Nyheter 2018

9 APRIL 2018
TID FOR FØLLINGER

Våren er en fin tid for oss som driver med oppdrett. Da melder føllene sin ankomst. Natt til i går fikk MUSCLE SHIRT et hoppeføll e. BROADWAY HALL. Muscle Shirt har selv tjent USD 248.892 og gått 1.12.3a.
bilde av hoppeføllet til Muscle Shirt

4 APRIL 2018
FLOTT PRESTASJON AV THAI GOODWILL I FRANKRIKE

Thai Goodwill ( Muscle Hill - Bether Always) fortsetter å imponere i Frankrike. På mandag tok den 6-årige hoppa en fin andreplass i Cherbourg. Hun ble spilt til favorit etter mange fine prestasjoner den siste tiden. Kusk David Thomain plasserte den norske favoritten i utvendig par og satt der til siste langside. Da fikk Thai Goodwill marsjordre og hun speedet noe voldsomt og tok teten. Det så ut til å gå mot seier, men på de siste metrene ble hun slått av en fransk hest som vant løpet på 15,0a/2550m. Thai Goodwill ble annen på 15,1 og fikk med seg 63 000 kroner for andreplassen. Hesten trenes av Bjørn Goop. Nå sier ryktene at dette var hoppas siste start og at morspliktene venter. Første partner skal være Bold Eagle! Vi er utrolig stolte av hva denne lille krigeren av ei hoppe har prestert. På sine 40 starter har hun bl.a. vunnet Norsk Hoppekriteriet, hun har kjørt inn nesten 1,2 millioner kroner og har tatt rekorden 1.12.0a. Vi ønsker å takke deg Thai Goodwill for mange fine og spennende løp og ønsker deg all lykke i framtiden som avlshoppe.
Thai Goodwill som vinner av hoppekriteriet i 2015 foto: Hesteguiden.com

31 MARS 2018
THAI BROADWAY FJERDE I KLOSTERSKOGEN GRAND PRIX

Det ble en fjerdeplass på Thai Broadway (e.Broadway Hall) i Klosterskogen Grand Prix 2018. Den nå 9-årige Broadway Hall sønnen måtte gjøre mye av jobben selv fra dødens deler av løpet, men stod flott inn helt til mål. Kusk var Gunnar Austevoll. Løpet ble vunnet av Pingus Vang på tiden 13,9a, mens Thai Broadway fikk samme tid som tredjehest i mål på 14,2a. Thai Broadway har nå kjørt inn snaue 5,4 millioner kroner for sine eiere i karrieren, og det virker som om hesten er klar for mange flere løp i eliten!

24 MARS 2018
THAI PROFIT PÅ TREDJEPLASS

Det ble en tredjeplass på Thai Profit ( Cantab Hall - Reel Volo) i Sølvdivisjone på Sørlandet i dag. Men det var ikke mye som skilte andreplassen og tredjeplassen her! Kusk på Thai Profit var Eirik Høitomt. Det må nevnes at andreplassen gikk til Hickothepooh, hvorav vi har hans mamma Hilarious Face.
målfoto av Sølvdivisjonen på Sørlandet

12 MARS 2018
ÅRETS FØRSTE FØLL HAR MELDT SIN ANKOMST

Første føllet for året har meldt sin ankomst! I sist uke fikk vi den gledelige nyheten at førstegangsfødende THAI GUCCI hadde fått en velskapt hingst etter BROADWAY HALL. Thai Gucci satte selv norgesrekord som 2-åring på Bjerke. Så det blir spennende å følge henne i årene som kommer.
Alle våre avlshopper befinner seg i Danmark hos Helene Gravesen og Bjarne Sørensen ved Stutteri Spring og Stald Tårs. Her blir de passet på etter alle kunstens regler. Hoppene går på utegang på høsten og vinteren. Når det nærmer seg følling blir de satt inn på boks for overvåkning. Hoppene får da beveget seg mer naturlig gjennom svangerskapet enn om de skulle stått på boks. Vi har vært å besøkt hoppene flere ganger og det er ingen tvil om at de stortrives.
Thai Gucci hilser på sin sønn for første gang
21 FEBRUAR 2018
Endelig er våre vår nye hjemmeside oppe å går. Vi har ikke oppdatert sidene våre i det siste nettopp fordi vi ventet på å få de nye sidene klare.
De siste månedene har vi hatt det meste av fokuset på å få klar den nye utegangen her på Åsen. Og i dag morges kunne åringshoppene endelig flytte inn!
Det var stor glede hos småjentene da de fikk lov å komme inn i den nye hallen og nye uteområdene. De har måtte gå i luftegården de siste ukene ettersom vi ikke lenger kunne ha dem sammen med guttene. Men nå har både hoppene og hingstene egne uteganger med tilhørende store uteområder.


Snø snø og atter snø! Slik har det vært de siste ukene her på Åsen. Det er lenge siden det har vært så mye snø her oppe. Per dags dato har vi passert 1 meter med god margin. Det har skapt litt hodebry med logistikken. For når vi egentlig bare ville bruke tiden på å bli ferdig med ovennevnte utegang, så måtte det istedenfor brukes mye tid og krefter på snømåking. Det har blitt brøytet og frest jevnlig for å holde veien åpen, i tillegg måtte gravemaskinen tas i bruk for å fjerne noe av snøen fra takene samt å lage stier rundt på uteområdene for hestene. Det positive er at hestene virkelig har fått trent opp musklene med all lek ute! Vi har hatt mye rådyr som har trukket ned til stallen. De sliter med å finne mat nå og har funnet ut at det ligger mye god mat ute i luftegårdene. Så snart hestene forlater høy korgen så vrimler det med rådyr i matfatet. De har blitt såpass trygge på oss nå at de kommer trippende ned i gårdstunet mens vi er her.