Nyheter 2017


4 DESEMBER 2017

Vi er nå i gang med ny gruppe unghester her ved Åsen Unghestsenter. Våre føll kom opp fra Danmark for litt over en uke siden og har allerede funnet seg godt tilrette. De bar preg av godt stell i Danmark og var tydeligvis mye håndterte! Det er alltid spennende å begynne med en helt ny gruppe unghester. Her er mange forskjellige personligheter som vi må lære å kjenne. Kjekt er det også at vi allerede har hatt kunder her for å kikke på føllene og som har handlet. Vi selger våre føll når noen måtte ønske å kjøpe, og har dem oppstallet fram til levering på høsten 2018.

Unghestene koser seg på Åsen!

Vi vil også få ønske vårt nyeste tilskudd til hoppeparken vår, BOLD AND FRESH velkommen. Denne hoppa vant Hambletonian Oaks i 2011 og har kjørt inn over 4,5 millioner kroner. Hun har rekord på 10 tallet! Det er slike hoppe vi hele tiden er på utkikk etter. Skal vi lykkes i avlen så må vi alltid søke etter nytt spennende avlsmateriale! Det skal bli spennende å følge denne hoppa i mange år framover.

THAI PROFIT fortsetter å vinne løp. Den 11 november vant han et V75 løp på Sørlandet med 60.000 i førstepremie. Den 22 november fulgte han opp med ny seier nå på Bjerke og nye 30.000 kroner innkjørte. 5-åringen til Torger og Sindre Østrått har vunnet 7 løp og innkjørt over 300.000 kroner i 2017! Vi gratulerer!

Nå nærmer det seg ferdigstillese av vårt nybygg som skal romme en helt ny utegang. Med den nye utegangen vil vi ha to store gode uteganger tilgjengelig, en for hingstene og en for hoppene. Dette vil i praksis si at vi ikke trenger å splitte gruppen når våren kommer og hingstene begynner å bli hormonelle. Hoppene vil da allerede være for seg selv og ha store ute arealer.

15 SEPTEMBER 2017

Klasseløpsauksjonen 2017 er nå unnagjort og alle våre åringer har fått nye eiere og trenere. Vi må få takke alle hesteeiere og trenere som viste så stor interesse for vårt oppdrett under auksjonen! Vi må se oss godt fornøyd med auksjonen for vår del, men synes virkelig synd på alle de som reiste hjem etter å ha solgt hestene sine langt unna kostpris! I år hadde virkelig kjøperne gjort hjemmeleksene sine og visste nøyaktig hva de var på jakt etter! Ikke så lett for oppdretterne å vite 2 år i forkant hva som er hot og selger to år fram i tid...

Ettersom alle hestene nå har reist herfra, så vil vi bruke de neste to månedene med å få klar en ny utegang på vårt unghestsenter på Åsen. Med dette vil vi ha egne uteganger for hopper og hingster med egne store luftegårder og uteområder, og dette vil gjøre arbeidet mye mer effektivt. Årets årgang vil komme opp fra Danmark i midten av november når alle føllene er tatt fra mødrene.
Her på Skadberg er vi nå i gang med å vaske ned og rydde hele stallen og klargjør for stenging for vinterhalvåret. Alle jordene her er nå slått. De vil bli brukt igjen til beite og for neste sommer.

Det ble en fin fjerdeplass på 3-årige THAI SARAHYA i finalen av hoppekriteriet. Det så lovende ut inn på oppløpet, men kreftene holdt ikke helt inn til mål denne gang. Hun fikk med seg 150.000 kroner til sine eiere. Det venter nok mange spennende løp for denne flotte hoppa etter Broadway Hall som har vunnet fire av sine syv starter i år og innkjørt 334.000 kroner.

25 AUGUST 2017

17 drektige hopper ble det i år. Vi måtte la et par av hoppene få et friår og så er det alltid noen som ikke tar seg. Men alt i alt et brukbart resultat når vi ser tilbake på en meget dårlig sommer værmessig!
Nå er det bare 2 uker til auksjonen på Bjerke. Vi har meldt på fem flotte åringer der, to hopper og tre hingster. Må vel innrømme at vi er veldig spente på hvordan denne auksjonen går, men så langt har vi allerede fått mange henvendelser på våre hester. Får ta det som et godt tegn. Auksjonshestene er i rute når det gjelder forbredelsen til selve auksjonen og ser veldig fine ut. Nå håper vi ikke at værgudene gir oss veldig kaldt vør de neste ukene for da kommer pelsen fort... Det er fem fine åringer stammemessig som reiser inn på auksjonen.
#80 Thai Poseidon er en hingst etter Muscles Yankee og er fetter til årets store 3-års hoppe i USA ARIANA G med over 1,2 millioner dollar innkjørt og vinner av årets Hambletonian Oaks. Hennes søster vant Hambletonian Oaks i fjor. Så her er stammen i orden!
# 99 er Thai Pandora, en hoppe etter Donato Hanover og Thai Gypsy som er mor til Thai Holiday samt norgesrekordsetter Thai Gucci. Thai Pandora har samme far som bl.a superhoppa. Shake It Cerry med 2,8 millioner dollar innkjørt og Check Me Out med 1,9 millioner dollar innkjørt.
#112 Thai Pan en flott sønn av Thai Tanic og Ladylime. Ladylime er søster av bl.a. Behindclosdoors med USD 589,299 innkjørt. Mormor Margarita Night gikk selv 11.1a og kjørte inn USD 248.614, og er søster av Spice Queen med USD 402.864 innkjørt!
#115 Thai Apollo en Broadway Hall sønn med loveable Volo som mor. Dette er en bror til Kriteriefinalist Thai Donato. Moren kommer fra en meget sterk søskenflokk hvora tre helsøstre er mødre til Escada B.R, Conquestor B.R, og Airman Batten for å nevne noen. Mormor er søster av Super Arnie!
#138 Thai Athena er en datter av Broadway Hall og Reel Volo. Thai Athena er søster av tre 1.12-travere og en 1.14-traver. Broadway Hall på samme morstamme har gitt verdensrekordhoppa Cooler Schooner (2) 09,3a og Broadway Schooner som vant Hambletonian Oaks. Dette er samme morslag som Toss Out, Supergill, Peaceful Way, SJ's Caviar, Steinlager og Russel November.

23 JUNI 2017

Føllingene er nå ferdige for vår del i 2017. Resultatet ble 7 hingster og 4 hopper. I tillegg mistet vi et føll som var dødfødt ved fødsel. Alt i alt så er vi fornøyde med dette. Størst spenning hadde vi til Missys Go Go som tidlig i vår fikk påvist en stor cyste i bekkenet i forbindelse med en kolikk. Hoppa ble fraktet til Ansager Dyrehospital hvor hun de siste månedene har gått på beite under observasjon av dyrlegene ved hospitalet. Man var forberedt på å forløse føllet med keisersnitt når fødselen nærmet seg samtidig som man behandlet hoppa for cysten. Heldigvis hadde denne minsket så mye i størrelse når fødselen startet at man raskt bestemte seg for å la fødselen gå sin gang naturlig. Man blir bare så utrolig lettet når beskjeden kommer at en hingstunge er født og alt er bra med mor og sønn! Dette føllet er forøvrig en helbror til den gode svenske hingsten Cool Keeper som har tjent SEK 2,9 millioner og har rekorden 1.10.0a! Ellers må det nevnes at Hoppekriterievinneren fra 2015 THAI GOODWILL har fått en lillebror da Bether Always fødte en hingst i år e. Muscle Hill.

Åringauksjonen på Forus ble en stor nedtur for de fleste oppdretterne, og svært mange av åringene ble ropt tilbake. Vi hadde 5 hester inne på auksjonen og fikk solgt tre av disse: Thai Charon (kr 250.000) Thai Aphrodite ( kr 210.000) og Thai Zeus (kr 150.000). Vi ropte tilbake de to siste Thai Daphne og Thai Selene etter skambud! Thai Daphne ble forøvrig solgt noen dager etter auksjonen. Heldigvis gikk våre solgte hester til seriøse hesteeiere som vil gi dem den beste muligheten å lykkes på banen. Problemet på Forus var verken hestene som ble budt ut eller auksjonen i seg selv, men der var liten kjøpelyst blant de mange tilskuerne. Det var mye folk i lokalet under auksjonen, men for meg så virket det som om folk bare kom for underholdningen!

THAI BROADWAY gikk to gode løp under Oslo Grand Prix helgen. I kvalifiseringen til Bjerke Cup ble det delt førstplass med italieneren Turno di Azzurra på tiden 1.11.8a og NOK 75.000. I finalen fikk Thai Broadway en andreplass etter nettopp Turno di Azzurra som vant løpet. Thai Broadway fikk nye 150.000 kroner til sine eiere og fikk tiden 1.11.9a. Det ser virkelig ut som at Thai Broadway har funnet formen nå i 2017!
En annen som må nevnes er 3-årige THAI SARAHYA ( e. Broadway Hall u. Thai Tanisha) som virkelig imponerer. Hoppa til Per Egil Rygh har gått 2 løp så langt i karrieren og vunnet begge på imponerende vis! Først i Drammen den 30 april hvor hun like godt tangerte banerekorden på 1.15.4a i sin debut! Så startet hun på Bjerke den 31 mai og fikk et tungt løp utvendig og fikk press underveis, men likefullt vant hun overlegent på 1.15.2a/2100m! Frode Hamre har uttalt at han gleder seg til videre i sesongen med denne flotte hoppa:)

22 APRIL 2017

Tilbake fra reise og tid å oppdatere disse sidene igjen. Men det betyr jo at det har skjedd mye siden sist..
Klosterskogen Grand Prix 2017 ble en stor opptur for oss da THAI BROADWAY gikk et kanonløp fra dødens og endte på Sølvplass men med samme tid som vinneren. Det ble NOK 150.000 til eierkretsen. Vi gratulerer med denne sterke prestasjonen.
Også søsteren til Broadway, THAI BAKERY, gikk et flott løp påskeaften på Klosterskogen da hun og Magnus Teien Gundersen vant sitt løp på 1.15.6a / 1700m. Vi gratulerer med seieren.

Thai Broadway og Gunnar Austevoll med sølvplass i Klosterskogen Grand Prix 2017 Foto: Arild Hansen

3 APRIL 2017

Ingenting er vel mer tilfredsstillende enn at hestene vi har laget presterer bra på banen. Den siste uken har flere fra vårt oppdrett gjort fine prestasjoner.

THAI BAKERY fikk en 2 plass i årsdebuten i dag på Klosterskogen Travbane. Det ble en litt kronglete reise underveis men hoppa spurtet bra inn til 2 plassen. Også THAI CARDINAL startet i dag og satte ny personlig rekord på Bjerke på 1.12.5a / 1609m. Han fikk 2 plass i løpet men en sterk prestasjon uansett på en mandags formiddag! På lørdag gjorde THAI BROADWAY et kanonløp i Gulldivisjonen på Solvalla da han fikk en meget sterk 3 plass bare cm bak selveste Nuncio med over 27 millioner innkjørt! Thai Broadway gikk 1.11.7a og fikk samme tid som Nuncio i mål! På Fredag imponerte 4-årige THAI CAITLIN på Charlottenlund. Den 4-årige Muscle Hill datteren hadde en anonym sesong i fjor, men nå ser det ut til å ha løsnet! Hun gikk siste 1000 meter på 1.13.0 og vant på stramme strikk på 1.15.1a / 2000m.
Vi vil gratulere alle med flotte prestasjoner.

29 MARS 2017

Enda et hingseføllt er født. Denne gang er det Rapsodia Bigi som fikk en stort hingsteføll den 24 mars. Faren er Thai Tanic. Det ble en hard fødsel for førstegangsfødende Rapsodia Bigi som måtte ha drahjelp for å få ut folen. Det var et veldig stort og langbeint svart hingsteføll som etterhvert så dagens lys. Så de som tror Thai Tanic avler bare små avkom må tro om igjen! For hoppa selv er middels stor.

Hingsteføll e. Thai Tanic og Rapsodia Bigi

THAI PROFIT tok en ny seier på Jarlsberg den 26 mars. Vinnertiden ble 1.16.2a og kusk var Marius Høitomt. Vi gratulerer hestens eiere, Torger og Sindre Østrått med seieren.

Vi er nå inne i en travel tid med åringene våre. For et par uker siden var veterinæren her oppe og røntget alle tretten åringene. Og bare fire som hadde biter. Vi opererer alltid ut bitene hos unghestene våre slik at disse ikke senere skal gi problemer. Hva kan vel være mer irriterende enn at en 3 åring som lover godt og man har høye forventninger, og så får den problem med løse biter som ikke har blitt fjernet! Da kan mange fine løp gå i vasken fordi man skulle spare penger på et tidligere tidspunkt. Vi vil dessuten at våre unghester skal være så feilfrie som mulig når vi selger dem!
Unghestene har også begynt lastetreningen. Vi får også i år god hjelp av Ole A. Johansen fra Johansens Natural Horsmanship til å ta seg av lastetreningen av unghestene.

Her er Thai Swagger igang med lastetreningen

15 MARS 2017

Endelig begynner våren å nærme seg! Vi har allerede fått to flotte nye føll i 2017. Thai Chaiyo fikk en hingstunge den 26 februar etter Explosive Matter. K.L.M Goldie fikk atter en gang et hoppeføll, det 8 i rekka! Broadway Hall er far til dette føllet som ble født den 6 mars. Vi har nå flyttet våre avlshopper til Danmark, nærmere bestemt hos stutteri Spring Tårs v/ Bjarne Sørensen i Aalborg. Det er her føllene vil bli født og oppstallet fram til høsten når vi tar dem hjem til Norge.
Thai Tanic kommer også til Stutteri Spring Tårs i Danmark på førstkommende fredag, og skal stå i avlstjeneste der i 2017. Han kommer til å ta imot et begrenset antall hopper i 2017.

Så har vi kjøpt et par nye spennende avlshoppe den siste tiden. Hoppene det gjelder er ENVISION e. Muscles Yankee u. Classy Dreamer. Hun har gått 1.13.5a og tjent 292.000 kroner. Ei hoppe med en spennende morslinje som går tilbake til bl.a. Ah So. Den andre hoppen vi har handlet inn er VIVA LA DIVA e. Orlando Vici og Queen of the Moor. Med andre ord søster av bl.a. Chocolaticque med over en million kroner innkjørt samt Maud Blue Chip med USD 277.844 innkjørt. Denne dama har papirene sine i orden!!

Når det gjelder åringene våre så har de allerede hatt besøk av tannlegen. Ulvetenner ble tatt og det ble sjekket for forinnpakninger. Heldigvis ingen med forinnpakninger! Da kan vi krysse av at dette er gjort. I neste uke er det tid for røntgen. Krysser fingrene for at det ikke er mange med løse biter. Vi har nå bestemt at vi stiller med hele 6 av våre åringer på årets Forus auksjon den 17 juni på Forus. De som skal til Forus er: THAI APHRODITE, THAI CHARON, THAI DAPHNE, THAI EROS, THAI SELENE og THAI ZEUS.

23 FEBRUAR 2017

Det har blitt 2 seirer så langt denne uken. På tirsdag tok den 4-årige hoppa THAI M. OUT karrierens første seier på Forus. Hoppa har bare startet 4 ganger og har vært på trippelen i alle sine starter. Vi hadde hadde høye forhåpninger til denne datteren av Muscles Yankee og Lass Chance når hun ble solgt som åring, og nå ser det endelig ut til å har løsnet! Vi gratulerer kretsen rundt hoppa med seieren.
THAI PROFIT vant sitt løp på Bjerke onsdag. Vinnertiden ble 1.15.7a. Vi gratulerer kretsen rundt hesten med seieren.

21 FEBRUAR 2017

Vi søker lærling fra høsten 2017. Har du lyst å jobbe med toppstammede unghester og klargjør dem for senere løpskarriere så ta gjerne kontakt på mail sivbergslien@hotmail.com. Bosted på plassen.

11 FEBRUAR 2017

THAI NAVIGATOR fortsetter å imponere. I dag tok hesten en sterk 2 plass etter målfoto i V75 finalen i Sølvdivisjonen på Solvalla! Nærmere en seier kommer man nesten ikke. Hesten gikk uansett et veldig bra løp og fikk SEK 110.000 for 2 plassen.
THAI GOODWILL tok en 5 plass på Vincennes i Paris etter å ha sittet fast i det 2800m lange løpet. Jaggu er det tæl i den hoppa!

31 JANUAR 2017

THAI GOODWILL imponerte i sin debut på fransk jord i dag. Hun startet fra førstespor i Prix de Laval på Vincenne, som ble til tredje og fjerde innvendig. Første 600 gikk etter 08,5 og første 1100 på 09,8. I siste sving kom luken for Thai Goodwill og hun spurtet godt inn til mål på ny personlig rekord på 1.12.2a / 2100 og fjerdeplass. Fjerdeplassen var verdt 5600 Euro og Thai Goodwill har nå passert 900.000 innkjørt.
Muscle Hill datteren trenes av Sebastien Guarato som også er trener av Bold Eagle! Vi gratulerer hestens eiere med flott innsats i dag.

27 JANUAR 2017

Nytt år og nye muligheter! Åpningen av 2017 har heldigvis vært bra med en flott seier til THAI NAVIGATOR i Silverdivisjonen på Färjestad på lørdag. Det ble tet fra start til mål med Bjørn Goop i sulkyen. Løpet gikk over 2640 meter og beviste nok en gang at denne hesten er en stayer. Førstepremien var på SEK 125.000. Vi gratulerer hestens eier Stig Flaata og kretsen rundt hesten med flott seier.

THAI NAVIGATOR i flott driv til seier i Silverdivisjonen. Foto tatt av Kurt Einevåg

Nå har alle våre 12 ett-åringer kommet til oss på Åsen og ser ut til å stortrives. Utegangen fungerer veldig bra og hestene der har en litt spesiell dagsrytme. De oppholder seg mye ute om natten, enten i skogen eller rundt omkring på jordet eller i luftegården. Selv med snø og mange minusgrader så er de mye ute å leker. Om morgenen kommer de inn og får kraftfor. De blir da bundet opp på sine faste plasser. Enkelte vet hvor de skal stå, men så har vi selvfølgelig noen svimebøtter som aldri klarer å finne sine faste plasser! De prøver seg på andre sine krybber men får da ofte klar beskjed om å pelle seg vekk. Så da må vi rundt å plukke opp disse svimebøttene å få dem på rett plass før frokosten kan serveres. Etter frokosten pleier de å legge seg til å sove i halmen som bildet nedenfor viser. Vi forer kraftfor tre ganger om dagen og de har fri tilgang på høy både ute og inne samt mineraler og saltsteiner. Vi veier dem hver uke for å kontrollere at hver enkelt får nok kraftfor. På vinteren med mange minusgrader bruker hestene mye energi for å holde seg varme og dette viser fort når vi veier dem. Enkelte kan da gå ned i vekt og vi kan justere foringa etter behov.
Vi har nå fått installert kamera i stallen slik at vi kan følge med på hva som skjer der inne uansett hvor vi befinner oss i verden.
Vi har skaffet oss ei ny spennende avlshoppe. Denne gangen er det VIVA LA DIVA som entrer avlsboksen i vår regi. Vi kunne ikke si nei til denne hoppa. Hun er søster av bl.a. Chocolatique som gikk 1.12.8 og kjørte inn over en million kroner, og Maud Blue Chip med USD 277.884 innkjørt! Moren er søster av bl.a. Whatever It Takes med USD 480.761 innkjørt. Vi har ikke bestemt hingst enda for Viva La Diva.
Apropos avlshoppene så oppdaget jeg i dag at Hilarious Face har en nær slekting som gjør det svært bra i Sverige. Det er Coin Perdu som vant alle sine 5 starter i 2016 med seier i Svensk oppfödningslöpp som høydepunktet, og har tjent hele SEK 1.695.000 som 2-åring i 2016! Hans mormor Pine Dust er søster av Hilarious Face...