. Hesten fikk 12 000 kroner for sin andreplass.

Flotte beiteforhold hos oss nå ( 09.05.10)

Hoppene våre både de med føll og de uten føll går nå ute på flotte beiter det meste av dagen. De blir bare tatt inn om natten, da det fremdeles kan være noe kaldt da. I neste uke vil åringene våre bli fraktet ned fra Åsen Unghestsenter for å gå på beite her ute på Skadberg. Våren er tidligere her nede og beitene har kommet mye lengre her. Dessuten har de fleste gått på utegang der oppe og er vant med kalde netter.

vår 2010.1.jpg

Flotte beiteforhold hos oss nå

K.L.M Goldie har fått hoppeføll ( 09.05.10)

I halv ett tiden i natt nedkom K.L.M Goldie med en stort flott hoppeføll e. Thai Tanic. Fødselen gikk raskt og greit, og det velvokste hoppeføllet var raskt på beina, og fant melkeuttakket utrolig raskt.

Goldie og føllet 2010.jpg

K.L.M Goldie med sitt nyfødte hoppeføll e. Thai Tanic

Reel Volo fikk hingst (05.05.10)

En stor og flott hingstunge ble født i natt. Moren er Reel Volo og faren ingen ringere enn Thai Tanic. Alt står bra til begge.

Når det gjelder K.L.M Goldie så har hun ikke funnet det riktig å følle ennå. Men hun bør være rett rundt hjørne nå, så stor og klar hun virker nå!! Vi gjetter på hingst.....

Thai Tanium imponerte stort på 11 tallet på Forus (04.05.10)

Thai Tanium (u.Sweetpike) imponerte veldig under kveldens kjøring på Forus. Hesten vant finalen i Vår serien helenkelt på imponerende 1.11.5a!!! Dette er raskeste tiden i Norge så langt i 2010. Kusk og trener Øystein Tjomsland kunne fortelle at hesten hadde mer krefte på lager i mål! Thai Tanium viste bakskoene til resten av eliten på Forus i kveld. Førsteplassen var verdt 50 000 kroner. Dette var forøvrig hingstens 5 seier i 2010. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med den flotte oppvisningen i kveld.

Thai Tanium.jpg Thai Tanium vinner.jpg

Thai Tanium vinner Vårserien på 1.11.5a!

Les hva trav24 sier om løpet til Thai Tanium

4 årige Thai Sahbra (u.Abba Hall) fikk en 2 plass i det 3 løpet på Forus. Han forbedret rekorden sin til 1.16.7a. Dette var forøvrig hestens første start i 2010. Kusk var Åsbjørn Tengsareid. Dette er en hest å følge framover..!

I dagens første løp på Forus vant Quasimodo Quid. Dette er ei 3 års hoppe under Thai Hot Spot. Kjekt å se at det kommer lovende avlshopper fra vårt oppdrett også:-) Mormoren er ingen ringere enn Thai Orchid som vi har hatt som avlshoppe hos oss i mange år. Thai Orchid har i år ei 1 års hoppe e. Dream Vacation.

Thai Photo vinner på Leangen (03.05.10)

Thai Photo tok en fin seier i det første løpet på Leangen i kveld. 3 åringen vant løpet med flere lengder på tiden 1.18.2v. Seieren var verdt 16 000 kroner. Hesten ble kusket av jomar Blekkan. Eier er Stall Photo. Vi gratulerer med seieren.

Ellers får vi stadig flotte tilbakemeldinger på unghestene vi har solgt. I går fikk vi denne meldingen om 2 årige Thai Chianti som ble solgt på fjorårets auksjon:


CHIANTI[1].jpg

2 åringen Thai Chianti

Thai Quest på 3 plass i V75-2 (01.05.10)

4 årige Thai Quest fikk 3 plass i dagens V75 - 2 avdeling på Biri. Hun noterte tiden 1.15.0a som er ny rekord for hoppa. Kusk var Geir Vegard Gundersen. Premien for 3 plassen var 22 500 kroner.

Florida Flukt har fått en datter (30.04.10)

I ettermiddag fikk Florida Flukt en datter. Veslejenta er pigg som bare det og sprang rundt moren i boksen bare timer etter fødselen. Hoppeføllet er etter Credit Winner.

Neste ut må bli K.L.M Goldie som er virkelig diger nå, jurene fylles opp, og musklene ved haleroten begynner å bli veldig gele!!

Seier til Thai Extreme på Leangen (26.04.10)

Seierene fortsetter å trille inn. I kveld var det Thai Extreme som tok sin andre seier på rad. Hesten tok teten etter første 500m og holdt ledelsen helt inn til mål. Thai Extreme rekord forbedret seg til 1.14.3a. Kusk var Jomar Blekkan. Hesten eies av Knut & Randi Buvarp fra Namsos. Vi gratulerer med seieren.

Thai Ricora med seier i Harstad ( 25.04.10)

Den 4 årige Thai Ricora vant dagens 2 løp i Harstad i dag. Vinnertiden ble 1.20.8v / 2080m, og seieren var verdt 22 000 kroner. Hoppa ble kusket av Lars Vebostad og Ricora eies av IIpo Olavi Suomalainen fra Harstad. Vi gratulerer med seieren.

Dette er den 6 oppdretter sieren bare i april:-)

På onsdag 22 april gikk 3 årige Thai Caviar (u. Abba hall) sitt prøveløp på Bjerke. Tiden ble 1.22.2v. Kusk var Eirik Høitomt.

Den 16 april gikk 3 årige Thai Lightning prøveløp på Jarlsberg Travbane. Tiden ble 1.24.9v / 2100m. Kusk Thor Borg.

Ny seier til Thai Tanium (20.04.10)

Thai Tanium (u.Sweetpike) kunne igjen ta seiersdefilering på Forus Travbane. Han vant kveldens 6 løp på Forus. Tiden ble 1.14.5a / 2040m. Kusk var Øystein Tjomsland. Hesten eies av Rune H.Eriksen, Kristiasnsand S. Vi gratulerer kretsen rundt Thai Tanium med seieren!

Dette var forøvrig den 9 oppdretter seieren så langt i år.

Flere av 3 åringen er nå klare for prøveløp. Idag var det den 3 årige Thai Kosmos som gikk godkjent prøveløp på 1.20.4v. Kusk var Åsbjørn Tengsareid.

Thai Olympic med nye seier ( 20.04.10)

I går kveld var Thai Tanic sønnen Thai Olympic & kusk Jomar Blekkan ute å luftet seg. Det endte med en flott seier i det 8 løpet på Leangen travbane. Oppskriften i går var 3 par utvendig til siste sving, da kom angrepet og vips så var Thai Olympic i tet. Han hadde full kontroll opp hele oppløpet. Vinnertiden ble 1.17.8a / 2640 m. Hesten eies av Gunnar Skaug fra Vikhammer. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

Just a Joy har fått hoppeføll (19.04.10)

Lørdag ettermiddag nedkom Just a Joy med et flott hoppeføll. Føllingen gikk veldig greit, og mor og datter har det bra. Faren er Armbro Plush. Dette er Just a Joy's førstefødte.

Thai Extreme vant på Lunsj trav på Leangen (13.04.10)

Thai Extreme vant det første løpet på lunsjtravet på leangen idag. Hesten fikk tiden 1.14.7a / 1640m. Kusk var Jomar Blekkan som ser ut til å ha funnet formen på sine hester. Thai Extreme eies av Knut og Randi Buvarp fra Namsos. Vi gratulerer med seieren!

Thai Olympic vinner av V75-7 på Leangen ( 10.04.10)

Den 4 årige Thai Olympic gjorde et imponerende løp i går da han vant Thon Hotel Trondheim Løpet ( V75-7) på Leangen. Thai Tanic sønnen fikk et perfekt løp i lederrygg, og mot mål spurtet han ned den store favoriten Sune Palema. Thai Olympic fikk tiden 1.17,2v / 2640m. Seieren var verdt 75 000 kroner. Vi gratulerer eieren Gunnar Skaug fra Vikhammer, og kusk og trener Jomar Blekkan med denne flotte prestasjonen. Vi håper og tror at dette var begynnelsen på en flott sesong for Olympic.

Thai Tanium med årets raskeste tid på Forus i kveld ( 06.04.10)

Ikveld imponerte Thai Tanium (u. Sweetpike ) voldsomt da han fosset til tet og holdt hardt tempo helt til mål, Her er hva Stall tjomsland selv sier om løpet, referat fra stall Tjomsland sine hjemmesider:

Thai Tanium (Running Sea - Sweetpike) laddet vi skikkelig med på startsiden og vi fosset til tet. Vi ledet med et par lengder stort sett hele veien og åpnet etter 1.10,0/500m og 1.12,5/1000m. Ut på den siste bortre langsiden lot vi bare Thai Tanium travet i sitt eget tempo og han fosset bare i fra sine konkurrenter ned oppløpet. Han kom i mål på den fantastiske km/t 1.12,5a/1600m og 20.000,- inn på konto til Rune Eriksen. Husk at Thai Tanium gjorde hele løpet selv og dette var et av de beste løpene han har gjort i sin karriere

Thai Tanium ble kusket av Øystein Tjomsland som også trener den 7 årige broren til Thai Tanic! Vi gratulerer kretsen rundt hesten med den flotte prestasjonen!

Link til Trav & Galopp sitt referat av løpet

Thai Photo med 2 plass i debuten ( 04.04.10)

Den 3 årige hingsten Thai Photo tok en fin 2 plass i sin debut i løpsbanen. Dette skjedde i det 1 løpet på Leangen Travbane idag. Hesten er en bror til den nå 4 årige Thai Olympic. Thai Photo ble kusket av Jomar Blekkan og eies av Stall Photo. Hesten fikk tiden 1.18,2 volte.

Thai Tanium ( u.Sweetpike ) har fått en 2 plass som vi ikke har fått oppdatert! Dette skjedde på Sørlandets Travpark den 28 mars. Hesten fikk 2 plass på tiden 1.14.8a. Kusk var Øystein Tjomsland. Hingsten har dermed allerede i år kjørt inn 100 000 kroner på 8 starter.

Trist dag hos oss ( 02.04.10)

En oppdretters verste mareritt er når man har kompliserte fødsler, hvor både hoppa og føllets liv er i fare. Nettopp dette skjedde her hos oss i natt. Vår kjære avlshoppe Lollipop's N Roses døde i natt under fødselen. Føllets liv stod heller ikke til å redde. Alt virket normalt ved starten av fødselen, mulen og frambeina kom slik de skulle, men så var det full stopp. Bakbeina var kommet under føllet og stanget imot videre ferd ut. Vi fikk raskt tilkalt dyrlegen, men etter lang kamp hvor dyrlegen og Nils prøvde å rette opp føllet ble også veterinær nummer to tilkalt. Disse to dyrlegene jobbet hektisk sammen de neste timene, men dessverre med tragisk utgang for hoppa og føllet!

Lollipops' N Roses vil alltid bli husket av oss som det fantastiske individet hun var. Alltid blid og medgjørlig her på stallen, og et glansbilde til å se på. Hun hadde så mye ugjort i avlsboksen, og vi hadde veldig høye forventninger til henne. Hun har 1 årige Thai Sober som eneste avkom under seg. "Vi lyser fred over ditt minne, Lollipop"

Som oppdretter av så mange føll årlig vet vi at sjansene er store for å få kompliserte fødsler. På de 20 årene vi har drevet på og med over 150 føll født her hos oss har vi aldri tidligere mistet ei avlshoppe under følling. Nettopp derfor er vi fortsatt i sjokk og rystet over nattens hendelser. Vi vil rette en stor takk til veterinærene som jobbet på spreng her i natt, og vår lærling Silje som stod på til siste slutt.

Snart følling her på bruket! ( 24.03.10)

Nå begynner det å nærme seg første følling her på gården. Lollipop's N Roses som har termin den 12 april har satt noen skikkelige jur de siste dagene. Føllingsalarmen blir festet på henne i morgen! Tør ikke ta noen sjanser nå når hun nærmer seg følling. Vi har 3 hopper som har termin i april, og disse er nå under stadig overvåkning!

Thai Olympic kåret (10.03.10)

Thai Olympic som er en 4 års hingst etter Thai Tanic ble idag kåret på Bjerke Travbane. Les hingstens dommerkort her. Det blir spennende å følge far og sønn videre i avlen.

Ny avlshoppe på stallen ( 07.03.10)

Vi har nå valgt å avslutte løpskarrieren for vår egen Lass Chance, og har allerede fått henne hjem til Skadberg. Hoppa er 5 år og gikk noen gode løp i Canada, før vi tok henne hjem for 1 år siden. Men pga en plundrete bakfot valgte vi å avslutte nå.

Lass Chance har rekorden 1.12.8a satt som 3 åring og kjørt inn NOK 209.824. Hun er etter Andover Hall og moren Lady Windsong er etter Self Possessed. Morstammen til denne hoppen er knallsterk ( Diskette og videre Classic Casette...) Hvem som blir første partner er ikke helt bestemt, men Thai Tanic er et av alternativene.

Litt oppdateringer ( 07.03.10)

Vi har nå lagt bak oss noen relativ rolige måneder. Hoppene her på stallen vokser i omfang og for enkelte begynner det nå å nærme seg følling. Vi venter våre første føll i midten av april, men fra mai lyser kalenderen rødt! Mai og juni blir sikkert ganske hektiske når 13 hopper har termin disse 2 månedene. Men vi er vel forbredt på dette og har derfor unnet oss noen ferie uker i Thailand. Det var en befrielse å kunne slippe snø og kuldegrader for en periode!!

Apropos snø og frost, så har denne vinteren vært veldig spesiell. Det er lenge siden sist vi hadde nesten 3 måneder med snø på disse kantene, men det positive er at hoppene har fått kost seg ute hele dagene og kommet inn skinnende rene! De har sluppet regn og sterk vind som er mer vanlig på disse traktene!!

På løpsfronten har det vært heller rolig for vårt oppdrett den siste måneden, men har hørt at flere venter med å ta ut hestene til banene blir litt bedre. Men her er noen av løpsresultatene i februar:

Thai Tanium ( u. Sweetpike ) fikk en 2 plass på Forus Travbane den 23 februar på 16,3a. Kusk Øystein Tjomsland

Thai Tanium ( u. Sweetpike ) 3 plass på Sørlandet 21 februar. Kusk Øystein Tjomsland.

Thai Black Wonder ( u. Thai Wonder ) ble annen på Leangen den 20 februar. Denne 2 plassen var verdt 30 000 kroner. Kusk Geir Vegard Gundersen.

Ny seier til Thai Tanium ( 09.02.10)

Thai Tanium har funnet vinnerformen, og tok nok en seier på Forus tirsdag 9 februar. Vinnertiden ble 1.15,2 / 1600 auto. Kusk og trener er Øystein Tjomsland. Hesten eies av Rune H.Eriksen, Kristiasnsand S. Vi gratulerer med seieren!

Thai Black Wonder fikk 2 plass på Bjerke ( 28.01.10 )

Thai Black Wonder (u. Thai Wonder ) fikk en fin 2 plass i det 5 løpet på Bjerke i går. Hun fikk tiden 1.15.7a og andreplassen var verdt 15 000 kroner. Kusk var Thor Borg. Hoppa eies av Hilde Mari Stumberg, Frogner Gård.

Kjekt er det også at Lass Chance igjen er klar for løpsbanen. Den 5 årige Andover Hall hoppa har vi selv tatt hjem fra Canada etter at vi hadde henne der hos Pål Buer. Dette er ei virkelig flott hoppe som vi håper vi skal få det kjekt med i løpsbanen. Det er lenge siden vi hadde løpshest nå og gleder oss til den biten. Lass Chance har rekord på 1.12.8a fra Canada som 3 åring. Hun står nå i trening hos Gro Anita Nordby.

Seier til Thai Tanium på Forus ( 23.01.10)

Da kom seieren til Thai Tanium vi ventet på. Hesten vant det 5 løpet på Forus nå i kveld på 1.15.3a. Seieren var verdt 20 000 kroner. Kusk og trener er Øystein Tjomsland. Hesten eies av Rune H. Eriksen, Kristiansand S. Vi gratulerer med seieren!

5 plass på oppdretter statistikken ( 15.10.10)

Det ble nok en 5 plass på fjorårets oppdretterstatistikk. Oppdrettet vårt kjørte inn 1 552 591 kroner i løpet av 2009 sesongen. Vi hadde 286 starter fra vårt oppdrett i fjor med resultatet: 25 førsteplasser, 28 andreplasser, 20 tredjeplasser og 34 fjerdepremier.

2009 sesongen hadde både oppturer og nedturer. Thai Goldie fikk en flott 2 plass i finalen av hoppekriteriet. En kjempeprestasjon med tanke på hennes få starter. Ellers var 3 åringen Thai Olympic den store snakkhesten på vår og sommeren. Han radet opp seirer på løpende bånd på Leangen. Men i de store løpene fikk ikke hesten klaff. For Olympic har et enormt talent og forhåpentligvis vil han få vist det i 4 års sesongen. Hesten vant 8 av 11 starter i 2009. Thai Sahbra kom sent ut som 3 åring i fjor, men vant begge veldig overbevisende. Absolutt en hest å følge i 4 års sesongen.

4 hester tjente over 100 000 kroner i 2009: Thai Tanic, Thai Olympic, Thai Tanium og Thai Black Wonder.

Apropo Thai Tanic så legger han nå løpsskoene på hylla for godt. Hesten har vært et eventyr for oss og gitt oss så mange gode opplevelser som oppdrettere. Les hva trav 24 har om Thai Tanic. Nå er det avlskarrieren som skal prioriteres for hingsten. Vi venter flere føll etter Thai Tanic og skal benytte ham også i 2010 på flere hopper.

Nå gleder vi oss til sesongen 2010. Med så fine 4 åringer, og mange veldig spennende nye 3 åringer i år håper vi at 2010 sesongen skal bli veldig bra.

2 plass til Thai Gardens Dream ( 15.01.10 )

Thai Gardens Dream fikk en 2 plass på Bjerke Travbane på onsdag 13 januar. Hun kom i mål på samme tid som vinneren, 1.16.2 og fikk denne gang med seg 15 000 kroner. Kusk var Tom Erik Solberg. Hesten eies av Gjermund Gravdal, Tranby.

Thai Extreme ble nummer 3 på Leangen Travbane tirsdag 12 januar. Kusk var ivar Asphaug. Hesten eies av Knut & Randi Buvarp, Namsos.

Kaldt også her i Egersund! ( 09.01.10 )

Vi har hatt det tildels kaldt også her i Egersund de siste ukene. Men virksomheten har gått som normalt her, og hoppene har tatt kulden bra. De har vært ute hele dagene når solen har vært oppe, og med fri tilgang på grovfor ute har ikke kulden voldt dem store problemer. Men det begynner å bli veldig glatt enkelte steder i gårdsrommet. Heldigvis er ikke luftegårdene isete. Måtte bare mildværet snart komme!

Thai Gardens Dream seiret på Drammen ( 04.01.10)

Thai Gardens Dream vant det 8 løpet på Drammen Travbane i dag. Hesten eies av Gjermund Gravdal, Tranby. Kusk var Tom Erik Solberg. Førstepremien lød på 20 000 kroner.

Thai Tanium starter året med 3 plass ( 02.01.10)

Godt Nyttår alle sammen!

Thai Tanium (u.Sweetpike) fikk en 3 plass i Prince Royals Minneløp på Klosterskogen Travbane på årets andre dag. Kusk var Øystein Tjomsland.

Nyttårsfeiringen er nå vel overstått, og glade er vi for det! Denne kvelden er et mareritt for oss som har hester! Rakettene med smell og lysglimt på himmelen er ofte veldig skremmende for våre firbeinte, men med radion og lysene på i stallen og distrahering med forbøtte fram og tilbake i stallgangen gikk det greit i år også!! Nå er det 1 år til neste gang!!

Thai Black Wonder med seier på årets første dag ( 01.01.10)

Thai Black Wonder (u. Thai Wonder) tok en flott seier på Biri på årets første dag! Kusk var Geir Vegard Gundersen.