Nyheter 2018

12 MARS 2018
Første føllet for året har meldt sin ankomst! I sist uke fikk vi den gledelige nyheten at førstegangsfødende THAI GUCCI hadde fått en velskapt hingst etter BROADWAY HALL. Thai Gucci satte selv norgesrekord som 2-åring på Bjerke. Så det blir spennende å følge henne i årene som kommer.
Alle våre avlshopper befinner seg i Danmark hos Helene Gravesen og Bjarne Sørensen ved Stutteri Spring og Stald Tårs. Her blir de passet på etter alle kunstens regler. Hoppene går på utegang på høsten og vinteren. Når det nærmer seg følling blir de satt inn på boks for overvåkning. Hoppene får da beveget seg mer naturlig gjennom svangerskapet enn om de skulle stått på boks. Vi har vært å besøkt hoppene flere ganger og det er ingen tvil om at de stortrives.
Thai Gucci hilser på sin sønn for første gang
21 FEBRUAR 2018
Endelig er våre vår nye hjemmeside oppe å går. Vi har ikke oppdatert sidene våre i det siste nettopp fordi vi ventet på å få de nye sidene klare.
De siste månedene har vi hatt det meste av fokuset på å få klar den nye utegangen her på Åsen. Og i dag morges kunne åringshoppene endelig flytte inn!
Det var stor glede hos småjentene da de fikk lov å komme inn i den nye hallen og nye uteområdene. De har måtte gå i luftegården de siste ukene ettersom vi ikke lenger kunne ha dem sammen med guttene. Men nå har både hoppene og hingstene egne uteganger med tilhørende store uteområder.


Snø snø og atter snø! Slik har det vært de siste ukene her på Åsen. Det er lenge siden det har vært så mye snø her oppe. Per dags dato har vi passert 1 meter med god margin. Det har skapt litt hodebry med logistikken. For når vi egentlig bare ville bruke tiden på å bli ferdig med ovennevnte utegang, så måtte det istedenfor brukes mye tid og krefter på snømåking. Det har blitt brøytet og frest jevnlig for å holde veien åpen, i tillegg måtte gravemaskinen tas i bruk for å fjerne noe av snøen fra takene samt å lage stier rundt på uteområdene for hestene. Det positive er at hestene virkelig har fått trent opp musklene med all lek ute! Vi har hatt mye rådyr som har trukket ned til stallen. De sliter med å finne mat nå og har funnet ut at det ligger mye god mat ute i luftegårdene. Så snart hestene forlater høy korgen så vrimler det med rådyr i matfatet. De har blitt såpass trygge på oss nå at de kommer trippende ned i gårdstunet mens vi er her.