NYHETER 2009

Snøstorm her på Skadberg ( 20.12.09 )

Vårt høyeste ønske her på Skadberg for julen var at det skulle bli en hvit jul for en gang skyld! I går begynte det å snø, så gikk det over til mildvær før det igjen begynte å snø på kvelden. I morges derimot var det mye snø og sterk vind!! Så jentene som har helgevakt måtte måke seg fram til stallen i morges. Å ta ut hoppene kunne de bare glemme for været er rett og slett ufyselig. Lokalavisen har rådet alle til å holde seg hjemme siden det er problemmer med å holde veiene fri fra snø!! Så her er det enten ingen snø, eller så blir det snøkaos.....

På Åsen har det kommet nesten 1 meter siste døgnet så Nils måtte reise opp dit sent i går kveld for å måke. En av de ansatte klarte ikke å komme seg fram til verken huset eller stallen. I morges da han kikkket ut var bilen hans nedsnødd. Så der oppe er det snømåking i full gang. Heldigvis har vi anskaffet oss snøfreser til traktoren. Nå spørs det bare om han klarer å komme seg ned til Egersund igjen ettersom brøytemanskapene sliter med å holde veiene åpne!

Tror det blir hvit jul i år!!!

Thai Quest fikk 2 premie på Biri ( 11.12.09)

Den 3 års hoppa Thai Quest fortsetter å gå gode løp. I kveld fikk hoppa med seg en 2 plass på Biri fra spor 11. Hoppa har nå tjent 84.500 på 11 starter og fått rekorden 1.16.3a. Kusk var Geir V.Gundersen.

Alle unghestene som skal selges har fått egne sider

Nå kan du gå inn på hester tilsalgs under Åsen Unghestsenter. Her vil du finne en presentasjon av hver enkel unghest som for tiden er for salg hos oss.

Avlshingsten Kadabra leder avlsstatistikken i USA på 2 åringen ( 10.12.09)

Den meget populære avlhingsten Kadabra ligger nå på en imponerende førsteplass på de amerikanske statistikkene (USTA) på 2 åringene. Dette gjelder både på statistikken for gjennomsnitt innkjørt pr avkom ( US$ 32.365 ) og på statistikken av total innkjørt på hingstens 2 åringer ( 2.297.890). Vi minner om at vi har 2 flotte føll etter nettopp Kadabra tilsalgs hos oss! Ta en titt på unghestene Thai Passion & Thai Monroe.

Thai Sunshine fikk tredje plass i Bergen ( 10.12.09)

Thai Sunshine fikk en tredjeplass i det 5 løpet i Bergen nå i kveld. Kusk var Håkon Håvardstun.

Thai Extreme med 2 plass på Leangen ( 09.12.09)

Thai Extreme fikk en 2 plass på Leangen i det 5 løpet på leangen i går. Kusk var Jomar Blekkan.

Thai Sahbra med flott seier i Bergen ( 26.11.09)

Den 3 årige Striking Sahbra sønnen Thai Sahbra vant unghestløpet på Bergen Travpark nå i kveld. Dette er hestens andre start som begge har endt i seier. I dagens løp vant hesten 50 000 kroner. Kusk var Åsbjørn Tengsareid og hesten trenes av Kåre Refsland. Thai Sahbra er under Garland Lobell hoppa vår Abba Hall. Hesten eies av Geir Lunde fra Stavanger. Vi gratulerer så mye med seieren.

Flere av 2 åringene har fullført mønstingsløpene

Flere av 2 åringene har nå fullført mønstingsløpene, og flere er på vei ut i disse baby løpene. Her er en oppdatering på de som har vært ute til nå:

Thai Orlando (u. Florida Flukt ) 25/11 - 33,5

Thai Tanisha (u. Sweetpike ) 18/11 - 27,8

Thai Lightning ( u. Yankee Busibidi) 13/11 - 29,6

Thai Kosmos ( Charms Lass Kosmos ) 28/7 - 29,2

Thai Photo ( Raindance Lobell ) 21 / 6 - 29,2 godkjent prøveløp den 3/8 på 20,7!

Thai Seaman ble annen på Biri ( 14.11.09)

Thai Seaman (u.Florida Flukt) tok en flott andreplass i V75-2 på Biri i ettermiddag. Hesten kom i mål på samme tid som vinneren av løpet Key to Come. Seaman ble kusket av Øystein Tjomsland.

Thai Sahbra med flott seier på Forus ( 04.11.09)

Den 3 årige Thai Sahbra tok en komfortabel seier i sitt livs første start på Forus i går. Hingsten tok tet og ledet hele løpet. På oppløpet stakk han fra konkurrentene og vant med flere lengder. Hesten trenes av Kåre Refsland, og kusk var Åsbjørn Tengsareid.

Thai Quest vinner av DNT's unghestløp på Biri

Endelig har det løsnet for den 3 årige hoppen Thai Quest. på Fredag 30 okt vant hun DNT's unghestløp og 50 000 kroner i førstepremien. Kusk var Geir Vegard Gundersen.

Også Thai Tanic var ute å luftet seg i sist uke. Han har ikke vært i løpsbanen siden mai, men gjorde et bra løp på 1.13.7a på Åby den 29/10. Det ble en 2 plass. Kusk var Bjørn Goop. Hesten er meldt til løp igjen på lørdag 7 nov på Jarlsberg. Der skal han bl.a møte sin lillebror Thai Tanium!

Thai Tanium tilbake i vinnersirkelen ( 28.10.09)

Thai Tanium (u.Sweetpike) er endelig tilbake i vinnersikelen igjen. Han vant det 6 løpet på Forus i går, på 1.15.1 volte. Kusk var Øystein Tjomsland som også er hestens trener. Thai Tanium er en lillebror av selveste Thai Tanic!

Thai Tanic nærmer seg slutten på sin løpskarriere ( 25.10.09)

Eierene av Thai Tanic har nå besluttet at hingsten bare skal gå noen få løp til før han skal i avlen på heltid. Se her fra Trav 24's reportasje om hingsten. Thai Tanic skal stå oppstallet på FK hingststasjon i 2010.

2 plass til Thai Black Wonder ( 23.10.09)

Thai Black Wonder ( u. Thai Wonder ) tok en 2 plass i det 5 løpet på Biri i kveld. Kusk var Geir Vegard Gundersen.

Thai Tanium med 2 plass på Sørlandet ( 12.10.09)

Thai Tanium tok en 2 plass i det 6 løpet på Sørlandets Travpark på søndag. Han fikk tiden 1.14.9a. Kusk var Øystein Tjomsland som nå har hesten i trening.

Du kan lese oppdaterte nyheter om alle føllene våre på Nyheter fra Åsen Unghestsenter.

Thai Goldie tok en råfin 2 plass i Kriteriefinalen for hopper ( 04.10.09)

Dagens finale av hoppekriteriet ble en triller uten like. Thai Goldie (u. K.L.M Goldie) var ikke rangert blandt favorittene, men med en herlig kusking av Magnus Jakosson fikk hun en flott 2 plass. Thai Goldie ble kjørt in og ut i feltet alt etter som det åpnet seg en luke, og inn på oppløpet jaget hun lederen. Det ble en spennende oppløpsduell som på et punkt så ut til å gå veien, men Delicious Classic klarte å spurte forbi rett før målpasseringen! Vi er superfornøyde med hestens prestasjon og vil gratulere kretsen rundt hesten med 2 plassen.

Thai Goldie er morens førstefødte, noe som virkelig gleder oss. Det er alltid spennende med de yngre hoppene og deres første avkom. Hvor hardt skal en satse på hoppa? K.L.M Goldie har ihvertfall sikret seg topphingst til våren!

Thai Seaman med flott 2 plass på Sørlandet ( 26.09.09)

Thai Seaman (u. Florida Flukt) ser ut til å finne formen hos Øystein Tjomsland på Sørlandet. I kveld fikk de en flott 2 plass, bare slått av Tinita Love.

Oppdatering av siste uken ( 26.09.09)

Det skjer stadig noe her, og vi glemmer å oppdatere sidene til tider! Men her er litt om det som har skjedd denne uken.

Vi har nå skilt fra 10 av føllene fra mødrene om nettene. I morgen er det slutt også om dagene. Da må de små lære å være uten mamma! Ja det kan virke veldig brutalt, men vi er nå klar for å starte opp årets ' barnehage kull' og da kan ikke mamma være med! Alle føllene våre har nå stått i gangen oppbundet, blitt leid både ut og inn av stallen. Og på fredag var det på tide med litt lastetrening! Ja for skal vi få denne gjengen opp til Åsen til uken så må de kunne gå på og av lastebilen uten å mukke!! Så på fredag var Ole Johansen en tur ute hos oss og lærte 6 av føllene kunsten å gå av og på lastebilen uten at de ble vettskremte. En etter en gikk opp og ned akkuratt som voksne hester. Dette er noe de vil ta med seg resten av livet, og vil forhåpentligvis gjøre hverdagen lettere for eierene i framtiden.

På løpsfronten har det både vært opprurer og nedturer denne uken. Først må vi få gratulere kretsen rundt Thai Goldie med finaleplass i årets hoppekriterie! Hun fikk en flott andreplass i kvalet med kusk Magnus Jakobsson. Så får vi krysse fingrene og håpe at alt går bra på søndag!

Ukens nedtur var da vårt store håp Thai Olympic galopperte når starten gikk i kvalifiseringen til kriteriet. Må bare innrømme at vi var veldig skuffa da, men slik er dette gamet. Vi har opplevd slike nedturer før og vil nok gjøre det igjen i framtiden også. Så da er det bare å stå på videre.

Ellers har Thai Extreme fått en 2 plass på Biri den 25/9 med kusk Jomar Blekkan på fine 1.15.1a. Thai Rainman og Kristine Kvasnes ble nr.3 på Sørlandet den 20/9.

Tid for avvenning av føll ( 18.09.09)

Så er høsten her enten vi liker det eller ikke. Vi har hatt kjempevær her i Egersund den siste uken og fått slått og tørket alt graset. Nå er vinterforet sikret og for prøven sendt inn til analyse. Absolut en fordel å vite hva vi gir hestene av grovfor!

Nå er det tid for avvenning for de største av føllene våre. Dette skjer førstkommende mandag. Da vil føllene få egne bokser om natten i egen stall men få være ute med mødrene om dagene. Gradvis vil de få mindre tid med mødrene også på dagtid, før de reiser opp til Åsen Unghestsenter.

Vi har tjuvtrent litt allerede med å binde dem opp på stallgulvet. Dette går nå som en lek, men må innrømme at det har gått med et par grimer også i år!! Det er en fordel å ha lært det å stå oppbundet nå før de skal på utegang. Overgangen vil da bli så mye mer rolig for de små.

I går fikk vi sertifisert alle 12 føllene. Papirene ble fylt ut og hårprøven ble tatt. Microchipen er også på plass på samtlige. Det neste på programmet er vaksinasjonen. Den får vi begynne med i neste uke.

Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra de nye eierene av åringene som ble solgt på auksjonen. De har oppført seg eksemplarisk hos sine nye eiere og er nå i full gang med innkjøringen. Det er kjekt å høre at all det arbeidet som har blitt lagt i disse hestene viser igjen! Da kan vi kjøre samme opplegg videre på årets føll.

3 årige Thai Victory med 3 plass ( 11.09.09)

Idag debuterte den 3 årige Thai Victory på Jarlsberg Travbane. Hun fikk med seg en 3 plass i det 7 løpet. Kusk var Arild Berås. Thai Victory's bror Poncho Villa har vunnet flere løp i Canada og innkjørt $ 117,672. I år har moren Prima Victory et hoppeføll e. Kadabra som ser rålekkert ut!

Thai Seaman tilbake i vinnersirkelen ( 08.09.09)

Thai Seaman vant det 8 løpet på Forus nå i kveld for sin trener og kusk Øystein Tjomsland. Vinnertiden ble 1.15.1a. Thai Seaman er bror til Thai Zenato som nettopp Øystein Tjomsland ropte in på årings auksjonen på Bjerke i helgen.

Thai Olympic på gang igjen ( 07.09.09)

Thai Olympic var ute å luftet seg idag på Leangen. Og det ble seier av det lettere slaget. Den 3 årige hingsten etter Thai Tanic vant lett på 1.16.4a. Kusk var Jomar Blekkan. Nå venter kriteriekvalifiseringen om 14 dager.

Ellers har det plutselig blitt veldig mange som ringer angående de siste 3 av ettåringene som ikke er solgt. Dette syntes vi er veldig kjekt. Vi valgte å ikke dra inn til auksjonen med mer en 7 av åringene og derfor måtte de siste bli hjemme. Men slik det ser ut nå blir nok også disse solgt om kort tid!

Auksjonsresultatene ( 06.09.09)

Har kommet vel hjem til Egersund igjen etter fredagens auksjon på Bjerke. Siden vi hadde alle våre hester ute på fredagens auksjon kunne vi slappe av litt på Bjerke i går formiddag og titte litt på de som da var i full gang med lørdagens auksjonshester.

Vi er relativt godt fornøyd med de prisene vi fikk for våre 7 ettåringer på fredagens auksjon. At vår egen Thai Mahal ( lillesøster til Thai Tanic ) skulle toppe fredagens auksjonsresultat og bli den nest dyreste åringen på auksjonene totalt med 420 000 kroner var noe vi hadde håpet på. Det viser at en kan dra ut disse toppstammede hestene på auksjonen og få betalt for det. Var også førnøyd med Thai Figeac som gikk for nest beste pris på fredagen til 210 000 kroner til hesteeier hos Rune Wiig. Thai Zenato gikk til en hesteeier hos Øystein Tjomsland for 200 000. Thai Raboso gikk til en hesteeier hos Gro Anita Norby for 140 000 kroner. mens Lars M.Søvik ropte inn Thai Bonarda for 60 000 kroner. Thai Chianti og Thai Sancerre gikk for henholdsvis 40 000 kroner og 30 000 kroner. Begge disse hestene har gått til private eiere som nok vil gi hestene de beste mulighetene for framtidig løpskarriere.

At vi fikk relativt gode priser for hestene er en ting, men at hestene kom til gode trenere er like viktig. Vi er veldig godt fornøyd med de trenerene som nå skal ta videre hånd om våre små håpefulle!

Vi gjerne rette en takk til alle de som viste så stor interesse for våre auksjonshester. Til alle dere som nå har fått en ny Thai hest vil vi ønske lykke til videre med hestenes trening og forhåpentligvis flott karriere. Vi håper å møte dere på sermoniplass om et par år:-)

Må også rette en stor takk til våre ansatte og hjelpere som alle gjorde en fantastisk jobb i forkant av auksjonen og på selve auksjonsdagen. Det ligger ikke få timer med arbeid bak prepareringen av disse hestene. Men så oppførte hestene seg også helt eksemplarisk på selve auksjonsdagen. Tror aldri vi har reist til Oslo med en gjeng så veloppdragne unghester som vi gjorde i år. Vi fikk da også veldig mye skryt for hvor fine hestene var og hvor veloppdragne de var!

Auksjonshestene er nå på plass på Bjerke ( 03.09.09)

Tidlig i dag morges drog alle våre 7 auksjonshester og ansatte til Bjerke Travbane. Transporten til Oslo har gått fantastisk bra, og nå er alle på plass på Bjerke. De får nå en mulighet til å slappe av etter reisen, før en ny hektisk dag starter i morgen tidlig. I morgen ettermiddag skal alle våre hester i auksjonsringen.

Det er en fantastisk fin gjeng åringer som nå har forlatt oss. Vi håper at de i morgen vil finne nye snille eiere som vil gi dem sjansen til å bli topp løpshester. Alle disse åringene er nå ferdig med det vi kaller ' barnehagen' og har virkelig lært mye. De er ihverftall klar for å settes i trenerstall og begynne treningen! Alle som en oppfører seg som voksne løpshester både i stallen, og ute ved tømmekjøringen.

På Skadberg er beitesesongen slutt for i år. Alle hestene blir nå tatt inn hver kveld. I neste uke vil de største føllene starte avveningen fra sine mødre. I løpet av 1-2 uker vil disse bli fraktet opp til Åsen Unghestsenter for videre temming. Så vil de minste føllene følge etter i slutten av september.

Når det gjelder årets bedekningssesong så har den vært over all forventning. Alle våre hopper som ble inseminerte er nå konstaterte drektige. Det skulle bety 15 føll neste sesong!

katalog nummerene klare for auksjonen ( 11.08.09 )

Så er endelig katalog nummerene klare for årets auksjon. Vi skal ha alle våre 1 åringer ut på fredag den 4 september. Hestene våre har fått rekkefølge nummerene 3, 10, 18, 22, 28, 30 og 34. Hestene er nå tatt inn fra beite og er i full gang med å trene på oppstilling. Men av erfaring så viser det seg ofte at hestene kan oppføre seg helt eksemplarisk hjemme, men blir helt tullinger når de kommer sammen med andre ukjente hester på auksjonsplassen. Alt er jo så spennende og gøy da!! Årets gjeng skal ihvertfall få øve seg godt før avreisen til Oslo...

Drektigheten er god på våre hopper ( 05.08.09)

Nå når årets bedekningssesong nærmer seg slutten ser det ikke så verst ut for våre hopper. Av 16 bedekte hopper er 13 drektige! Nå gjennstår det lysing av de 3 siste hoppene før en endelig oppsummering. Til neste år kommer det igjen mange spennende føll!!

Nå er sommerferien slutt for våre åringer som skal ut på auksjonen fredag den 4 september på Bjerke. I går ble de kjørt fra sommerbeitene her på Skadberg og opp til Åsen Unghestsenter. De neste ukene vil de bli preparerte for auksjonen. De har virkelig vokst og utviklet seg i løpet av sommeren. Alle 7 er flotte individer som bare må ses! Ta en titt på sidene her for en videre presentasjon av dem.

Uvær i vente (30.07.09)

Siden det er meldt om til dels stor nedbørsmengder og sterk vind har vi nå i kveld tatt inn alle føll hoppene, både de med føll og de uten. Nå får de sjansen til å nyte en rolig natt inne mens det plaskregner ute! Tror føllene syntes dette var helt ok, da de fleste av dem breier seg utover i boksene. Men i morgen er det ut på beite igjen, forhåpentligvis for en lang stund til!!!

Thai Spirit med 2 plass på Forus ( 28.07.09)

Thai Spirit (u.Thai Orchid) har virkelig våknet til live igjen. I kveld fikk han en 2 plass på Forus med samme tid som vinneren av løpet, 1.16.2a. Kusk var Gunleif Tollefsen

Thai Black Wonder vant V75-3 på Biri ( 25.07.09)

Endelig har det løsnet for Thai Black Wonder (u.Thai Wonder). I dag tok hun karrierens første seier, og det i et V75 løp! Hun danset inn til en lett seier på 1.16.0a og fikk med seg 50 000 kroner for seieren. Kusk var Geir Vegard Gundersen. Hoppa eies og trenes av Hilde Mari Stumberg.

I morgen er det en spennende dag for vårt oppdrett. Hele 4 av våre 3 åringene skal ut i løp. Thai Goldie (u.KLM Goldie ) skal ut i V5A-1, et 3 års løp for norskfødte. Hun har bare startet 2 ganger, med en 1 og en 7 plass som resultat. Hun hadde dermed ikke poeng nok til å delta i hoppeavd av Martha Loises pokalløp.

I V5A-3 som er Prinsesse Martha Louises Pokalløp for hopper, skal både Thai Ricora (u.Babette Tilly) og Thai Quest (u.Queens Quest) delta. Det skal bli spennende å se hvor på resultatlisten disse to hoppene kommer.

Men størst spenning er det nok rundt 3 årige Thai Olympics start i finalen av Prinsesse Martha Louises Pokalløp! Her skal han møte Golden Brown for første gang. Vi håper selvsagt på en toppplassering på Olympic eller ' Junior' som han ble kalt her som unghest. Men travløp skal alltid kjøres først før vinneren kan kåres!

Thai Olympic & Thai Spirit med seier ikveld! ( 17.07.09)

Det ble en fin kveld for vårt oppdrett. På Biri raste den 3 årige Thai Tanic sønnen Thai Olympic rett til tet fra spor 8 i kvalen til Martha Louises Pokalløp. Derfra kontrollerte han løpet inn og la inn et siste 500m etter 1.11. Vinnertiden ble 1,15.9a. Fra sermoniplass uttalte kusk Blekkan at det var mer igjen på tanken, så vi gleder oss til finalen om 9 dager!

På Sørlandet viste Thai Spirit (u. Thai Orchid) at også han har fart i beina. Men her utartet løpet seg helt annerledes. Thai Spirit fikk en kronglete start fra spor 5 og havnet sist. Han lå helt sist i feltet ut av siste sving, men så spurtet han som en rakett til seier! Vinnertiden ble 1.15.8a. Kusk var Gunleif Tollefsen.

Thai Spirit vant forøvrig også sin nest siste start på Haugalandet den 5 juli. Kusk var Gunleif Tollefsen. Hesten har dermed 2 seirer på sine 5 starter i år.

Vil bare minne om at Thai Spirit har en søster som skal selges på åringsauksjonen på Bjerke i September! Hennes navn er Thai Sancerre.

Thai Gardens Dream med seier på Bjerke (16.07.09)

Thai Gardens Dream vant det første løpet i dagens lunsjtrav på Bjerke. Kusk var Tom Erik Solberg. Hoppa fikk 14 000 kroner for seieren og har nå passert 300 000 kroner. Hun ligger nå inne på 10 plass på vår 10 på topp liste over innkjørt av Thai oppdrettet! Thai Gypsy ble dermed skjøvet ut av listen!

Nå har alle våre auksjonshester fått bildene sine lagt ut på internett.

Bilder lagt ut av noen av våre auksjonshester ( 14.07.09)

Vi har nå opprettet egne sider på våre auksjonshester. Foreløpig er det bare lagt ut av 3 stykk, men så snart bildene til de resterende er mottatt fra fotografen vil disse bli lagt ut her

Nyhet oppdateringer ( 14.07.09)

Det har blitt lite oppdatering på sidene våre de siste ukene. Dette har sammenheng med ferieavviklinger og reiser. Vi har bl.a. vært i Danmark på Dana Cup med begge guttene. Nå er det ikke bare hest som gjelder her i huset.....

Før avreise til Danmark var vi så uheldige å miste føllet under Babette Tilly. Dette skjedde på en av de varmeste dagene her i Egersund. Vi sjekket hestene flere ganger om dagen, og alt virket helt normalt. På ettermiddagen den 3 juli kunne vi ikke se Babette og føllet da de ikke gikk sammen med resten av flokken. Vi fant henne et stykke borte fra flokken hengende over sitt døde føll! Hun hadde klart å plassere seg på den varmeste delen av beite, og føllet har med stor sannsynnlighet fått heteslag og sovnet inn! Små føll klarer ikke å regulere varmen slik eldre føll og hester gjør. Vi fikk samlet inn resten av hestene og fikk hoppene og føllene inn i stallen for å sjekke at alle de andre var ok. Det viste seg da at enda et føll slet med varmen, og måtte få intravenøs væske pga dehydrering. Så vårt råd er ta inn små føll om dagen når det er varmt ute!!!

Når det gjelder Babette Tilly så ble hun fostermor til et kaldblodsføll som hadde mistet moren. Babette Tilly ble sendt avgårde bare noen timer etter hun hadde mistet føllet, og var overlykkelig når hun fikk se den nye ' babyen'. De fant straks tonen, og føllet fikk die henne med det samme! Godt det kom noe godt ut av denne triste historien.

På løpsfronten har det vært heller rolig. Flere av Thai hestene har vært ute i løp, men uten å vinne.

Fotografering av åringene ( 30.06.09)

Idag var det tid for fotografering av alle våre åringer. Dette er rene maraton løpet der alle 10 åringene først skulle børstes og klargjøres for fotografering, før en etter en ble fotografert. Etter nesten 4 timer med oppstillinger til ære for fotografen, var vi alle slitne, sultne og ikke minst veldig solbrent. Ingen av oss hadde vel i tankene å smøre oss med solfaktor! Nå håper vi bare at resultatet ble bra. Men jøss for et trav noen av disse unghestene er i besittelse av!!! Vi ble titt og ofte bare stående å måpe da de satte avgårde med halen til værs. Vi er overbevist om at i dette kullet finnes det flere meget begavede unghester.....

Dobbelt seier til Thai oppdrettet på Biri i går ( 27.06.09)

Thai Ricora (u. Babette Tilly) tok en flott seier i det 3 løpet på Biri i går kveld. Kusk var Geir Vegard Gundersen. Vinnetiden ble 1.16.0a. På andreplass i samme løpet kom Thai Black Wonder ( u. Thai Wonder) med Olav Mikkelbor i sulkyen.

Thai Spirit (u. Thai Orchid ) fikk en 3 plass på Forus den 26/6

Thai Phoenix (u. Thai Wonder) ble nr.2 i Harstad den 23/6

Thai Extreme vant det 2 løpet på Leangen den 21/6. Kusk var Cato Antonsen

Thai Tanium (u. Sweetpike) fikk en 2 plass på Sørlandets Travpark den 19/6. Kusk var Øystein Tjomsland

Nå er alle føllene født hos oss! ( 27.06.09)

Da kan vi endelig trekke pusten og slappe litt av, for nå er siste føll født for i år hos oss! I morges slapp vi ut Thai Orchid på et jorde, og nå midt på dagen fikk hun et flott hoppeføll e. Dream Vacation. Hoppe og føll ble tatt inn ettersom det nå er ganske så varmt her nede i Egersund.

Natt til torsdag ble Babette Tilly mamma til en flott hingst e. Daquet Rapide. Og den 19 juni fikk Thai Wonder et flott hingsteføll e. Broadway Hall.

3 årige Thai Goldie debuterte som vinner ( 11.06.09)

Thai Goldie ( u. K.L.M. Goldie ) imponerte mange da hun slo hingster og vallaker i sitt debut løp på Biri i går. Hun vant 3 års løpet enkelt til tross for dødens og tredjespor deler av løpet. Hestens kusk var svenske Magnus Jakobsson, som kjøpte Goldie på Derby auksjonen for 2 år siden. Hesten trenes og er eid i Sverige, men oppdrettet i NORGE!! Les hesteguidens uttaleser av løpet her

Det har vært stille på føllingsfronten de siste ukene. Vi har bare 3 hopper som gjenstår nå; Thai Wonder, Thai Orchid og Babette Tilly. Alle har termin i slutten av juni, og de ser ut til å kunne gå ut terminen. Da er det håp for ett hingsteføll eller to.........!

Nye bilder av åringene lagt ut ( 04.06.09)

Det har idag blitt lagt ut bilder av flere av åringene våre. Bildene er tatt mens hestene er på beite, og de har beite sveisen i manen! Det vil bli lagt ut bilder av resterende i løpet av de neste dagene. Se her for bilder

Thai Olympic vant finalen av 3 års løpet på Leangen ( 01.06.09)

Atter en gang kunne 3 årige Thai Olympic ( e. Thai Tanic u. Raindance Lobell ) besøke vinnersirkelen etter løpet. I dag vant han Champion Gull Vårfinalen for 3 åringer på Leangen. Olympic vant løpet meget enkelt selv fra 20 meter tillegg. Seieren var verdt 40 000 kroner.

Role Model fikk hoppeføll i natt ( 30.05.09)

Rett før halv fire i natt gikk føllingsalarmen av for 6 gang de siste 7 dagene! Nils fikk stablet seg på beina og for ut i stallen. Der fikk han gi Role Model en hjelpende hånd med fødselen. Atter en gang kom et hoppeføll til verden her på Skadberg, det er det 7 hoppeføllet av 10 føll i 2009!!! Denne gang var det et stor hoppeføll e. Kadabra.

Og ute i stallen står nå Thai Wonder og brygger på noe - lurer på hva det kan være.........??? I likhet med så mange av våre hopper i år, så har hun egentlig ikke termin før i slutten av juni. Men det ser ut til at hun vil følge med i bølgen av fødsler. Så da får vi vel bare sitte klar og vente på at alarmen atter en gang skal gi lyd fra seg. Det ser ut til at sesongen kan bli noe kortere enn først antatt. Men det skal nevnes at Thai Orchid og Babette Tilly som har termin helt i slutten av juni ikke har latt seg påvirke av all ståheien her siste uken. De nyter noen herlige dager og netter ute på beite. Ingen av dem ser ut til å ha noe hastverk, og har ikke engang begynt å sette jur. Nei disse damene nyter sommeren uten å måtte tenke på å ha et føll hoppende rundt seg til alle tider, og som i tillegg suger seg fast i puppen. Nei her skal det fine sommerværet nytes!! De kikker ikke engang ned på beite hvor alle smårollingene flyr rundt å leker rundt mødrene.

Saltwater Taffy har fått en datter ( 27.05.09)

Ja det fortsetter å renne på med føll her. Rett før jentene skulle gå for dagen ( kl.15.30) la Saltwater seg ned og fødte ei stor rød hoppe. Det måtte litt dra hjelp til under fødselen, men ut kom det. Taffy viste gode morsinstinkter med det samme og satte igang med vask av datteren. Alt står bra til med mor og datter.

Nå må vi vel ha fått nok hopper for en stund....... 6 hopper og 3 hingster er fasiten så langt.

Thai Tanic har blitt pappa! ( 26.05.09)

Trodde ikke det var sant det jeg så når jeg kom ut og skulle fore til kvelds. Der sto Thai Gypsy med starten på en fødsel! Alarmen hadde ikke gått av enda ettersom magneten ikke var løsnet. På et blunk så enda et hoppeføll dagens lys her på Skadberg. Pappaen er ingen ringere enn Thai Tanic. Dette er det fjerde føllet på tre dager!

Thai Ricora fikk 2 plass og Thai Quest fikk 4 plass (26.05.09)

I kveldens 2 løp på Mormarken var det to Thai hester, Thai Ricora ( u. Babette Tilly ) og Thai Quest ( u. Queen's Quest ). Thai Ricora med Thor Borg i sulkyen fikk andreplass, men Thai Quest fikk 4 plass. Kusk bak Quest var Hans Chr.Holm.

Ute i fødeavd i stallen her på Skadberg har Thai Gypsy nå fått melkepropper! Tror det er noe smittsomt som går blandt hoppene våre. Aldri har vi opplevd at hoppene har vært så ivrige til å følle som i år. De kommer jo på samlebånd nå....... De virker til å ha hastverk med å få ut babyene sine!

Sweetpike har nettopp nedkommet med et flott hoppeføll (25.05.09)

Her går det unna med føllingene for tiden. Bare de siste 2 døgnene har 3 føll sett dagens lys. I kveld midt under kveldsforinga la Sweetpike seg ned å fødte et flott hoppeføll etter selveste Andover Hall! Sweetpike hadde ikke termin før 18 juni.

Da har Thai Tanic fått en søster. Det er ei meget oppvakt lita dame som allerede nå etter bare 30 minutter er på vei til å komme seg opp på beina.

Nå er vi halveis i årets føllinger. Role hadde termin i går, men ser ut til å drøye litt. Saltwater Taffy har termin 2 juni og virker å ha litt igjen. Mens Thai Gypsy som har termin 6 juni står med store sprengte jur! Vi snakket i stallen idag om å ha gjettekonkurranse på ' riktig rekkefølge på neste 5 føllingene'!

Thai Extreme med ny seier på Leangen ( 25.05.09)

Den 4 årige Thai Extreme tok en ny fin seier på Leangen i kveld. Hesten vant på ny bestenotering 1.14.6a. Kusk var Jomar Blekkan.

Enda et føll ( 24.05.09)

Det ble enda et føll i går kveld / natt. Da fikk Prima Victory en flott hoppeføll. Må innrømme at denne kom litt overraskende på oss alle. Hun hadde ikke termin før 14 juni og virket langt fra klar. Så hun fikk være ute på beite med de andre hoppene. I morges hoppet og spratt det et meget livlig hoppeføll ute på beite!!! Prima gresset fornøyd med den livlige jenta hoppende rundt seg, mens flokkens sjef, Sweetpike, gikk noen meter unna. De andre hoppene måtte pent holde seg LANGT unne disse 3. Må innrømme at vi fikk oss et sjokk når vi oppdaget hva som hadde skjedd, men heldigvis gikk det bra denne gangen. Nå skal alle hoppene som skal følle neste måneden inn om natten! Det er ikke alltid like lett å vite hvem som skal prioriteres og få alarm, når det er så mange som 8 som skal følle i løpet av de neste 4 ukene! Med siste fødsel er vi nå nede i 7.

Abba Hall og hingsteføllet går det veldig bra med. Det er nå full gang på melkeproduksjonen, og føllet virker veldig tilfreds.

Abba fikk hingsteføll i morges ( 23.05.09)

Kl 7.45 i morges fikk Abba Hall et flott svart hingsteføll. Alt gikk bra med fødselen, men så begynte problemmene å melde seg, ingen melk!! Så dagen i dag har det gått med til å gi hormonsprøyter til mora, melke henne for å prøve å få gang på melkeproduksjonen, gi føllet den lille skvetten råmelk som var å få ut av mora samt gi råmelk fra fryseren til føllet!!! Men denne karen er en skikkelig fighter, han har vært på jurene og sugd seg fast titt og ofte for å prøve å få en skvett. Men alltid endte det med et ulykkelig knegg/vrinsk. Så da var det for oss å tre inn.

Nå 10 timer etter fødselen har endelig melkeproduksjonen begynt å komme igang! Føllet var så ivrig og glad at han prøvde å drikke av begge spennene på en gang når han fant ut at det var mat å få. Vi fortsetter med å gi hormoner litt til utover kvelden for å få skikkelig gang på melken. Føllet følger vi med hele tiden for å forsikre oss at han får nok mat.

2 flotte vinnere og en ny banerekord på Leangen i kveld ( 18.05.09)

Det ble en flott kveld på Leangen for vårt oppdrett. Den 3 årige hingsten Thai Olympic fortsetter sin seiersmarsj sammen med hans faste kusk og trener Jomar Blekkan.. Nå har han 5 seirer på 5 starter. Men i kveld var han bare helt rå da han kom i mål på ny banerekord på 1.14.1a!!! Olympic var et herligt individ allerede som folunge hvor han ikke lot noe stresse ham opp. Han ser ut til å stortrives på banen og i løp. Les hva tgn.no sier om dagens løp her.

Thai Olympic_49P7870.jpg

Her er et bilde av Thai Olympic tatt før auksjonen i 2007.

Også 4 årige Thai Extreme hadde en fin kveld. Han vant det 2 løpet på Leangen på fine 1.15.1a. Dette er ny bestenotering for Extreme. Kusk var Jomar Blekkan.

Da er beitesesongen endelig igang!

beite 09 035.jpg

Bilder av årets føll er lagt ut ( 12 mai 09 )

Det er lagt ut bilder av årets føll idag. Se her

Endelig føllet Isabella! ( 11 mai 09)

kl.02.30 i natt fikk Isabella Knick et stort og flott hingsteføll. Faren er Broadway Hall. Isabella gikk hele 11 måneder og 17 dager før hun føllet. Alt er bra med mor og sønn.

Neste på listen er Abba Hall som har termin 21 mai. Hun har allerede begynt å sette skikkelige jur så det spørs om hun ikke føller før termin. Alarmen skal sys på idag på Abba, samtidig med at føllet til Isabella får sin føllsprøyte.

Ute på beitene vokser gresset som bare det. Planlegger å slippe alle åringene på sommerbeite denne uken. De tomme hoppene samt de som skal følle i slutten av juni blir også sluttet på beite denne uken. De av hoppene som har termin den neste måneden blir sluppet på dagsbeite sammen med hoppene med føll. Vi liker å ta disse inn på kveldene for å kunne følge nøye med dem. Ettersom nettene fremdeles er kalde så blir alle føllene og mødrene også tatt inn om kvelden.

Thai Olympic fortsetter med å vinne på Leangen ( 4 mai 09 )

Thai Olympic ( e. Thai Tanic u. Raindance Lobell ) bare fortsetter å imponere. I kveld tok den stillige 3 åringen sin 4 seire av like mange løp. Fra 20 meter tillegg bare lenset hingsten unna resten av feltet in i siste sving og opp oppløpet til en helenkel seier. Vinnertiden ble 1.18.8 / 2160. Treåringen er ikke helt ulik sin far Thai Tanic i fremtoning, og som føll og åring ble han bare kalt ' Junior' her på stallen! Så langt har han gjort alt rett på løpsbanen med 4 flotte seirer. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Thai Quest debuterte med 2 plass idag ( 1 mai 09 )

Den 3 årige hoppen Thai Quest (u. Queen's Quest ) debuterte med en flott 2 plass på Biri i kveld. Hun fikk tiden 1.18.9v / 2100. Kusk var Hans Chr.Holm.

Da har 3 av våre 3 åringer vært i løpsbanen med følgende resultat:

Thai Olympic 3 starter: 3 seirer

Thai Ricora 3 starter: 1 andreplass og 1 tredjeplass

Thai Quest 1 start: 1 andreplass

Dette er hyggelige resultater som vi håper skal fortsette utover i sesongen. Flere av de resterende 3 åringene fra vårt oppdrett har gått prøveløp eller nærmer seg nå prøveløp.

Thai Ricora med 2 plass i Drammen ( 27 april 09 )

Hva er det med disse 2 plassene for tiden?? Skulle så gjerne ha flyttet disse opp et hakk! Nei fra spøk til alvor så er det ikke verst å bli nummer 2 i sitt livs andre start. 3 årige Thai Ricora gjorde nettopp dette på Drammen idag da hun fikk med seg hjem 2 plassen. Kusk var Lars Anvar Kolle. Thai Ricora (u. Babette Tilly ) kommer fra en meget spennende morsslekt, nemlig morsslekten til Victory Tilly og en rekke andre millionærer!

Thai Tanic ble nr.2 på Biri ( 25 april 09 )

Det ble en andre plass på Thai Tanic (u. Sweetpike) og Bjørn Goop på Biri idag. Han fikk 50 000 kroner for innsatse og tiden ble 1.13,6a.

Thai Silver fikk 3 plass i Bergen

4 årige Thai Silver (u. Thai Wonder ) tok med seg en 3 plass fra det 5 løpet på Bergen Travpark torsdags kveld. Kusk var Ove Wassberg.

Prima Victory's avkom i Canada fortsetter framgangen ( 24 april 09 )

Prima Victory ( e. Valley Victory ) ser ut til å leve opp til de forventningene vi hadde av henne. Hennes sønn Poncho Villa fortsetter å vinne løp i Canada. 5 åringen har på 6 starter i 2009 fått 2 første og 2 andreplasser. Han har innkjørt $ 100.687 totalt i karrieren. Prima Victory's avkom født i fjor ble solgt allerede som føll. Hun venter i år føll etter Kadabra!

Så kom det litt glede opp i all sorgen ( 23 april 09 )

Livet må gå videre, og nå i ettermiddag fikk førstegangsfødende Reel Volo et stort flott hingsteføll etter Juliano Star. Fødselen gikk raskt og greit, men Reel virket til å være fullstendig lamslått av fødselen. Hun kikket forundret på føllet og lurte sikkert på hva hun nå skulle gjøre. Føllet knegget men ingen respons! Hingstungen hadde sterke meninger om tingenes tilstand og var raskt på beina. Da fikk Reel virkelig hetta. Ikke tale om hun skulle stå stille når føllet nærmet seg. Rundt og rundt i ring det bar. Da var det bare å komme seg inn i boksen å ta tak i hoppa. Med litt hjelp fikk hun samlet seg såpass at hun nærmet seg føllet og snuste på det. Heldigvis roet hun seg raskt og fant ut at sønnen faktisk ikke var så verst likevel! Nå er alt bare velstand, føllet drikker, mens den nybakte moren nyter tingenes tilstander.

Dette viser igjen hvor viktig det er å være tilstede ved føllingene, og særlig førstegangsfødende!

Stor sorg idag ( 23 april 09 )

I dag ble 3 årige Thai Tactic avlivet på Bjerke Dyrehospital. Hesten har vært operert i hoven, og selve operasjonen var vellykket. Men hesten fikk en meget hissig infeksjon under etterbehandlingen av leddet. Hesten har stått på Bjerke den siste uken for å prøve å knekke infeksjonen. Dessverre har ikke dette lykkes. Av dyrevernmessige grunner måtte vi ta den tunge beslutningen om å la hesten slippe mer smerte og lidelse.

Thai Tactic var helbror til Thai Tanic, noe som gjør alt så fryktelig vondt. Han har stått i trening hos Gro Anita Nordby det siste året, og fikk bare positive omtale.Han var en stor og usedvanlig vakker hingst med samme utstråling som faren, Viking Kronos. Idag er det stor sorg hos oss og i stallen til Gro Anita. Hvil i fred Tactic

Thai Olympic fortsetter å vinne ( 20 april 09 )

Den 3 årige hingsten Thai Olympic ( e. Thai Tanic u. Raindance Lobell ) fortsetter å vinne løp på Leangen. Nå i kveld tok hesten sin 3 strake seier på fine 1.17.6 volte / 2160 meter. Kusk var Jomar Blekkan. Thai Olympic har nå tjent 44 000 kroner på 3 løp.

4 årige Thai Extreme ( u. Southern Extremity ) fikk en 3 plass i sitt løp ( løp 4 ) på Leangen. Han noterte ny personlig rekord på 1.15.4a. Kusk Jomar Blekkan.

Thai Madelene fikk hoppeføll i natt ( 20 april 09 )

Ved midnattstider gikk alarmen og ny fødsel var på gang. Denne gang var det Thai Madelene som endelig hadde funnet ut at tiden var inne, ved 11 måneder og 12 dager. Et stort og flott hoppeføll så dagens lys.

Reel Volo har passert 11 måneder med 5 dager og bør snart nærme seg følling. Ei annen dame som vi har passet ekstra på den siste måneden er Isabella Knick. Hun begynte å sette jur allerede ved 9 1/2 måneds drektighet, og fikk melk! Heldigvis trakk dette seg tilbake, men vi fikk en skikkelig støkk i oss. Bare tanken på å få et så tidlig født føll kunne skremme en og enhver! Isabella er bare 5 dager under 11 måneder nå og alt ser bra ut. Jurene begynner igjen å fylles. I dag skal alarmen sys på!

Thai Olympic med ny seier på Leangen ( 13 april 09 )

Den 3 årige Thai Olympic tok sin andre seier på like mange starter. Fasiten i kveld var tet fra start til mål. Vinnertiden ble 1.19.2v. Kusk var Jomar Blekkan. Her er hva Trav og Galopp Nytt skriver om løpet:

I 3-åringen Thai Olympic (e Thai Tanic - Raindance Lobell e Speedy Crown) har Blekkan en herlig type på stallen. Den langbeinte og høyreiste 3-åringen kostet på seg en galopp i første sving, men var raskt tilbake i tet. Siden bare forlot han konkurrentene med toppede ører og tok sin andre seier på en uke. Thai Olympic er et navn å følge!

Årets første føll har ankommet ( 13 april 09)

Da har startskuddet gått for årets føllinger her på Skadberg. I år venter vi hele 13 føll, og først ute var Lollipops' N Roses. Hun fikk et fint hoppeføll etter selveste Andover Hall kl 22.30 i går kveld. Dette er hoppas første avkom, og vi var spente på hoppas reaksjon til føllet. Men det trengte vi alldeles ikke vært, for her er det morskjærlighet til en hel arme!!

Lollipops' N Roses er en hoppe vi venter mye av i avlen. Selv har hun rekorden 1.11.3a og moren hennes er søster til avlshingsten Power to Charm. Selv er hun etter den meget populære kanadiske hingsten Striking Sahbra. Så papirene er det ingenting i veien med!

Vi regner med at det blir flere føllinger i den nærmeste tiden da en av hoppene allerede har gått over terminen med 5 dager, ei har termin om 2 dager og flere begynner å sette jur. Da er det bare å holde seg hjemme den nærmeste framtiden!

Prima Victory's avkom nærmer seg $ 100.000 innkjørt ( 6 april 09)

Vår Valley Victory hoppe Prima Victory har et avkom i Canada som gjør det bra i løpsbanen. Ved siste oppdatering har denne vallaken innkjørt $ 95.741 totalt. Han har startet 56 ganger, hvorav han har vunnet 13 løp samt fått 13 andreplasser. I tillegg har han 8 tredjeplasser. Det er betryggende for oss å vite at Prima Victory avler bra. I år venter hun føll etter den meget populære Kadabra. Avkommet født 2008 er allerede solgt!

Thai Olympic imponerte på Leangen ( 6 april 09)

Den 3 årige sønnen av Thai Tanic imponerte voldsomt på Leangen nå i kveld da han tok en helenkel seier. Men det var måten hesten gjorde sin debut i løpsbanen som virkelig imponerte. Fra spor 2 på volte virket han rolig og avbalansert, selv etter en omstart. Han lå som andre hest til siste langside, da Jomar Blekkan ga marsordre. Thai Olympic svarte flott og tok seg enkelt forbi lederen. På oppløpet bare stakk han ifra sine konkurrenter og vant på fine 1.18.7 volte / 2140m.. Vi gratulerer kusk og trener Jomar Blekkan, samt hestens eier Gunnar Skaug.

Sist fredag var Thai Tanium (u.Sweetpike) ute på Biri. Han fikk en 3 plass på fine 1.13.2a. Kusk var Kai Johansen.

Thai Sunshine fikk 3 i Bergen ( 29 mars 09 )

Thai Sunshine ( u. Thai Orchid ) ble nr 3 i sitt løp i Bergen nå i kveld. Hoppa ble kusket av Håkon Håvardstun.

Enough Talk med seier på Meadowlands, USA ( 28 mars 09 )

Verdensrekordsetteren Enough Talk vant det andre kvalifiseringsløpet i Sue Mac-Lad serien på Meadowlands i natt norsk tid. Vinnertiden på Enough Talk ble 1.09.7a. Enough Talk er bror av vår egen hoppe Miami Peach som vi har sikret oss som avlshoppe. Hun blir bedekket med Thai Tanic nå i år.

Vi har fulgt med på den store diskusjonen som har gått i trav norge den siste tiden om hvor dårlig norsk varmblodsavl er, og at hoppemateriellet her til lands er for dårlig. For vår egen del har vi alltid vært veldig nøye med nettopp hoppene og deres blodslinjer, og lagt størst vekt på disse. Før vi skaffer oss nye avlshopper blir alltid morsstammene studert nøye for å se at disse er sterke i alle ledd. Nettopp på bakrunn av dette ble Miami Peach handlet inn. De fleste hingstene har som regel prestasjonene, stamtavlen og eksteriøret i orden. Når våre avkom skal selges er det alltid mødrene vi vektlegger mest, og prøver å informere kjøperene mest mulig om nettopp mødrene. Vi synes da det er litt underlig når noen oppdrettere som skal selge sine unghester annonserer og reklamerer for sine avkom med hovedvekten av fokuseringen på hingsten. Hvor mange avkom har ikke hingstene hvert år? Et lite tankekors for de som vurderer å kjøpe unghest!

Thai Tanic nummer 4 i Olympiatravets kvalifiseringsløp ( 28 mars 09 )

Thai Tanic ( u. Sweetpike ) ble nummer fire i dagens kvalifiseringsløp til Olympiatravet på Jägersro. Hingsten leverte en flott spurt til 4 plass på 1.13.5a. Det er de 2 første plassene som gir finalebilett. Thai Tanic vant forøvrig Olympiatravets finale i 2006.

3 plass til Thai Ricora ( 20 mars 09 )

Thai Ricora ( u. Babette Tilly ) fikk en 3 plass på Biri i det 10 løpet på Biri i går. Dette var hoppas første start i livet, og hun tok tet fra start. Hun sto fint inn til mål som 3 hest. Kusk var Kai Johansen. Hesten trenes av Team Buller'n.

Thai Black Wonder fikk en 4 plass også hun på Biri. Kusk her var Geir Verard Gundersen.

Nye bilder av Thai Zenato, Thai Figeac og Thai Raboso her

Thai Tanic fikk 3 plass i Steinlagers Æresløp ( 14 mars 09 )

Det ble en fin 3 plass på Thai Tanic i Steinlagers æresløp på Momarken i ettermiddag. Etter 4 spor i sistesving og en god oppløpsspurt ble han bare slått av Turnaround og Paul November. Thai Tanic gikk 1.14.1 og fikk med seg 65 000 kroner i premie. Kusk var Bjørn Goop.

Thai Tabler med seier på Bjerke ( 11 mars 09 )

Thai Tabler tok en komfortabel seier i kveldens 4 løp på Bjerke nå i kveld. Etter å ha sittet 2 utvendig store deler av løpet, gikk han styggfort siste 2-300 meter og vant kontrollert. Kusk var Eirik Høitomt. Hesten eies av Stall Round Table. Vi gratulerer med seieren.

Gledlig var det også på Solvalla nå i kveld da Santanic vant sitt debut løp. Faren til Santanic er Thai Tanic som ser ut til å få en pangstart i avlen. Fra før har sønnen Monster Drive vunnet begge sine starter.

Vi skal selv bruke Thai Tanic på 5 av våre hopper i år, deriblandt søsteren av verdensstjernen Enough Talk. Vi mener Thai Tanic har alt en topp avlshingst skal ha. Han var et unghesttalent med en enorm teknikk og starthurtighet. Han har gått 71 løp i 7 sesonger, og kun galoppert i to av dem, noe som viser løpsvilje og slitestyrke. Han kan vise til topp prestasjoner fra løp i verdenseliten.
At han er raskeste og mestvinnende sønn av Viking Kronos, som er en av verdens beste avlshingster, er et stort pluss. I fjor gikk nær 90% av 2 åringene hans godkjent mønstringsløp, og de få 3-åringene som har startet har gjort det meget bra så langt i år.

thai-tanic-upfr2[1].jpg

foto: Clas Karrstrand av Thai Tanic

Thai Tabler spurtet til andreplass på Biri ( 30 jan 09)

Thai Tabler og Kristian Malmin var ikke langt fra å spurte seg inn som vinner i dagens 8 løp på Biri, men målstreken kom noen meter for tidlig! Så da ble det en sterkt andreplass på samme tid som vinneren, 1.15.4a. Hesten eies av Stall Roundt Table.

Januar nærmer seg slutten og vi er godt fornøyd med resultatene fra vårt oppdrett denne måneden. Flere av Thai hestene har oppnåd gode resultater. Her kan nevnes Thai Silver med 2 seirer på 2 starter, Thai Tabler med 2 andreplasser på 3 starter, samt Thai Diablo, Thai Rainman og Thai Sunshine som alle har kommet på trippel plasser i januar.

Thai Silver med årets andre seier ( 21 jan 09)

Thai Silver (u. Thai Wonder) fosset til tet i kveldens 6 løp på Bergen Travpark. Han holdt teten hele løpet og tok en enkel seier, hans andre for året. Kusk var Svein Ove Wassberg. Vi gratulerer eieren Kjell Einar Johansen med seieren.

Thai Silver har en åring søster etter selveste Andover Hall som vi har for salg! Dette er ei skikkelig flott hoppe med rett innstilling til ting. Hun lar seg ikke plukke på nesen av de andre hoppene. Da får de klar beskjed hvor skapet skal stå!!

Thai Sunshine (u. Thai Orchid) fikk en 3 plass også hun i Bergen. Kusk var her Håkon Håvardstun.

Thai Rainman ble nr. 3 ( 19 jan 09)

Thai Rainman fikk med seg en 3 plass i det 7 løpet på Sørlandets Travpark i går kveld. Kusk var Katrine Olsen Wågenes.

Thai Diablo med 2 plass i debuten ( 15 jan 09)

Thai Diablo (u.Babette Tilly) ble nummer 2 i kveldens første løp på Jarlsberg, til tross for galopp innledningsvis i løpet. Dette var hestens første start, og han sto fint inn helt til mål. Kusk var Vidar Hop. Hesten trenes av Gro Anita Nordby. Thai Diablo er Babette Tilly's førstefødte.

Thai Tabler med 2 plass i Drammen ( 12 jan 09)

Thai Tabler tok en fin 2 plass i kveldens 5 løp på Drammen Travbane. Han kom i mål på samme tid som vinneren av løpet. Kusk var Kristian Malmin.

Thai Silver starter året med ny seier ( 8 jan 09)

Thai Silver (u.Thai Wonder) starter 2009 sesongen med en ny flott seier på Bergen Travpark. Dette er hestens femte seier på siste 7 starter, bare avbrutt av 2 andreplasser. Kusk var Ove Wassberg.

2008 er nå tilbakelagt!

Nå er det 2009 og nye sjanser. Oppdretter statistikken for 2008 er nå ferdig og vi endte på en 5 plass! Det ble 1,3 mill innkjørt og 24 førsteplasser. Dette er en plassering vi ikke er fornøyd med, men vi viste når sesongen begynte at vi sannsynligvis ville få et middels år. Dette har sammenheng med veldig små årganger av både 3 & 4 åringer. Når i tillegg mange av de eldre har vært lite ute i løpsbanen gjennom hele sesongen, Thai Tanic med bedekninger og lite løp, Thai Seaman skadet, Thai Tanium vært litt ujevn i prestasjonene ovs. Da blir det slik.

Et av lyspunktene er Thai Silver som plutselig våknet til liv som 4 åring, med 5 seirer og 3 andreplasser på 18 starter. Thai Tanium tjente 285 000 selv med et middels år, og passerte millionen innkjørt i karrieren.

Nå er det 2009 og vi ser lyst på framtiden. Vi har en flott 3 års årgang på vei ut i løpsbanen! I tillegg ligger det å lurer store of fine årganger hakk i hæl som ser veldig fine ut. På stallen står hoppene og venter på våren og sommeren slik at de kan presentere årets føll!

Vi gleder oss til å møte 2009 i vinnersirkelen med Thai hestene og de flotte eierene av vårt oppdrett.